Чи реально переробити... чоловіка?

Автор/джерело -  © Юлія Пряхина, “Школа життя” 



Дата публiкацiї - 1.12.2011 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2197

Чи хотілося вам змінити свого ненаглядного? Нерозумно кривити душею, - кожна жінка в тій чи іншій мірі бажає «переробити» чоловіка, коханця, друга. Щось завжди не влаштовує - пиво п’є на дивані, не грає з дітьми, розкидає шкарпетки, та хіба мало що... Скільки сил буває витрачено на переконання, крики і тупання ногами!

А в один чудовий день чоловік тікає від всіх цих гнітючих для нього спроб зміни. І вже з новою подругою його чомусь не тягне валятися на дивані, він обожнює дітей і готовий зайнятися танцями!

Чому так відбувається? Чому одна жінка спокійно ліпить чоловіка під себе, а інша здатна лише на ліплення пластилінових зайчиків? Як зробити так, щоб чоловік поводив себе так, як вам того хочеться?

Так робити не можна!

Для початку потрібно усвідомити, чого не варто робити, якщо не хочете зруйнувати відносини.

Пряма маніпуляція. А по суті наказ. Наприклад: «Займися спортом, живіт в штанях не поміщається». Іноді в хід йде навіть шантаж: «Якщо ти не будеш допомагати мені по господарству, я перестану мити посуд!», «Якщо не знайдеш підробіток, знайду собі спонсора». І так далі, і тому подібне. Це все навряд чи допоможе. Всі ми пам'ятаємо з дитинства, як діяв на нас наказовий тон батьків - хотілося зробити навпаки в знак протесту! Тому якщо хочеться наказати, змусити, накричати - зупиніться, згадайте, що ви - кохана жінка , а не «мати-й-мачуха» для свого обранця!

Пасивна маніпуляція. Наприклад, чоловік з дружиною сидять біля телевізора, і вона зітхає так, як ніби щось трапилося. У відповідь на запитання «Що сталося?» Чоловік чує «Все нормально, любий», але сумні зітхання не припиняються. До тих пір, поки він не витримує і сам вже благає розповісти, в чому справа. А вона так, ненароком: «Так ось, хочеться шубку нову, стара зовсім зносилася». Можливо, кілька разів це спрацює, але одного разу він задумається, чи варто терпіти постійне невдоволення і третування, або краще знайти тихий притулок коло іншої красуні.

Захочете вколоти, натиснути на чоловіка, не забувайте про одне - змушуючи що-небудь робити проти його волі, ви переносите відповідальність за ці вчинки на себе. Не дивуйтеся, якщо одного разу він скаже: «Ти сама просила працювати більше, от і терпи тепер, що я рідко буваю вдома!»

Як же правильно діяти, щоб чоловік захотів змінитися на краще?

Головне правило - дайте йому вільно дихати!

Зрозумійте, що НЕ змінюватися в чоловіка є повне право. Уявіть, що ВІН постійно вимагає чогось від вас - не розмовляти по телефону, не гуляти довго з подругами, витрачати менше грошей на косметику. Адже вам це не сподобається, правда? Частіше ставте себе на його місце.

Проаналізуйте, чому раптом вам не подобається та чи інша поведінка партнера. Наприклад, якщо чоловік пізно повертається, за що ви хвилюєтеся? Може, вам просто нудно, і потрібно знайти собі хобі? Тоді й на нападки не буде часу, і ваш настрій покращиться!

Придумайте альтернативу. Вирішіть для себе, якої поведінки ви хочете і чому. І в нормальному тоні поясніть це партнерові. Наприклад: «Я хвилююся, коли ти затримуєшся, якщо не важко, попередь мене про це». Перетворіть вимогу в миле прохання.

З'ясуйте прихований мотив. Чому він воліє проводити більше часу з друзями (чи знаходить інше заняття або захоплення - в гаражі, в майстерні, біля комп`ютера тощо), а не з вами? Може, ви домосідка і змушуєте його разом з вами дивитися серіал, а йому це не цікаво? Чесно запитайте себе, що ви можете запропонувати натомість його захоплення?

Ніколи не забувайте, що це вам важливо змінити чоловіка, це ви незадоволені. А він вважає, що у нього все в повному порядку! Може, він і не помиляється?

* * *

 

Постарайтеся прийняти чоловіка таким, яким він є, з усіма чеснотами і недоліками. Якщо він не ідіот, він оцінить таке ставлення до себе, і сам буде прагнути стати для вас кращим другом і найкращим коханцем на всьому білому світі. А якщо у вас все-таки виникнуть якісь претензії, то постарайтеся бути відвертою і говоріть з чоловіком не стільки про те, як він винен у проблемі, скільки про те, що ви відчуваєте з приводу проблеми, і які виходи з ситуації, що склалася, бачите. Чоловіки найбільш лояльні до конкретних претензій і не терплять натяків і нотацій. Знаючи цю нехитру істину, ви зможете подолати майже будь-які складнощі у відносинах з коханим.

А найкращий варіант - з самого початку знайти такого чоловіка, характер і поведінка якого повністю влаштовують вас. Тоді всю енергію на «перероблення» чоловіка можна спрямувати на більш корисні для вас обох речі.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.