Після прихватизації державного майна, феодальна Орда розпочала розкрадання найголовнішого багатства України - її чорноземів

Автор/джерело -  © підготував Валерій Колосюк, “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 14.12.2011 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2224

В Китаї завершується будівництво 2 тисяч вагонів для транспортування чорнозему, у країнах Європейського Союзу теж повним ходом йде будівництво подібних транспортних засобів. Тим часом в Україні спритними ділками, які у своїй жадібності перевершили навіть нацистських окупантів, чорнозем вільно і масово вже розпродається всім бажаючим.

Окупанти-феодали розпродають вже чорнозем...

Чорнозем розкрадають вантажівками під носом у правоохоронців

Грабунок землі став справжньою пошестю в різних областях України
Українські чорноземи нарешті хочуть захистити суворішим законом. Після кількох тижнів журналістських розслідувань ТСН Держкомзем нарешті заявив, що вивчається можливість посилити відповідальність громадян і посадових осіб за розкрадання ґрунтів.
Тим часом журналісти встигли переконатись у тому, що безборонний грабунок землі став справжньою пошестю в різних областях України. Це показав останній експеримент ТСН - вантажівки з чорноземом замовили просто під стіни державних установ.

Машини замовили в Дніпропетровську та Хмельницькому, просто під обласні прокуратури.

В Дніпропетровську на незаконному кар’єрі черга на завантаження була така велика, що вантажівка просто не встигла до прокурорів на запланований час. В Хмельницькому повний чорнозему ЗІЛ привезли в приватний сектор за 40 метрів до прокуратури.

Через двір від машини з землею знаходилося обласне управління держкомзему – організації, що повинна захищати національне багатство. Проте наприкінці робочого дня жоден чиновник земельної організації не з’явився поруч. Заступник обласного прокурора вийти і побачити землю просто не захотів.

"Ми доручимо начальнику міліції, під’їдуть працівники проведуть перевірку", - відреагував заступник прокурора Хмельницької області Василь Шевчук.

Через 20 хвилин після розмови з прокурором біля ЗІЛа проїхав автомобіль ДАІ, та навіть не зупинився. Потім прийшли дільничі, і просто відпустили водія, перевіривши його автомобіль. За їх словами, порушення не було.

Натомість закон говорить: зняття та перенесення грунтового покрову без спеціального дозволу тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів (від 170 до 340 гривень).

За 9 місяців 2011 року проведено близько 49 тисяч перевірок, у результаті яких виявлено порушення земельного законодавства на площі 1,6 мільйонів га. За зняття родючого шару грунту без спеціального дозволу нараховано шкоду понад 9 мільйонів 818 тисяч гривень, офіційно повідомляє Держкомзем.

Журналісти порахували: зняття всього грунту з одного гектара землі завдає державі шкоду 32 тисячі гривень. Таким чином, за 9 місяців тільки цього року у пустелю перетворили 306 гектарів українських полів. Площа князівства Монако, для довідки, становить 195 гектарів.



Протягом двох тижнів телевізійники показували незаконні виробітки ґрунту на Київщині. Прокуратура порушила за цим злочином кримінальну справу, проте, як виявилося, для природоохоронної прокуратури цей факт унікальний - кримінально-карних випадків, окрім Гостомельської селищної ради немає.

Жителі Харківщини, де цей бізнес сьогодні росте як на дріжджах, розповідають, як це робиться, пише видання “Справжня Варта”. Зранку на поле діловито приїздить навантажувач. Він починає «буртувати» землю, щоб потім її було зручніше накидати у вантажівки. Згодом на поле прибувають багатотонні вантажні автівки. Дуже швидко поле перетворюється на кар'єр, адже чорну землю вибирають аж до глини, а товщина родючого шару подекуди до півтора метра. На полі залишаються хаотично розташовані великі ями різного розміру. Після такого дикунства, як застерігають екологи, на цьому ґрунті навіть бур’яни не ростуть.

Вчені у свою чергу підрахували що для того щоб сформувалося 7 міліметрів ґумусу потрібно 100 років.

 

Так не чинили навіть нацисти, які вивозили український чорнозем до Німеччини під час Другої світової війни...

Так не чинили навіть нацисти, які вивозили український чорнозем до Німеччини під час Другої світової війни, - окупанти знімали лише 10-20-сантиметровий шар ґрунту.

Підстав для реагування у влади більш ніж досить. Зокрема, Конституція України у своїй чотирнадцятій статті проголошує: "Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави". А стаття 168 Земельного Кодексу України детально описує, як має здійснюватися охорона ґрунтів. Статті, що захищають поверхневий шар ґрунту, є і в Кримінальному Кодексі України, і в Кодексі про адміністративні правопорушення. Стаття 239 Кримінального Кодексу України, наприклад, називається "Забруднення або псування земель". Забруднювачів можуть покарати штрафом у 200 неоподатковуваних мінімумів. А стаття 239-1 того ж Кодексу має назву "Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель". За неї злочинцеві "світить" позбавлення волі до п'яти років.

Ось тільки про застосування цих статей на практиці й досі нічого не чути...

За бездіяльності міліції та прокуратури цей вид злочину набуває більш масового характеру. Приміром, в одній з харківських рекламних газет цими днями надруковано 300 оголошень з пропозицією про привезення будь-кому охочому вантажівки чорнозему. Середня вартість однієї вантажівки родючого ґрунту (10 кубічних метрів ґрунту) – 800 гривень (близько $100). Якщо припустити, що за кожним з оголошень "криється" бодай один вантажний автомобіль, а кожна автівка робить хоча б одну поїздку на день, то йдеться про 240 тисяч гривень за день – такий приблизний обсяг "чорного ринку". А якщо цю суму помножити на кількість робочих днів, то за місяць злочинці отримують близько 5 мільйонів гривень. Це – мінімальні обсяги, бо ми врахували лише оголошення в одній із газет Харкова, та не враховували ймовірності того, що "фірма" може мати більш як одну автівку та більш як одне замовлення на день.

Але розграбування і подальший розпродаж чорнозему на внутрішньому ринку - це лише “квіточки”...

 

Скільки потрібно вагонів, щоб вивезти український чорнозем?

В Китаї завершується будівництво 2 тисяч вагонів для транспортування чорнозему, у країнах Європейського Союзу теж повним ходом йде будівництво подібних транспортних засобів. США й Канада розпочали будівництво танкерів-землевозів для транспортування родючих ґрунтів з України, пише у своєму блозі Володимир Манько, голова Секретаріату Головного Проводу Конгресу Українських Націоналістів.

Такі повідомлення сьогодні здаються фантасмагоричними. І не дай Боже, щоб вони стали реальністю. На жаль, олігархічна кліка, яка сьогодні находиться при владі, робить все можливе, щоб перетворити страшну казку в реальність.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про ринок землі. Незважаючи на протести громадськості, різку критику експертів депутати проголосували за продаж землі.

Не треба бути випускниками кембриджів і гарвардів й видатним математиком, щоб зрозуміти, куди ми прийдемо у разі ухвалення закону в цілому. Але кнопкодави в парламенті, які натиснули кнопки «за» й національні інтереси - поняття несумісні.

Залишаються громадяни України, які не хочуть бути кріпаками на своїй землі, яка їм не належить.

Ще в 2001 році сказала Колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан сказав: «Збройні конфлікт у світі все частіше будуть виникати через прісну воду і доступні продукти харчування, а зовсім не через нафту і газ».

31 жовтня на Землі народився 7 мільярдний житель планети, до 2050 населення нашої планети може скласти 10 мільярдів.

З ростом населення Землі і росте кількість природних катаклізмів, що в свою чергу зрізко зменшує площі для виробництва сільськогосподарської продукції. За даними ООН, лише за останніх кілька на років ціни на продукти харчування зросли в 2-3 рази. Та й не потрібно офіційної статистики зайдіть в найближчий супермаркет й переконайтеся самі.

 

В Україні - 41,6 млн. га. родючих чорноземів. І вже сьогодні за інформацією Асоціації фермерів - 12 млн. української землі орендують іноземці. Це ще до прийняття закону про ринок землі! За інформацією цієї ж Асоціації, Китай формує спеціальний фонд в розмірі $400 млрд. для того, щоб заволодіти українськими чорноземами.

І хто повірить українським корумпованим бюрократам, що землю іноземцям продавати не будуть? Я ні. Вірю, що ви теж.

Сьогоднішня влада готова продати все, в тому числі українську землю. Вона це демонструє щоденно. Здача Севастополя - тому підтвердження.

Наша земля, це все, що у нас з вами залишилося. Це не пафос й не урапатріотизм. Це реальність.

І я не хочу, щоб мої діти мені колись сказали: «Тато, а правда в Україні БУЛИ найкращі чорноземи у світі?». Вірю – ви теж не хочете почути цих страшних слів!

Довідка.

Чорнозем — ґрунт, що утворюється в умовах помірковано континентального і континентального вогкого або посушливого клімату під степовою рослинністю на багатій на вапно породі — лесі. Бактерії ґрунту, розкладаючи органічні рештки степових рослин, утворюють нові органічні колоїдальні сполуки, що являють собою так званий гумус ґрунту (перегній). Для чорноземів характерна наявність досить потужного (20 — 30 см) темно-сірого горизонту з міцно зернисто-грудковою структурою і високим вмістом перегною (4 — 14 %). Чорнозем — пухкий і завдяки цьому добре приймає воду, а одночасно і добрий до звітрювання. Все це створює дуже сприятливі умови для живлення рослин і розвитку бактерій. Родючість чорнозему висока і може бути ще збільшена при відповідних аґрикультурних заходах, зокрема глибокій обробці.

Чорноземи займають в Україні близько 44 % території (в світі близько 6 %), майже всю лісостепову (за винятком західних частин) і степову смуги. В Україні поширені чорноземи різних типів, залежно від умов клімату, різниці в складі лесів і відмінної рослинності. У лісостеповій смузі переважають типові або грубі чорноземи: мають 6 — 9 % гумусу, найбільшу глибину (1,5 — 2 м) і найбільшу родючість. Звичайні типи чорнозему мають 6 — 8 % гумусу і меншу глибину (1 м); поширені в північному степу. Південні чорноземи поширені в південній частині степу України; вони мають найменший відсоток гумусу (4 — 6 %) і глибину (60 — 75 і 30 см); врожайність висока при достатній вологості.

Чорноземні ґрунти при правильній обробці дають найбільший врожай всіх сільськогосподарських культур.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.