Чи буває дружба між чоловіком і жінкою?

Автор/джерело -  © Юлія Варра, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 24.02.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2311

Чи може існувати справжня міцна дружба між чоловіком і жінкою? Напевно, - цим питанням часто переймаються школярі, сидячи за партою! Так як не можуть зрозуміти, що це за відчуття, що викликає підвищений інтерес до однокласниці або однокласника. Дружба чи що? Закоханість чи що?

«Дружба між чоловіком і жінкою - це відносини або колишніх коханців, або майбутніх» - Бернард Шоу

Проходить час, і вони стають кращими друзями і починають вірити в дружбу між хлопчиком і дівчинкою, чоловіком і жінкою. Вони щасливі люди, бо ще не усвідомили закону тяжіння. Вони ще не розуміють, що плюс притягується до мінуса, а мінус до плюса. Що погане тягнеться до гарного, а хороше до поганого. Що багато в цьому світі засноване на енергетичному обміні. Що все в житті доповнює одне одного, і ці доповнення, і енергетичний обмін, як правило, негативні в зіставленні.

Дружба між чоловіком і жінкою - поняття у будь-якому випадку відносне, оскільки вони різностатеві істоти. І потяг одне до одного може відбуватися тільки на тлі симпатії.

Жінка слабка і тендітна, як вона може бути другом чоловіку, - адже основним елементом дружби вважається підтримка в скрутну хвилину, а як може жінка підтримати того, в кому підсвідомо, потенційно бачить захисника і батька сімейства?

Як чоловік може в жінці бачити друга? Він в першу чергу відчуває її запах, оцінює зовнішні дані, підсвідомо вона для нього сексуальний об’єкт, - як самка в стаді. А якщо вона при цьому гарна, тоді ним взагалі оволодівають тваринні інстинкти і вона стає здобиччю в його очах. Звичайно, він може говорити з нею про високе і прекрасне, ігнорувати заклик плоті, переконувати самого себе, що це тільки дружба. До певного часу...

Отже, вони стають друзями. Дуже мило і красиво протікають їхні дружні взаємини, до того моменту, поки взаємні поради і переживання одне за одного не приводять їх до ліжка. Як правило, це відбувається в той момент, коли погано обом. Не склалося у неї, розлучився з подругою він. Або, якщо вони обоє перебувають у шлюбах, - виникли проблеми в родинах. Скорбота і біль, образа і розчарування об’єднують їх. Вони починають розуміти один одного, як ніколи. Захлинаються власною слиною, розповідаючи про те, як він їй зрадив, або як вона його кинула. Напевно це відбувається в барі, або клубі, де присутня випивка. Потім він, друг, береться проводити її додому, вона ж люб’язно погоджується. Вони доходять до під’їзду, і вона зі сльозами на очах кидається в його обійми і говорить про те, як би вона не хотіла в цю скрутну хвилину залишатися одна. Він, як справжній джентльмен і справжній друг, погоджується підтримати її і легко запрошується на чашку кави. Попили кави. Час спати. Лягли, по-дружньому, можливо і на одному дивані. І легкий дотик її руки стає тим самим моментом, який перекреслює дружбу. Вони скуштували заборонений плід. Ось вона - стандартна модель розвитку дружніх відносин між чоловіком і жінкою.

Тепер, як їм здається, або здається одному з них, взаємини будуть ще міцнішими. Але насправді - когось колишня дружба і нинішнє кохання об’єднує, а комусь навпаки - створює проблеми. Адже коли ми дружимо, ми не помічаємо багатьох моментів. Ми не бачимо того, що стає видимим у стосунках любовних. І тоді все або закінчується, - немає дружби і немає кохання, а іноді навпаки розвивається, зміцнюється і стає непорушним.

 

Я не буду оригінальною, якщо скажу, що з точки зору психолога і сексолога, дружба чоловіка і жінки - абсолютно неприродна форма взаємних стосунків, яка може існувати відносно довго за часом тільки в одному випадку - люди подобаються одне одному, але є обставини непереборної сили, що не дають їм можливості стати коханцями, або одна зі сторін шалено хоче любовних стосунків, а інша наполегливо ігнорує натяки першої! Ця аксіома народжується з практичного розбору багатьох конкретних ситуацій і завжди підтверджується життям.

Одностатева дружба може ґрунтуватися на взаємоповазі, схожості поглядів і характерів, на тому, що ми спокійно можемо обговорювати з другом (або подругою) всі перипетії нашого інтимного життя і отримувати з цього приводу поради.

Дружба ж між чоловіком і жінкою носить абсолютно інше енергетичне забарвлення - друзям приємно знаходитися в товаристві одне одного, - щоки рожевіють, відбувається обмін енергією, ось тільки без вибуху, що веде за собою каталізацію любовного процесу, - цього не наступає, відносини підтримуються плавно і зворушливо, і їхній перехід в любовну стадію часто є повною несподіванкою для одного з учасників цього тандему. Зауважте, для одного! Потім, як правило, з’ясовується, що другий вже був давно і безнадійно закоханий, і погоджувався на роль друга, або навіть свідомо грав цю роль, щоб не отримати відмову відразу, щоб стати потрібним, щоб хоча б так спілкуватися з об’єктом своєї пристрасті. Якщо це школярі, юнак і дівчина, то закоханий, як правило, перший. Але якщо це люди зрілого віку, то набагато частіше виникає ситуація з точністю «до навпаки» - жінка-друг, що бачить в своєму начальнику або покровителі найідеальнішого чоловіка в світі, але він, в силу величезної кількості пропозицій, абсолютно не сприймає її як сексуальний об’єкт.

Є також дружба між одруженим чоловіком і заміжньою жінкою, де міцність цієї дружби залежить тільки від їхніх моральних засад і від стосунків зі своєю половиною. Такі взаємини, звичайно, рано чи пізно призводять до ліжка, тому що в їх сім’ях не може завжди все бути ідеально, і якщо вони обидва тривалий час тяжіють до цієї різностатевої дружби, значить, - не доотримують якоїсь людської теплоти в сім’ї.

І, нарешті, є ще третій підвид дружби між чоловіком і жінкою - це коли вони вже були коханцями, розлучилися, але склалося так, що вони не захотіли втрачати те душевне або ділове спілкування, яке вони напрацювали в парі - і залишилися друзями. В цьому випадку, дружба якраз є достатньо стабільною, тому що ці різностатеві друзі вже прийшли звідти, куди всі інші прагнуть потрапити!

Аналізуючи на сеансах психоаналізу ось такі пари «друзів», я завжди приходила до висновку, що в житті цих людей виникають надто глибоко заховані емоційні процеси, які можуть досить сильно впливати на їхнє життя, як в позитивному, так і в негативному сенсі. В певній мірі дружба між чоловіком і жінкою може бути вельми небезпечна для нашого психологічного здоров’я, якщо ми навіть не здогадуємося, які підсвідомі мотиви за нею стоять. І точнісінько так само різностатева дружба може бути тим абсолютно цілющим чинником, що дозволяє нам вірити в себе і залишатися на плаву в цьому житті.

Різностатева дружба, особливо тривала, особливо небезпечна для людини, так як це всього лише видима частина того емоційного айсберга, який призводить до психологічного комфорту, або до психологічного дискомфорту! Любовні стосунки між чоловіком і жінкою завжди прозорі - зрозуміло, що хоче один, чого добивається інший. З дружбою все складніше - ми дуже рідко можемо виразно побачити її справжні мотиви.

Отже, - у вас є друг або подруга не вашої статі? Подумайте про те, що через певний час ці стосунки можуть привести вас в ліжко. Вам хочеться цього? Тоді продовжуйте спілкуватися. Ви цього боїтеся? Намагайтеся припинити цю дружбу. Ви просто не можете уявити собі, що таке реально може статися? Перечитайте цю статтю із самого початку!

 


 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.