11 правил від Білла Гейтса, які підлітки ніколи не дізналися б у стінах школи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 13.03.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2331

Кажуть, що ці правила Білл Гейтс озвучив в одній із шкіл США. Сенс цих правил у тому, що реальне життя досить суворе і часом навіть жорстоке. Ніхто і ніщо не буде надане просто так.

Він підкреслив, що щоденне навчання оптимізму і політкоректності формує покоління, що далеке від реальності, а це неминуче призводить до невдач у дорослому світі.

Отже, 11 правил Білла Гейтса:

Правило 1

Життя несправедливе і доведеться з цим змиритися!

Правило 2

Світу начхати на твою самооцінку. Життя вимагатиме владнати справу ДО ТОГО, як ти почуватимешся впевнено.

Правило 3

Ти не отримуватимеш $60 000 в рік одразу після школи. Ти не станеш віце-президентом фірми із супутниковим телефоном в авто доки не заробиш на них.

Правило 4

Гадаєш, викладач дуже вимогливо до тебе ставиться? Зачейкайте із судженнями, доки у тебе з’явиться начальник.

Правило 5

Смажити подавати гамбургери для тебе нижче гідності? Твої дідусь і бабуся вважали інакше. Для них смажити гамбургери було можливістю зачепитися у цьому житті.

Правило 6

Якщо ти потрапив у халепу, не звинувачуй у цьому своїх батьків і не скигли: а вчись на помилках!

Правило 7

Батьки не завжди були такими нудними, якими вони тобі здаються тепер. До твого народження твої батьки були веселими і легкими у спілкуванні. Вони перетворилися на зануд, коли оплачували твої рахунки, прали тобі одяг і намагалися прищепити тобі гарні звички. Тому спочатку прибери у своїй кімнаті і вичисти туалет, перш ніж почнеш їх повчати.

Правило 8

Твоя школа скасувала поділ учнів на лідерів і невдах, однак життя такий поділ не скасовувало. Можливо, у вашій школі взагалі не залишилось невдах, але тільки не в житті. У деяких школах не ставлять погані оцінки і дають школярам стільки спроб, скільки їм потрібно, щоб відповісти правильно. Однак в житті усе інакше.

Правило 9

Життя не поділяється на семестри. Ти не матимеш літніх канікул, а твій начальник не чекатиме, доки ти ЗНАЙДЕШ СЕБЕ. Ти це робитимеш у свій вільний час.

Правило 10

Телебачення не відображає СПРАВЖНЬОГО життя. У реальному житті у вас не вийде цілий день сидіти в кафе і теревенити з друзями. Більше часу ви проводитимете за робочим столом.

Правило 11

Будь товариським і ввічливим з “ботаніками” та зубріями. Цілком ймовірно, що згодом ти працюватимеш на одного з них.

Варто зазначити, що хоча деякі із цих правил можуть не працювати у нашій країні, та рано чи пізно вони знадобляться кожному. Тож варто задуматися над тим, чого ви досягли за час навчання і які перспективи готує доросле життя…

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.