Не потрібно міняти владу

Автор/джерело -  © Олег Сидор, «Ні совку!» 



Дата публiкацiї - 21.03.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2345

Два роки тому, побачивши результати президентських виборів, чого я сподівався?

«Герої вчорашніх днів»

Я чекав, що Янукович пришвидшить шлях України в ЄС? Азаров навчиться говорити українською, буде звертатись до журналістки на «Ви» і зробить в країні «пакращення»? Табачник почне любити Україну?

Не вірив і не сподівався. Хтось вірив?

То чого мене так злять і дратують політичні новини?

І недавно мене осяяло! Це не Янукович з Азаровим мене дратують. Це Тимошенко, Яценюк і Турчинов мене дратують. Це Ющенко, Кириленко і іже з ними є джерелом мого розчарування і роздратування.

Це від них я спочатку сподівався, що, маючи таку-сяку більшість в ВР (хтось пам»ятає – в них же була більшість!), вони зможуть стати противагою новообраному президенту, потім чекав, що з тим, що залишилось, вони зможуть організувати народ країни на опір, покажуть лідерські якості, проявлять сміливість…

І зрештою, в рік парламентських виборів, після того всього, що вони зробили, чи не зробили, я чекав, що вони коли-небудь попросяться на ефір і хтось з них від імені всіх скаже: «Ми просрали все, ми йдемо. Вам потрібні нові люди в опозиції. Ви – мудрий народ, вибирайте. Вибачте нас (далі список з Королевськими, Яценюками, Турчиновими, Ющенками… зі всіма) Ми – нездатні!» І всі разом зроблять харакірі.

Хєрвам, народе України! Опозиція не то, что нічого такого не збирається робити. Вони робити взагалі нічого не збираються! Вони продовжують вчити. Точніше повчати. Як подолати популізм! Як зробити суди незалежними! Як проводити вибори! Як зменшити витрати на держапарат. Як підняти пенсії. Хто в чий список має йти і хто по яких мажоритарних округах повинен балотуватись! «От якби ми були при владі, ми би зробили! Ми би здобули! Ми би всім показали.

Але ви вже здобули, шановне «опозиційне» паньство! Ви 5 років були при владі. І серед ваших основних «здобутків», крім Януковича при владі, навіть важко щось згадати! Вашим рейтингам на початку 2005 року заздрив чорною заздрістю путінський рахівник Чуров. Ви могли змінити суди, прокуратуру, міліцію. Могли розслідувати смерть Гонгадзе і Чорновола. Ви могли збудувати школи, розвивати науку. Ви могли привести в політику обдаровану і патріотичну молодь.

Ви могли. Але ви не зробили. І вам час іти геть. Україні потрібна не нова влада. Україні потрібна нова опозиція! І тоді в Україні буде нова влада.

P.S.: І не дуріть нікого і самі себе нинішніми дурними рейтингами! Ваш рейтинг – антирейтинг Януковича. І то лише до того часу, поки вам вдається переконувати електорат, що ви – єдина альтернатива владі.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.