Що жінці заважає будувати гармонійні стосунки? Відсутність поступливості

Автор/джерело -  © Наталія Москальова, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 15.05.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2412

У жінки є природна потреба бути слабкою, захищеною, відчувати себе як «за кам’яною стіною». Завжди існує бажаний образ коханого. Але в житті не в кожної вдається побудувати відносини саме з такою людиною.

Переможців тут не буде...

Авторитарні пані часто страждають від того, що поруч з ними слабкі, безвольні представники сильної частини людства.

Це відбувається тому, що чоловік не може конкурувати із жінкою. Якщо вперта дівчина зустрінеться з упертим хлопцем, вони не протримаються й дня в стосунках! Вона стукне кулаком по столу, він стукне кулаком по столу, а хто погоджуватися буде?

Чоловік, який завжди погоджується, - підкаблучник. Можна сказати, що це вигадані стереотипи суспільства. Але не можна посперечатися з тим, що в природі роль самця людини - захисник, годувальник, воїн і т.д. А роль жінки - берегиня вогнища. Так кому належить бути найсильнішим у парі?

Звичайно, не все так однозначно. Пані повинна бути сильною, хоча б для того, щоб подолати свої життєві негаразди, труднощі, прогодувати і виростити дітей (іноді на самоті). Навіть для того, щоб дочекатися його, єдиного, необхідне вміння жити одній. Але це не заважає їй погоджуватися, поступатися, йти на компроміси, приймати людей і не сперечатися з ними. А разом з тим, сильний чоловік виживе тільки поруч з м’якою, податливою партнеркою.

Практика показує: щаслива та берегиня вогнища, яка живе з цим (у її уявленні) чоловіком. Але, боюся, що у найбільш затятих суперечниць особисте життя не склалося. І десь в глибині душі вони сумують за тим чоловіком, який малюється в їхніх образах, мріях. За тим, що вміє постояти за себе і за свою сім’ю, підставить своє сильне плече і іноді дозволить їй бути слабкою, безвольною, беззахисною і навіть просто дурепою.

 

Малюнок Ігоря Лук’янченка

Я не бачила щасливих сімей з лідером-жінкою. У таких парах обидва завжди не задоволені своєю біологічною роллю. І це породжує сварки, невдоволення, біль, агресію, претензії. Часто неусвідомлені. Вона категорично вимагає, щоб він у всьому їй поступався і зневажає за поступливість. А він, переставши відчувати себе захистом дому, абстрагується і живе в своєму світі. Рішень не приймає, у вихованні дітей участі не бере, слова наперекір не скаже. І якщо любить свою пасію, то зовсім не тією любов’ю, якою хотілося б. А вона, незатребувана природа, часто страждає хворобами жіночих органів. У скількох вольових авторитарних знайомих жінок вирізані матки, виявлені пухлини грудей та інші хвороби - не перелічити.

У мене був схожий досвід. Коли в кожній сварці я проявляла агресію, здавалося, захищаю себе. На ділі відстоювала свою правоту і судомно репетувала. Горда «Амазонка» з «сильним характером», по суті, маніпулювала і вимагала: «Вийми та поклади тут і зараз те, що я хочу» або «А тепер кайся і падай в ноги».

У моменти сварок здавалося, всередині живе озлоблена пригнічена ​​вовчиця. Вона весь час бореться і відстоює свої права на життя, на свободу. Всі вимоги - категоричні без компромісів. Хоча, здавалося, що йду назустріч, а цього не цінують. Усередині вирували бурі й урагани. У моменти злості могла «рознести все» на своєму шляху. Якась незрозуміла внутрішня енергія виливалася назовні з силою, яка конкурує з чоловічими пристрастями. Чи потрібно цьому дивуватися, якщо врахувати те, що з дитинства мене виховували як «доньку командира». Мені була невластива жіночність, прийняття, м’якість. Зате я вміла лазити по деревах, «воювати», наказувати, керувати. Природно, все це не сприяло гармонійному мирному союзу. А скоріше, навпаки. Бо дівчина виступала в ролі воїна.

Для того щоб будувати гармонійне кохання, так важливо бути м’якою. Вміти поступатися і погоджуватися. Бути миротворцем, а не призвідником воєн. У військових діях взагалі не брати участь. Або перечікувати їх, або відразу здаватися. Зараз, коли він рве і метає, треба проявити смирення. А потім, коли він буде добрий і поблажливий, ніжно притиснутися, огорнути і промуркотіти своє ласкаве: «А я проти». Обов’язково з прийняттям. А якщо він все одно хоче зробити по-своєму, то хай робить! Він же чоловік! Ти ж хотіла бути за кам’яною стіною. Ось і розслабся. Тому що берегиня вогнища потребує захисту, а не перебування в опозиції.

Дозволь своїй «стіні» вирішити всі проблеми. Адже ти вибрала цю людину у своє життя. Радій йому, дай можливості для зростання, а не дави їх своєю волею.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.