Чим сильніше бажаєш, тим менше отримуєш. Чому?

Автор/джерело -  © Олена Бьярка, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 24.07.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2490

Виконання бажань. Незважаючи на те, що ця тема вже заїжджена багатьма, вона залишається актуальною, виключно тому, що все наше життя зіткане з бажань.

Це не цікавить лише духовних Вчителів, які вже досягли свободи від бажань. Якщо ви не духовний Учитель, то продовжуємо міркувати далі.

Щохвилини, щомиті ми відчуваємо всілякі бажання: хочу смачно поїсти, хочу казкового сексу, не хочу прибирати в кімнаті, хочу розкішну квартиру, хочу спокою, не хочу гуляти з собакою, хочу духовного зростання, хочу щоб перестала боліти голова, хочу... А що ви зараз хочете? Ось я, наприклад, на момент написання цих рядків хочу створити цікаву і корисну статтю про виконання бажань.

Уявляєте, - кожну секунду свого життя ми чогось бажаємо! Так чому ж багато наші бажання не виконуються? Крім того, чому іноді ми отримуємо прямо протилежне тому, чого бажали?

Є просте пояснення цього процесу. Згадайте, як ви в дитинстві ловили голубів (або, наприклад, метелики, коники і жаби теж підійдуть). Ви завмирали, вичікували, всім своїм виглядом показували, що вам байдуже знаходження цієї живності поруч, особливо не показували свою активність і в потрібний момент - хап! І здобич у вас в руках! Зауважте, - ви не бігали навколо голуба, не кричали радісно, ​​що зараз будете ловити його, не плескали в долоні і не підстрибували від захоплення майбутнім володінням своєю здобиччю. Мало того, ви не ставили собі установки на зразок «якщо я зловлю цього голуба, то моє життя стане кращим, прекраснішим і отримає новий сенс». І вже точно ви не сиділи просто на лавочці, яскраво уявляючи, як голуб вже знаходиться у вас в руках. Я сподіваюся, що ви цього дійсно не робили, інакше упіймати голуба вам би просто не вдалося. Згодні?

Так чому ж у житті ми чинимо саме так, щоб усіма силами злякати нашу удачу-голуба? Давайте розберемо все до ладу:

1. Сильне бажання: дуже хочу і дуже не хочу

Дуже хочу (те саме тупання ногами і оплески руками від радості) - надання особливого значення якому-небудь явищу або події у своєму житті. При такому ставленні до бажаного з’являються залежності. «Якщо я цього доб’юся, то...» - людина стає залежною від результату, вона перестає насолоджуватися власне процесом, а життя - це і є процес. Отже, людина перестає насолоджуватися самої життям, а це вже йде в розріз з природою нашої душі. Тут вже, вибачте, отримуйте уроки у вигляді «несбичі мрій».

Такий механізм корекції: надав надмірне значення - отримай рівновагу у відсутності пристрасно бажаного. Закон збереження рівноваги - всі енергетичні системи прагнуть до рівноваги.

Дуже не хочу (те ж тупання ногами і ляскання руками, тільки від горя) - як ви вже здогадалися, тут спрацьовує той самий механізм, що й у випадку «дуже хочу». І залежності теж з’являються - «я цього не переживу». Справа у тому, що Закону збереження рівноваги абсолютно все одно, з яким знаком ваше надмірне значення - з плюсом або з мінусом. Все просто. Дуже хочеш - не отримаєш, дуже не хочеш - отримуй! Рівновага у всій своїй красі.

2. Залежність від результату.

Коли створюється залежність, з’являється і напруженість. Напруженість в думках змушує вас постійно контролювати процес, а на контроль йде колосальна кількість енергії. Наприклад, якщо у вас утворилася залежність «Якщо я це зроблю, то доведу всім, чого я вартий», то вся ваша увага буде фіксуватися на виконанні цього бажання. Ніби як і добре. Що ж поганого в концентрації на власній меті? Погано те, що в такому випадку ви вже не здатні бачити і використовувати допомогу Вищих Сил.

Ви створюєте чіткий план по реалізації свого бажання і не враховуєте можливі зміни ситуації. Але ж у тому, що ви запізнилися на важливу зустріч, може приховуватися підказка від Вищих Сил, що є більш підходящі особисто вам партнери. Людина, яка залежна від свого бажання, не прийме це до уваги, бо це не входило в її плани. Вона буде бачити тільки те, що ця ситуація віддаляє її від результату. Вона буде відчувати шквал негативних емоцій з приводу того, що сталося, в тому числі і почуття власної провини. Погодьтеся, що в такому стані дуже важко взяти себе в руки і почати рухатися далі.

Зовсім інша справа, коли людина налаштована на процес. Звичайно, вона сформулювала чіткий намір мати і діяти. І план склала, - обов’язково. Але, як кажуть, її плани написані на піску, а не висічені на камені. Тому користується вона не тільки своєю особистою енергією для досягнення мети, але і чуйно прислухається до підказок згори. Вона насолоджується процесом і коригує свої плани в зв’язку з подіями, що розвиваються. Вона відчуває радість від різноманіття варіантів досягнення свого бажання. Така людина знає, що бажане обов’язково буде в її руках, але не надає надмірного значення цьому результату. Отримуючи кайф від самої подорожі до мети, вона визнає Велич життя і Творця. Тільки в такій позиції можна стати Со-творцем власного життєвого сценарію .

Обирайте самі: чіпляння за результат і важка особиста праця або вільне плавання по надійним мапам свого наміру під захистом Вищих Сил?

3. Бездіяльність.

Часто можна почути: «Колаж мрії («Дошка бажань», «Дошка візуалізації», «Dream Board») не працює! Я ось уже півроку тому його на стіну повісила, а нічогісінько не збулося!» «А що ти робила для того, щоб збулося?» «Я щоранку дивилась на нього! Кажу ж, не працює!»

На жаль, у наш час безліч недобросовісних «вчителів життя» роблять наголос на отримання результату без докладання певних зусиль. Людям властиво бігати за «шарою». Це не добре і не погано. Це просто одна з функцій нашого розуму - отримання задоволення. І чим менше ми напружуємося, тим більше задоволені. Ось і процвітають «шизотерічні» техніки типу «відправ своє бажання в космос і чекай».

Багато хто навіть прикриваються принципами «недіяння». Мовляв, не треба нічого робити, - загадай, намалюй, уяви, як воно пахне, запиши і чекай, коли воно тобі як сніг на голову... Більшості така позиція дуже подобається, тільки за фактом вони проводять своє життя в очікуваннях дива і депресіях від того, що це диво не збувається. Зате без зусиль, в дусі східної філософії «недіяння».

Тільки в такому випадку перекручено зрозумілий процес «недіяння». Це зовсім не бездіяльність, а дія, яка узгоджена з Законами Всесвіту. Тобто, якщо ваші дії гармонійні з природним порядком світобудови, то і бажання скоро виповниться.

Дійте! Визначили мету, написали на папері, візуалізували, а тепер - дійте! Не забувайте, що діяти треба в рамках Закону. Бо, якщо ви підтримуєте Закон, то Закон буде підтримувати вас.

Ваші бажання обов’язково здійсняться:

1) якщо ви будете спокійні щодо результату;

2) якщо ви будете насолоджуватися власне процесом досягнення;

3) якщо ви будете діяти;

4) якщо ви будете діяти згідно із Законами.

Всім приємного виконання найпотаємнішої мрії!

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.