Та, що перемагає без бою або 7 забутих секретів жіночої сили

Автор/джерело -  © «Час ікс» 



Дата публiкацiї - 5.09.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2528

Хто сьогодні сильна стать, а хто слабка - велике питання. Саме «слабка» стать вирішує такі завдання, які «сильній» не по зубах. «Слабкі» виборюють свої права, «сильні» прагнуть віддати залишки відповідальності тим, «кому не байдуже».

При цьому кожна зі статей нещасна. Як це змінити - не знає ніхто. Давно забуто, що означає бути Жінкою або Чоловіком.

Для багатьох нині - це лише відмінність у фізіології. Хоча тепер, у часи пластичної хірургії, навіть фізіологія не грає ролі: якщо ти народився чоловіком, то не факт, що не помреш жінкою. А колись, в далекі часи наші, наші предки знали основний принцип життя, знали в чому сила і особлива роль кожної зі статі. Люди знали власну природу і жили в гармонії і з собою, і з іншими. Навчити сина бути Чоловіком, а доньку - Жінкою, було основним завданням батьків. Навчивши цього, вони могли бути спокійні, що діти втілять завдання, заради якої народилися. Жити у відповідності зі своїм призначенням - значить втілити Волю Творця.

Роль жінки в суспільстві колись була особливою. На благочесті, чистоті та мудрості жінки трималося життя цілих держав. Вона була джерелом рівноваги в сім’ї та суспільстві. Розум і розсудливість жінки - запорука того, що буде панувати мир, а конфлікти будуть виключені. Світ всередині і зовні - це жіноча природа.

Жінка сама по собі була джерелом спокою і щастя для всіх. Саме їй найлегше втілювати в життя якості, характерні для Душі: любов, доброту, милосердя - адже Душа має жіночу природу. Саме ці якості вже властиві дівчаткам від народження відповідно до їхньої природи. І саме ці якості дають можливість людству жити в щасті, мирі та гармонії. Чоловіки були хранителями жінок і їх опорою, будучи благородними і сильними, що відповідає чоловічій природі Духа.

Секрет виховання

Народження в родині дівчинки завжди було благословенням Небес. Власне слово «дівчинка» - зменшувальне від «діва», що на санскриті (одній з найдавніших мов) означає «божественна». Батьки знали, що з її народженням у сім’ю прийшла сама любов, радість, божественне світло. І сьогодні, в часи, коли майже втрачені знання про життя в гармонії та щасті, дівчата несвідомо з дитинства схильні проявляти свою божественну природу: вони більш слухняні за хлопців, краще вчаться, прагнуть створювати навколо себе красу і гармонію, дбайливі й добрі.

Виховуючи дочку, батьки поводилися з нею завжди ласкаво і м’яко. Ні суворі покарання, ні різкі висловлювання на її адресу були неприпустимі. Навпаки, завданням батьків було зберегти її чистоту і дати можливість максимально проявити і розвинути якості жіночого характеру. Адже це - божественні якості, на яких тримався світ. У цьому був святий обов’язок батьків і перед БОГОМ, і перед дочкою, і перед родом, і перед людьми.

Дівчинка, якій з дитинства прищепили всі необхідні вміння та допомогли розкрити якості Жіночої Природи, ставала Берегинею щастя всіх людей.

 

Тадж Махал - найбільш прекрасний пам’ятник коханню і захопленню жінкою на Землі...

Секрет жіночої магії

Чистота і благочестя жінки здатні захистити не тільки її рід, але і весь народ. Ці якості - магічні.

Психічна сила представниць прекрасної статі у декілька разів перевищує психічну силу чоловіків. У цьому Закон Гармонії: чоловік сильніший на фізичному рівні, жінка - на енергетичному. Це означає, що думки жінки, її бажання, молитви і медитації чинять на навколишній світ набагато більш сильний вплив. У ведичних писаннях говорилося, що думка жінки прирівнюється до дії чоловіка.

Втративши знання про силу і особливості статей, люди не перестали помічати в житті ці особливі здібності. У середні віки ця сила була віднесена до диявольських підступів, а жінки - «відьми» спалювалися на вогнищах інквізиції.

Здавна відомо, що дружина здатна захистити свого чоловіка, що знаходиться на полі бою, однією своєю чистотою і вірністю йому. Її жіноча сила оточувала чоловіка непробивною захисною стіною. Такі чоловіки поверталися додому неушкодженими з будь-яких битв: навіть якщо в нього летіли сотні стріл, вони просто пролітали повз цілі. Підсвідомо ми це розуміємо і сьогодні. І багато чоловіків, які повернулися додому з полів боїв, знають, кому зобов’язані своїм поверненням. Так, Костянтин Симонов писав:

Не зрозуміти
Тим, хто не чекав,
Як серед вогню
Очікуванням своїм
Мене ти врятувала.


Але не обов’язково опинятися в пеклі війн, щоб відчути силу Жіночої Енергії. Як відомо, «за кожним великим чоловіком стоїть велика жінка». Подібних прикладів з історії відомо не мало: один з найяскравіших - дружина султана Шаха-Джахана - Мумтаз-Махал.

Світ мало що знає про величезний внесок дружини султана в розвиток Індії. Але Шах-Джахан знав. Він цінував її як щось святе в своєму житті. Дочка головного міністра, вона отримала чудову освіту і володіла блискучим розумом. При цьому, будучи східній жінкою, ставилася до свого чоловіка з великою повагою і любов’ю. Її вплив на управління країною був величезним. Султан радився зі своєю дружиною з найрізноманітніших питань, включаючи державні. Мумтаз-Махал виконувала своє завдання так тонко і майстерно, як могла це робити тільки дуже мудра жінка, жодної секунди не ставлячи під сумнів авторитет і високі якості свого чоловіка, але навпаки, лише зміцнюючи їх. Вона була настільки сильним натхненням для чоловіка, що будуючи будинок для своєї коханої, він повелів написати на стелі цього палацу рядки: «Якщо існує рай на землі, то він тут, він тут, він тут».

Але, як відомо, смерть розлучила закоханих і убитий горем султан звів найбільш прекрасний пам’ятник коханню і захопленню жінкою на Землі - Тадж Махал…

Часто, читаючи переписку відомих історичних діячів зі своїми прекрасними половинками, можна бачити, що саме в них ті черпали натхнення і сили.

Жінка дійсно має здатність підняти чоловіка до небувалих висот, якщо вона чиста і розумна. Як говорить відомий вислів: «жінка може перетворити будь-якого дурня в мудреця, і мудреця - в дурня».

Стаючи ж матір’ю, вона набувала священний обов’язок і можливість творити майбутнє Землі: ростити тих, хто розвиватиме життя на планеті далі. Жінка знала, що її діти будуть пророщувати ті зерна, які вона в них закладе. Так, однією з життєвих завдань кожної жінки споконвіку було: народити і виховати дітей.

До такої великої ролі прекрасну стать готували з дитинства. У кожній культурі існував список обов’язкових знань і вмінь, якими повинна володіти кожна жінка. Серед них: мистецтво нарядів, вміння грати на музичних інструментах, спів, танці, вміння малювати, розповідати казки, знання мов, уміння прикрашати будинок, і багато інших, набагато більш складних вмінь.

На перший погляд може здатися - дурниця. Але по суті, ці вміння - робота Душі, це творчість, творення, це здібності, що дозволяють гармонізувати життя людей, вносити в нього красу, радість, мир, - що є суттю жіночої ролі. Серед інших обов’язків жінки було створення краси всередині і зовні.

 

Секрет сяючою краси

Бути красивою - природний стан жінки. Читаючи про міфічних та казкових героїнь і богинь, ми завжди зустрінемо опис їхньої сяючої краси. Саме сяючої. Не дивлячись на різні уявлення про стандарти жіночої краси в різних культурах, всіх міфічних та казкових красунь всіх народів об’єднує те, що з описів, вони випромінювали сяйво.

Втіленням краси називають богиню Афродіту або Венеру. Її іменують «вогнеокою» і «золотою», говорячи про її посмішку, що «пронизана сонячним світлом». В одному з міфів вона прийняла образ старої, але її видали «сяючі очі». Легендарна краса Афродіти - і є це божественне сяйво, що пронизує всю її суть і струмуюча зсередини.

Це можна сприйняти як метафору. Але насправді, кожен з нас зустрічав у житті людей, про яких можна сказати, що вони ніби сяють. І кожен назве їх красивими, причому незалежно від зовнішніх даних і віку. Така сяюча краса реальна і її неможливо підробити.

В аюрведі описується це сяйво, що виходить від людини, що додає блиск очам, променистість посмішці, свіжість шкірі, що аж світиться, а обличчю - безтурботний вираз чистого щастя. Відповідно до древньої науки, це - природне явище. Так на фізичному плані проявляється присутність оджаса - найтоншої субстанції, яка виробляється тільки здоровими тканинами тіла.

Оджас - це об’єднуюча сила свідомості, єднальна життєва сила. Вона сплавляє воєдино Матерію і Розум. Коли всі системи організму і тонких структур тіла знаходяться в рівновазі, тканини тіла успішно виробляють цю найтоншу життєву субстанцію. Але якщо розум виходить з рівноваги, тканини втрачають свою силу. Таким чином, сяйво зримо свідчить про стан глибокої рівноваги всіх систем, стихій, тонких і фізичних процесів, тобто про повну гармонію людини.

Внутрішньою ж ознакою цієї гармонії є відчуття чистого блаженства, тобто світла радість і любов. Гармонія і любов - якості Душі, якості, що притаманні жінкам від народження. Таким чином, краса, яку оспівували у всі часи, не була самоціллю, але була природним результатом кохання, благополуччя і внутрішньої сили.

Згодом краса лише посилювалася, адже з віком і життєвим досвідом, жінка ставала мудрішою, зростала духовно, набувала жіночу силу в служінні родині та суспільству.

Доктор Ендрю Вейл писав: «Краса в будь-якій формі цілюща для духу». Це було однією з містичних здібностей жінок у підтриманні миру і рівноваги, про яку сучасниці забули.

Сьогодні «прагнення до краси» призводить не до гармонії, а до нескінченного стресу довжиною в життя. Люди кидаються в крайнощі: одні роблять зовнішність сенсом свого життя, інші - повністю заперечують її значення, кажучи, що єдине, що є важливим, - це внутрішній світ. Але мудрі предки знали, що важливо і те й інше.

Зовнішність була частиною Жіночої Магії - Магії Кохання. Наші прабабусі використовували в своїх нарядах добре продумані поєднання кольору, орнаменту, форми і покрою, - кожна з цих деталей несла сакральний (таємничий і глибоко духовний) сенс і надавала певний енергетичний вплив. Так само працювали і прикраси, які носила жінка, дорогоцінні камені - все це мало важливе значення, так жінка зміцнювала свій зв’язок з тонкими світами, гармонізувала себе і простір.

Магічною була і зачіска. Волосся - провідник космічної енергії (як приклад, - косми, коси - однокорінне слово з космосом). Довге волосся дозволяли накопичувати цю енергію та використовувати її в залежності від ситуації по-різному. Наприклад, волосся, зібране на верхівці, забезпечували жінці великий приплив енергії, за принципом піраміди. Волосся, що зібране ж внизу, на потилиці, допомагали їй увійти в стан покірності і глибокого смирення.

 

Секрет щастя

Втративши себе, нині жінки готові шукати щастя в чому завгодно. То протиставляючи себе чоловікам, то намагаючись «отримати від них все». Сьогодні модно бути «стервом». З’явилася навіть така «наука» як «стервологія». Це єдиний спосіб бути щасливим - вчать деякі психологи. На жаль, це добровільне забиття жінками цвяхів в труну власного щастя.

«Люби себе, чхай на всіх і в житті чекає тебе успіх» - приблизно це пропонує нова психологія жіночої поведінки, поведінки так званої «стерви».

Ще недавно це слово і вимовляти-то було не пристойно в гідному суспільстві. А тепер багато представниць прекрасної статі з гордістю заявляють: «Я - стерво».

Відкриваємо словник. Читаємо: «Стерво – падаль, падло, мертвечина, дохлятина, здохлятина, стерв’ятина». Читаємо у Крилова: «Стерво – загальнослов’янське слово від зниклого стербнути - «клякнути, затікати, терпнуть»; має відповідності в інших мовах: німецькій - sterben («вмирати»), в грецькій - stereos («закляклий»).

Спочатку означало «мрець, труп», потім - «падло». Перехід в лайливе значення стався з причини гидливо відносини до мертвого», - «Етимологічний словник російської мови».

Отже, виходить: «Я - труп» - ось, чим примудряються пишатися деякі жінки сьогодні. Не так далекі вони від істини, адже психологія «думай тільки про себе і отримуй бажане будь-яким шляхом» говорить про те, що Душа такої жінки, у кращому випадку, в глибокій непритомності. Але ж саме Душа - джерело життя. «Жінка-стерво» справді мертва як жінка, тому що сенсом життя, призначенням прекрасної статі є служіння іншим в радості, любов і доброта.

Служіння для жінки і є її щастя. Це виявляється навіть на рівні фізіології: коли жінка піклується про когось, у неї виробляється гормон окситоцин, який в свою чергу стимулює вироблення ендорфінів – «гормонів щастя» і знижує рівень стресового гормону кортизолу.

Добре серце жінки - джерело життя та радості і для оточуючих . Її фізичне тіло так само є джерелом життя. Культивуючи ж у собі кам’яне серце, жорстокість і холодність, вона дійсно перестає бути жінкою-джерелом любові і стає «стервом», тобто «клякне». Це протилежність її природного стану, стану «божественності», стану «діви». Добровільно відмовляючись від своєї, природою закладеної жіночої ролі, прекрасна стать втрачає і фізіологічні можливості бути жінкою. Психологічний дисбаланс веде до дисбалансу гормонального й жінка позбавляється можливості стати матір’ю, тобто - виконати головну задачу, з якою вона прийшла на землю: дати життя та наповнити її світлом.

Любов і м’якість - головна зброя ніжної статі. Відомо, що у Всесвіті немає сили більшої за силу Любові. Ця енергія здатна змінити що завгодно. Тому найсильнішим можна назвати власне люблячого. Сила жінки - у її здатності любити й милосерді. Ніхто і ніщо не може цьому протистояти. У давнину говорили, що жінка - це та, яка перемагає без бою. Коли ж жінка вчиться домагатися свого агресією, хитрістю, докорами або образами, вона втрачає свою силу.

 

Секрет гармонії

Як сьогодні жінкам повернутися до своєї божественності? До стану безтурботного щастя?

«Я - це Душа» - ось те, таємне знання, яке дозволяло жінці бути умиротвореною, люблячою і щасливою все життя. Це було секретом не тільки її щастя, але і запорукою процвітання держав. Як працює це знання?

Жінка відчувала: «Я - Душа». Які якості Душі? Душа вічна, тому боятися нічого: проблеми приходять і йдуть, а життя не закінчується ніколи. Душа наповнена любов’ю - любов не вичерпується, чим більше любиш, тим більше щастя. Душа - це щастя, бути щасливою - норма. Душа - це краса, вона пробуджує найкращі почуття. Душа - це милосердя і доброта. Душа - це м’якість і тепло.

Розвинена, така, що може себе вільно проявити, Душа як магніт притягує до себе Дух, що забезпечує їй захист.

Жінка, що дотримується своєї м’якої люблячої природи, завжди приваблива для сильного благородного чоловіка. Це - Закон Гармонії. Це - Закон Життя, який знали і практикували наші предки. Чистота, доброта і м’якість жінки були гарантією її щасливого життя.

Так, представниці прекрасної статі все життя перебували під захистом чоловіків: спочатку вона була під захистом батька і братів, потім - під захистом чоловіка, а в старості - під захистом синів або інших родичів. Але хто ростив таких благородних сильних чоловіків? Жінка! Коли сьогодні жінки скаржаться на сильну стать, їм потрібно звернути увагу на те, як вони виховують своїх синів.

Так само ніжна стать перебувала під захистом кожного чоловіка в соціумі. Наші прабабусі знали, як взаємодіяти з іншими чоловіками в суспільстві, не допускаючи осквернення в ці відносини. Так, до всіх старших чоловіків жінка ставилася як до батька, до молодших - як до синів або молодших братів, а до рівних - як до братів.

Секрет Золотого століття

Виконання кожним із статей своєї унікальної ролі гарантує гармонію і щасливе життя на планеті.

Останні сторіччя життя людства доводять це твердження методом від супротивного.

Існування людей вже багато століть не відрізняється гармонією - як глобально на планеті, так і в житті кожного. Не проходить жодного дня без конфлікту і ні року без війни. Ворожнеча проникла навіть у сферу, яка здавалася б неприпустимою: між чоловіком і жінкою! Це здається неможливим, оскільки від природи закладено механізм притягання і божественної співпраці між цими двома полюсами. Але життя показує - можливо. Хоча, з маленькою обмовкою: механізм притягання порушений саме тому, що кожен з полюсів втратив свій початковий заряд! Чоловіки перестали бути чоловіками, а жінки - жінками. Результат: замість притягання і гармонії, ворожнеча, взаємні докори і вимоги.

Багато сотень років жінка була позбавлена свого божественного статусу в суспільстві та сім’ї. Мирний принцип, що врівноважує, в природі на довгий час був на особливому положенні «статі без права голосу». Потім положення перекинулося в іншу крайність. З’явився рух феміністок. Вони почали з відстоювання рівних прав для обох статей, а продовжилося все повним запереченням хоч якихось відмінностей між статями, крім фізіологічних. З’явилося поняття «секстам». Якщо у свій час вважалося неможливим вести мову в суспільстві про рівність чоловіків і жінок, то тепер настільки ж неможливими, «некоректними» прийнято вважати розмови хоч про якісь відмінності між ними.

 

У деяких особливо «просунутих» в цьому питанні країнах образою вважається навіть поступитися жінці місцем або пропустити її першою в двері. Якщо колись прекрасній статі не належало приймати хоч якесь рішення самостійно, то тепер фахівці-психологи вчать, як використовувати чоловіків, не рахуючись з їхньою думкою. Але чомусь і це не робить жінок і чоловіків щасливими. Статистика розлучень приголомшує, а віра в можливість створення щасливого шлюбного союзу на все життя стає синонімом наївності.

Отже, крайнощі випробувані. Тепер, отримавши негативний досвід від обох варіантів, час повертатися до Гармонії, до закону, на якому тримається світобудова. Справді, рівноправність статей - це Вищий Закон. Рівноправність! Але не ідентичність. У кожної зі статі - власна роль у виконанні загальної задачі, свої сильні сторони і свої способи досягнення мети. Ролі ці не перетинаються. Чоловікові й жінці нічого ділити!

Чоловік - опора і охоронець жінки і дітей. Сильний і благородний. Жінка - створює життя і живить її любов’ю і світлом, втілення чистоти. Душа і жінка - рушійна сила в житті. Чоловік - стрижень, опора в союзі жінка-чоловік, в родині і в соціумі.

Невігластво в цьому питанні сьогодні породжує безліч конфліктів у сім’ях. Так, не розуміючи того, чоловік намагається домогтися від дружини чоловічих якостей, а вона розчаровується, коли чоловік на проявляє жіночих. У цьому помилка.

Подружжя - це втілення абсолютної гармонії, відображення на землі небесного бога і богині. Чоловік і дружина - ті, хто повинні взаємно доповнювати одне одного.

Знаменитий мудрець Шила Прабу говорив: «Ви не можете змінити відмінності у ваших здібностях. Це закон БОГА, закон природи. Це і є єдність: бути разом, діяти по-різному, але заради єдиної мети. Єдність - у розмаїтті, ось що бажано».

Секрет Майбутнього

Всі релігії світу, філософи і гуманісти єдині в думці, що співчуття, любов і доброта - єдиний шлях до досконалості. Дотримуючись цих якостей, людина розвивається духовно. Суспільство з такими громадянами процвітає. А для жінок ці якості так само природні, як світло для Сонця. Життя жінки і є духовний шлях, описаний у багатьох священних писаннях різних релігій. Служіння - її щастя. Турбота про ближніх - джерело енергії. Жінка живе серцем. Серцем вона приймає рішення. А серце має прямий зв’язок з Джерелом Життя.

Не дарма кажуть, що жінки стоять лише на сходинку нижче ангелів.

З настанням третього тисячоліття вступила в права нова епоха - Епоха Водолія. У багатьох джерелах вона носить назву Епохи Жінки. Це час єднання, гармонії, миру та процвітання. Це час, коли прекрасна стать знову займе колись втрачене божественне положення. Для встановлення нового порядку на Землі, жінки повинні усвідомити своє призначення, відновити рівновагу і внести в світ начала Любові та Високої Духовності. І у них для цього є всі можливості.

 


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.