Яка твоя роль у житті чоловіка?

Автор/джерело -  © Анастасія Бєлова, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 20.09.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2550

Ви помітили особливість сучасного чоловіка - розділяти і розподіляти необхідні для його життя жіночі функції, які в ідеалі повинні бути представлені однією його супутницею, «по декільком жінкам»?

Ти - Справжня Жінка!

У нього є жінка-подруга або жінка-друг (часто без сексу, «для душі»). Це може бути його «колишня», про що дружині знати не обов’язково.

У нього може бути коханка (з сексом і для сексу, ну і для «розуміння» іноді).

У нього є дружина (тут як пощастить, - може з сексом, може - без, але з теплою вечерею, комфортом і налагодженим побутом).

У нього є віртуальні приятельки або особи для легкого флірту (підтримує чоловічу самооцінку, дуже «бадьорить» і тримає в чоловічому тонусі ).

Зрештою у нього є мама. Без коментарів.

У старі часи таке розподілення не було настільки поширене і типове. Дружина намагалася поєднати в собі всі ці функції і успішно поєднувала. Вона була і другом, і коханкою, і господинею дому, і помічником в справах, і підтримкою. Дівчаток з дитинства готували до цієї непростої ролі, яка після того, як дівчину видавали заміж, була, за замовчуванням, - назавжди.

Вірніше, дівчинку готували до поєднання різних ролей. Звичайно, жінки (якщо говорити про суспільний стан) не працювали, тому що цю соціальну роль, - забезпечення сім’ї, - виконував чоловік і, - частково, - придане батьків.

Що ж відбувається зараз? Зараз жінки змушені працювати, і не тільки тому що чоловіки заробляють недостатньо, а ще й тому, що бути «домогосподаркою» - значить бути такою, що соціально не цілком відбулася і, крім того, абсолютно незахищеною.

Якщо чоловік в один не прекрасний для дружини день вирішить піти, вона залишиться в прямому сенсі слова ні з чим. Особливо на пострадянському просторі, де жінка не захищена законодавчо. І абсолютно правильно, що жінки реалізуються, намагаються будувати кар’єру і заробляти власні гроші та соціальний авторитет.

Однак тут є і міна уповільненої дії.

Типова жінка з ранку примудряється нагодувати і відправити до школи дітей, зробити чоловікові сніданок і щось «похапати» самій, швиденько зробити якийсь макіяж і втекти на роботу, провести півтори години в громадському транспорті або в заторах, а після роботи забігти ще в магазини, прибігти додому, щось швидко зварганити на вечерю, знову ж всіх нагодувати, перевірити уроки у дітей, щось там таке випрати / прибрати, подивитися серіал, аж раптом, - а вечір і скінчився, вже спати лягати, та і ноги не тримають.

З усіх «ролей» жінка вибирає ту, яка легше і до якої вона більше привчена: роль матері і господині. На те, щоб бути Жінкою, у неї просто не вистачає сил, та й не вчили її цьому. На чоловіка і на стосунки з ним її просто не вистачає. Не вистачає запасу енергії. Тому сім’ю та стосунки жінка часто замінює «борщами» і «прибираннями». Чоловік ніби залишається трохи за бортом. Та ще й пиляє його «бензопилою» постійно: і часу він їй приділяє мало, і гроші не ті, і вихідні проводить не так, і квіти не дарує, і про річниці забуває...

 

Отримана від жінки енергія повертається потім до неї ж, вже збагачена енергією чоловічою, і живить її

А тепер дивимося, які результати. Чоловікові - просто для того, щоб функціонувати, як фізіологічно, так і соціально, - життєво необхідний весь комплекс природної жіночої енергії. Він цією енергією живиться, це не погано і не добре, - він просто так влаштований природою. Одержувана від жінки енергія потім повертається до неї ж, в дім, трансформується в благополуччя і в статки сім’ї.

Наша ж «замотана» жінка цієї енергії чоловікові явно недодає (і відповідно сама недоотримує). Енергії у неї і так не вагони (життя надто стресове, екологія погана, продукти нездорові, побут неналагодженний, важкий), але навіть і ту кількість дорогоцінної енергії, яка у неї залишається, вона розподіляє на дітей-дім-роботу. Але не на чоловіка!

Тобто, їй здається, що її основна функція по відношенню до чоловіка - бути хорошою матір’ю його дітям і хорошою господинею дому. Нагодований? Одягнений-взутий? Чого ще треба??? Цим ролям вона навчалася на прикладі матері, а та - на прикладі своєї матері. Але бути Жінкою наших бабусь і мам ніхто не вчив - це було дико! Бути будівельником комунізму і відмінним працівником - так, а Жінкою? Але ж я і так жінка! Цьому не треба вчитися!

Тому і з’являються у чоловіків різноманітні «віддушини» на стороні - він просто елементарно недоотримує необхідної дози жіночої енергії, уваги, любові та сексуальності. Причому любові не як до чоловіка, який цінний для сім’ї з різних причин, а як до Чоловіка.

Ну про яку, наприклад, готовність жінки до сексу може йти мова в кінці вечора (і на початку теж, про ранок взагалі не будемо) при такому божевільному жіночому житті? Ну, зобразити готовність ще можна покірно і ненадовго. А ось як бути зі справжньою готовністю? Зі справжнім і непідробним бажанням фізичної близькості з коханим чоловіком і готовністю та бажанням обдарувати і наситити його цією своєю природною сексуальною енергією?

Як я писала вище, ця отримана від жінки енергія повертається потім до неї ж, вже збагачена енергією чоловічою, і живить її або... Або не повертається і не живить, а йде «на сторону»... Адже якщо життєво важлива потреба чоловіка не буде задоволена, він (свідомо чи підсвідомо) буде шукати можливість її задовольнити: отримати цю енергію десь в іншому місці.

І я веду мову не тільки про секс. Це не єдина, хоча й надзвичайно важлива потреба чоловіка. Я говорю про увагу до нього, до його справ, про необхідну дозу романтики у відносинах, яку може і повинна забезпечувати Справжня Жінка, про вміння завжди бути привабливою і легкою, позитивною, стимулюючою - це все те, що живить наших чоловіків.

І знаєте, я не вірю в полігамність чоловіків. Її вигадали жінки, які просто не знають, що потрібно чоловікові і не вміють це в собі генерувати і віддавати йому, а потім не можуть собі пояснити, «що ж пішло не так, і чому (наприклад), він зрадив»? Він зрадив не тому, що полігамний, а тому що перестав отримувати від дружини те, що йому необхідно. Перестав отримувати від дружини - став шукати в інших місцях.

На жаль, мало хто з сучасних жінок володіє мистецтвом генерувати в собі і віддавати чоловікові весь необхідний йому запас енергії. Тому і виникає у чоловіків цей «розподіл». З цією жінкою я дружу і «виливаю душу», з цієї - займаюся сексом, і так далі. Просто тому що те, що повинна і може давати одна жінка, вона не дає і навіть не підозрює про те, що все це чоловікові життєво необхідно. А якщо і здогадується, то не знає, яким чином, де і в кого можна цьому навчитися...

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.