Мистецтво флірту. Чим воно корисне в житті?

Автор/джерело -  © Дмитро Шіроносов, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 28.09.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2563

Сексуальність і вміння фліртувати наділяє вас особливими виграшними чеснотами перед тими, хто таким даром не володіє.

Умілий тонкий флірт відкриває перед вами багато дверей, зводить вас у ранг популярних і затребуваних особистостей, надає вашому іміджу вишуканий шарм і бажання поспілкуватися з вами ближче.

Деякі жінки воістину наділені таким талантом вищими силами. Вони немов фліртують з усім навколо, з самим життям, з цілим Всесвітом. І слід зазначити, що світ за Законом тяжіння відповідає їм такою самою ласкою, ніжністю безліччю подарунків і особливим, прямо якимось казковим везінням. Часом навіть здається, що для таких жінок флірт - це єдина притаманна їм форма спілкування. Інша їм не знайома. І вони цілком щиро дивуються, коли їх звинувачують у тому. Адже жодного романтичного або сексуального підґрунтя в їхній поведінці було. Тільки щире і радісне спілкування. Здавалося б, все природно і нешкідливо. Але така чарівна і навіть дитяча безпосередність здатна гори звернути. Тому й викликає нарікання у скривджених і самотніх.

Від природи ми всі народжені з умінням фліртувати, привертати до себе увагу своєю здатність подобатися оточенню. У ранньому дитинстві всім нам притаманне фліртуюча поведінка: ми абсолютно сміливо зазираємо в очі людині, яка нам сподобалась, особливо якщо це представник протилежної статі, і широко йому посміхаємося, закликаючи до себе своєю природною відвертістю без помилкових масок і оцінок.

Коли дітлахи таким чином виокремлюють предмет своїх симпатій, яких зазвичай безліч через чинність відкритості світу, дорослі відповідають на це розчуленням і схваленням. Воно й зрозуміло. Хто ж відмовиться від такого прояву уваги на свою адресу? Однак позитивні оцінки з плином часу поступово сходять нанівець, як тільки дитина трохи підросте.

Над шестирічною кокеткою старші вже сміються. А пізніше і зовсім схильні розцінювати подібне ставлення як невихованість, розв’язність і відкрито критикувати: «Як тобі не соромно?! Припини бісики оченятами пускати!» І вже, звичайно ж, вінцем такої деструктивної критики стає споконвічне «Ти ж дівчинка!..», з натяком на те, що хороша, в суспільному розумінні, дівчинка повинна бути скромною, недоступною і неприступною. Ось тому зазвичай вже в підлітковому віці наша здатність до флірту притупляється.

І все ж ця чарівна здатність все ще є в нас. І найщиріший радісний і всеосяжний флірт у нас вдається, коли наша внутрішня дівчинка «відкривається і виходить назовні». Коли ви їй це дозволяєте зробити, допомагаєте в цьому самі собі. У такі моменти ми стаємо справжніми, чистими, живими і природними. І ми набагато більше подобаємося оточенню.

Іміджмейкери і зовсім зводять таке вміння в ранг високого і рідкісного таланту. Поміркуйте самі, - коли раптом опиняєшся в променях уваги такої яскравої, сяючої успіхом, упевненої в собі особистості, улюбленця долі, привабливого щасливчика, - а саме так ми сприймаємо таких людей, - то відчуваєш себе особливо добре. Власна значимість збільшується, спина розпрямляється і вже здається, що висока оцінка цієї людини сотворила з вами справжнє перетворення. Уявляєте собі, що буде відчувати цікавий для вас чоловік у вашому товаристві, коли ви почнете поводитися таким чином? Ми обожнюємо знаходитися в товаристві таких людей. Ми підносимо їх, робимо своїми героями і прагнемо бути схожим на них.

Така сила флірту. Непереборна сила людської чарівності, шарму, щирої уваги та інтересу. Абсолютно всі хочуть бути коханими. І в цьому відношенні здатність фліртувати дарує вам незбагненну емоційну владу над оточуючими.

Перед нею не встоять ні чоловіки, ні жінки. Всі віки і соціальні щаблі підвладні досвідченому майстру флірту. Цьому можна навчитися. І сьогодні є навіть спеціальні «уроки фліртаніки», на яких ви можете навчитися цим навичкам. Трохи тренування, і у вас все почне виходити відмінно. Не вдаючись у тонкі подробиці, я пропоную вам найголовніші та дієві правила флірту. По суті, їх всього три:

Перше. Поганих людей не буває. Є, звичайно, ті, хто не потрапляє в зону вашого особистого спілкування. Однак і в них ви можете знайти позитивні, симпатичні вам риси. Намагайтеся знаходити їх при кожному спілкуванні з людиною. При кожній зустрічі.

Друге. Завжди відшукуйте ці позитивні риси та говоріть про них людям прямо і щиро, навіть якщо це ваша перша зустріч. Дивіться при цьому в очі, посміхайтеся, випромінюйте радість від спілкування з людиною. Не соромтеся, будьте легкі і розслаблені. Ну хіба вам важко зробити комплімент приємній людині? Не втрачайте жодного шансу, який повернеться до вас коштовністю.

Третє. Під час розмови з людиною будьте чесно зацікавлені його персоною, його життям і його інтересами. Проявляйте доброзичливість і відкритість. Оцінюйте людину високо. Така поведінка творить справжні дива з вашою власною самооцінкою. Перевірено.

Щира доброзичливість відчувається завжди. Тому не позбавляйте себе такої радості. До того ж ви будете вигідно відрізнятися від інших своєю чистотою і радісною силою. Ви знайдете свій загадковий магнетизм і привабливість для навколишніх.

На питання - фліртувати чи ні, я відповім: звичайно ж, фліртувати! Фліртуйте з чоловіками на побаченні і не тільки. Фліртуйте з жінками, з якими ви спілкуєтеся через ділові питанння, з обов’язку служби, з вашими друзями або з тими, з ким спілкуєтеся вимушено. Умілий флірт з усіма і вся здатний просунути вас не тільки до мети кохання, але і допомогти вам в інших ваших задумках.

Фліртуйте! Але тільки так, щоб від самого процесу отримувати справжнє задоволення. Тільки так спрацює! Звичайно ж, будьте тактовні і знайте міру. Не створюйте двозначні ситуації та конфлікти. Пам’ятайте, це насправді дуже сильний інструмент людського спілкування. Використовуйте його мудро.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.