Ніч і день

Автор/джерело -  © Віталій Портников 



Дата публiкацiї - 29.10.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2603

Вибори не змінили головного: відчуття окупованої країни.

Якщо вночі після парламентських виборів ще можна було відносно холоднокровно розмірковувати на політичні теми - про альянси, про кількість голосів, які віддані за ту чи іншу партію, про дії переможців у новому парламенті, то ранок повернув нас у реальність. Українську реальність.

Центрвиборчком став повідомляти результати голосування, що значно відрізняються від соціологічних прогнозів. Звичайно, представники ЦВК можуть переконувати нас, що соціологія - це одне, а підрахунок - щось зовсім інше. Але це брехня. У всьому світі результати екзит-пулів збігаються з результатами виборів в межах декількох відсотків. Так, бувають випадки, коли переможець виборів за екзит-полами виявляється переможеним за підрахунком голосів. Але це тоді, коли розрив між кандидатами становить два-три відсотки. Те, що відбувається зараз - чергова фальсифікація, яку не так вже складно довести математично: саме за допомогою математики доводила фальсифікація на виборах російська опозиція.

Те, що відбувається зараз в мажоритарних округах - взагалі навіть не фальсифікація, а грубе свавілля, що в черговий раз нагадує, що влада в країні контролюється добре організованим угрупованням, що поставила собі на службу держава та її силові структури. Але чому повинно бути інакше в країні, де незаконним чином формується парламентська більшість, а Конституційний суд використовується для присвоєння президенту повноважень, з якими його не обирали? Так і повинно було бути. І більшість Партії Регіонів у парламенті - річ запрограмована. Як і запрограмована є більшість виборців, які цій партії і цій владі не довіряють - це чудово продемонстрували результати екзит-полів.

Саме тому вибори не змінили головного: відчуття окупованої, зґвалтованої країни. Країни, в якій влада, що не користується довірою виборців, продовжує з нахрапистістю, гідною кращого застосування, вести державу до прірви. І доля цієї держави - це показали вибори, і реальні результати і нереальний підрахунок, - буде вирішуватися аж ніяк не в парламентських стінах.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.