6 правил успішних стосунків

Автор/джерело -  © “Щаслива пара” 



Дата публiкацiї - 29.12.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2674

Багато що з того, що ми робимо в житті, ми робимо для того, щоб отримати любов або ж компенсувати її відсутність.

Кожен має потребу у тому, щоб бути сприйнятим у цьому світі хоча б однією людиною. Любов як гроші: поки ви маєте достатній запас, ви не приділяєте цьому надмірної уваги. Як тільки запас вичерпується, ви вже не можете думати ні про що інше. Отже, щоб запас не вичерпувався, потрібно пам`ятати, що:

Подібне притягує подібне

Ви завжди будете щасливі з людиною, чиї смаки, інтереси і цінності подібні до ваших.

Є кілька сфер у шлюбі, де потрібна така подібність. Бажано, щоб у тих сферах люди мали спільні думки. Перша – планування фінансів і ставлення до грошей: як їх заробляти, зберігати і витрачати. Друга – ставлення до дітей: скільки мати дітей, як їх виховувати тощо. Третя – інтимна близькість. Четверта – релігія і п`ята - ставлення до політичних і соціальних явищ.

Подібне притягується також в духовних сферах, а іноді саме духовний момент є вирішальним. Важливим показником сумісності є також ставлення до людей. Ми найбільше щасливі з тими людьми, переконання яких схожі на наші.

Протилежне притягується

Але це тільки в темпераменті! Тому це правило не суперечить першому. Наприклад, балакуча жінка плюс мовчазний чоловік –доволі поширена формула. Природа завжди потребує балансу і гармонії.

Ваш найкращий партнер – це той, з яким вам легко бесідувати і легко мовчати. Цей баланс дуже важливий. У кожної людини є певна кількість потреби у розмовах. Якщо людина не задовольняє потребу у розмові з другою половиною, то, швидше за все, вона буде шукати можливість задовольнити цю потребу на стороні. Майже усі зради в шлюбі починаються з потреби більш повного спілкування з іншою людиною.

Повна вірність і довіра до партнера

Якщо двоє людей сумісні по своїх цінностях і збалансовані по темпераменту, то їм набагато легше досягнути повної довіри. Повна вірність означає, що жодна із сторін ніколи не буде навіть розглядати чи обговорювати можливість розриву стосунків.

Створення повної вірності потребує, щоб ви спалили свої фізичні та емоційні мости і спрямували свій розум і мислення тільки на зміцнення ваших з партнером стосунків.

Багато людей втікають від повної вірності і довіри, оскільки вже відчували біль від минулих стосунків. Такі стосунки поволі погіршуються, тому що одна чи дві сторони починають вагатися і думати про віддалення одне від одного.

Милуватися одне одним

Це більш важливо і приносить більше задоволення, ніж бути закоханим, - щиро і відверто милуватися своїм партнером. Інтенсивність емоцій в шлюбі може час від часу змінюватися. Та якщо двоє людей милуються одне одним і поважають одне одного, то їхні стосунки будуть зміцнюватися. Якщо з будь-якої причини один з партнерів перестає поважати іншого або милуватися ним, такі стосунки переважно закінчуються.

Гарне спілкування

Важлива умова успішних стосунків - коли двоє налаштувалися на одну і ту ж довжину хвилі. Кожен відчуває, про що думає другий. Обидва, незалежно одне від одного, роблять однакові висновки і умовиводи. Здається, що вони поділилися мозком.

Для того, щоб збудувати і підтримувати високий рівень спілкування, потрібно проводити одне з одним багато часу. Подружжю необхідно бувати одне з одним наодинці, вчитися говорити і слухати. Велика зайнятість і відсутність розмов у сім`ї мають погані наслідки. Гарне спілкування потребує навиків, яким треба навчитися.

Партнер – найкращий друг

Точка відліку усіх романтичних стосунків – це відчуття того, що ви зустріли свого найкращого друга. Один з показників цього – те, як багато ви смієтеся разом. Коли двоє людей ідеально підходять одне одному, вони багато сміються. Тобто у них однакове почуття гумору. Ви завжди будете притягуватися до людини, яка так само щаслива і позитивна, як і ви.

Дуже цікаво, що люди з негативними я-концепціями так само притягуються одне до одного, як і люди з позитивними я-концепціями. Птахи з однаковим пір`ям тримаються разом. Нам комфортно з людьми, які такою ж мірою щасливі, як і ми. Якщо двоє людей вступають в стосунки, і при цьому один із них набагато щасливіший, то попереду великі конфлікти.

У всіх інтерв`ю з успішними парами, які прожили вже багато років, обоє – чоловік і жінка описують одне одного як свого найкращого друга на світі.

За книгою Браяна Трейсі «Досягнення максимума»

 


 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.