Неймовірна мотиваційна тактика: позбудьтеся графіків!

Автор/джерело -  © Ілля Позін, inc.com 



Дата публiкацiї - 21.02.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2735

Переходьте, нарешті, в 21 століття, де робота - це, перш за все досягнення поставлених цілей, а не відвідування підприємства від дзвінка до дзвінка. Ваші співробітники будуть вам вдячні.

Робочий графік з 9 ранку і до 6 вечора є ні чим іншим як пережитком іншої епохи, коли кількість годин, які працівник повинен був провести на виробництві, означала рівень його продуктивності. Сьогодні природа самої праці дуже змінилася, але більшість організацій і досі застосовують жорсткий графік роботи без урахування його впливу на продуктивність праці і добробут співробітників.

Жорсткий розподіл робочого часу погано впливає на довіру між людьми. Якщо ви говорите своїм співробітникам, коли саме вони повинні завершити свою роботу, то, тим самим, ви позбавляєте їх автономності. І ніщо інше не знищує продуктивність швидше, ніж атмосфера, в якій люди відчувають, що їх змушують працювати. Вони повинні хотіти завершити свою роботу, тому що їм подобається те, що вони роблять, а не тому, що вони відчувають себе зобов’язаними або їх примушують.

Якщо ваші співробітники будуть самостійно визначати час, коли приходити і йти, то їхня продуктивність суттєво покращитися.

Ось чотири причини, через які вам варто позбутися робочого графіка:

 

1. Він знижує продуктивність.

Коли співробітники змушені перебувати на робочому місці в конкретних часових рамках, то їх успіх, виходить, пов’язаний з тим, коли вони приходять і йдуть з офісу, а не з досягненням поставлених цілей. Присутність на роботі не означає продуктивність. Подивимося правді в очі: виконання вимоги перебувати на своєму місці в офісі точно нікого не мотивує.

2. Він не сприяє довірі.

Працівники повинні мати повну автономію для досягнення своїх цілей - надайте їм можливість самим вибирати, як це краще зробити. Таким чином, вони будуть дійсно захоплені тим, що вони роблять.

3. Він відволікає.

Ви можете стверджувати, що виконання більшості завдань вписується в жорсткі рамки з 9 до 18? Напевно, ні. Так чому ж ви хочете, щоб люди думали про те, скільки годин вони відпрацювали, а не про досягнення цілей? Співробітники можуть і повинні самостійно визначати, скільки часу вони повинні бути в офісі, щоб щось зробити. Зрештою, ви навряд чи захочете, щоб під час роботи над грандіозним проектом хтось йшов з офісу рівно о п’ятій або о шостій тільки тому, що він вже відпрацював свої години.

4. Він погано впливає на спільну роботу.

Робота в команді дуже важлива, особливо, коли мова заходить про продуктивність. Але коли деякі члени команди пов’язані фіксованим робочим часом, і тоді починають виникати проблеми з тим, хто вніс більший внесок. Нехай ваші співробітники будуть зосереджені на виконанні командних цілей та на співробітництві, а це означає, що вони можуть працювати разом (або окремо) в офісі або за його межами, і стільки часу, скільки потрібно для досягнення певного результату. Вони знають свою справу!

Коли ви позбудетеся від графіка роботи, то це безпосередньо вплине на культуру вашої компанії, і ваші співробітники стануть більш самостійними і гнучкими. Продуктивність і добробут співробітників безпосередньо залежить від того, наскільки ви їм довіряєте, а жорсткий робочий розклад діє з точністю до навпаки.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.