Мистецтво бути дружиною й музою. Сім типів дружин

Автор/джерело -  © Ольга Валяєва 



Дата публiкацiї - 14.03.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2765

У ведичних джерелах описано сім типів дружин. Вони відрізняються поведінкою, рисами характеру, відношенням до близьких. Раніше вважалося, що саме за цими критеріями потрібно вибирати собі наречену. Але ми розглянемо це трохи з іншої позиції - як ми можемо змінити свій «тип», щоб відносини розвивалися і радували.

У різний час ми поводимося по-різному, але є загальні тенденції, до яких ми найчастіше схиляємося у звичайному житті.

1. Дружина - Пані

Дружина, позиція якої аналогічна керівнику. Вдома вона командує і панує. Очікує, що все повинно бути так, як хоче вона. І хтось повинен зробити все це за неї.

Вона не веде домашнього господарства, вдома часто дуже брудно. Їсти теж нічого - для чогось же вигадали ресторани?

Вона дуже лінива, дуже багато часу приділяє собі, займається тим, що їй подобається - на шкоду домашньому затишку. Любить обговорювати всіх, оцінювати, судити.

А головна людина, яку вона завжди оцінює і критикує - це її власний чоловік. Вона любить скаржитися на нього, мити йому кістки тут і там. І при ньому, і у нього за спиною.

З такою дружиною чоловік ніколи не досягне успіху.

 

2. Дружина - Крадій

Дружина, яка не підтримує свого чоловіка, вважає його ідеї нісенітницею. Думає тільки про себе. Вважає, що чоловік в першу чергу повинен думати про неї.

Вона не поважає його роботу, діяльність, хобі. Знову ж-таки, - увесь час критикує його, але мотив критики вже такий: «Я хочу, щоб все було як у сусіда!». Тобто вона завжди з кимось порівнює його (не на його користь), всіляко акцентує на цьому увагу.

Така дружина любить демонструвати свою перевагу перед чоловіком публічно. Роздаючи йому вказівки і показуючи, як добре він її слухається.

Вона хоче, щоб він виглядав так, як подобається їй. Розмовляв так, як подобається їй. Спілкувався так, як подобається їй. Загалом, всіляко намагається вкрасти його індивідуальність.

Готує вона те, що любить сама. Навіть якщо чоловік це не їсть. Загалом, все робить для себе.

Така дружина ще вкрай неощадна в грошах. Вона може витрачати все до копійки на свою шубу, а потім вимагати від чоловіка, щоб він заробив ще грошей, узяв у борг і перестав її ганьбити (адже всі у шубах!). Їй увесь час мало грошей, скільки б чоловік не заробив. І вона завжди витратить їх до копійки на себе. А чоловік - обійдеться. Одні трико є - цього достатньо.

 

3. Дружина - Вбивця

Найстрашніший тип дружин. Дружини, які ні в що не вірять, ні в що не ставлять чоловіка. Впевнена, що таких серед нас немає. Тому як ці дружини зраджують чоловікові направо і наліво, кидають своїх чоловіків заради інших чоловіків. Не поважають, не бачать в чоловікові нічого хорошого.

Вона не любить його і навіть не намагається робити вигляд, що для неї мають значення його почуття.

4. Дружина - Мати

Такі відносини вже будуть нейтральними. Хоч не руйнують чоловіка, але і не розвивають його. Така дружина завжди піклується про чоловіка - і годує його, і одягає. Але з позиції матусі.

«А шарфик одягнув? А підштаники? А обід в пакуночку взяв? А начальнику зателефонував?»

Повний контроль, невіра в те, що чоловік може щось зробити сам. Він хороший, але нерозумний і без допомоги матусі не впорається. Скрізь захищає його, купує йому одяг на свій смак (зручний і теплий). Вона вирішує, куди його відпустити, а куди ні.

Бережуть доходи свого чоловіка, намагаються економити, добре ведуть господарство. Ось тільки рішення приймають самі - і про чоловіка зазвичай говорять, як про старшу дитину.

Чоловік з такою дружиною стає інфантильним і слабким. Зате тепло одягненим, нагодованим і доглянутим.

 

5. Дружина - Молодша сестра

У цих відносинах вже багато теплоти і захоплення. У цих стосунках чоловік - як старший брат. Він сильний, він розумний, він найкращий.

Але в таких відносинах жінка не може відкрити йому серце - вона, швидше, готова слухати його годинами, ховаючи свої емоції і почуття. Вона скромна. Вона дуже поважає чоловіка. Захоплюється. Але в цих відносинах немає рівного взаємообміну.

А чоловікові рано чи пізно набридає сліпе обожнювання. Йому хочеться бути їй чимось корисним.

6. Дружина - Друг

Чудовий початок хорошого шлюбу! Дружба - це завжди взаємна повага, обмін енергіями. Хорошим другом завжди дорожать, йому намагаються допомогти. У дружбі вже є місце безкорисливості і розумній самопожертві. Коли заради одного ми можемо відкласти свої справи. І ми підтримуємо його у важкі часи, і разом радіємо, коли все вдається.

Друга вже хочеться годувати так, як він любить. Йому намагаєшся дати найкраще - саме з поваги до нього.

І тут же є взаємний обмін. Коли кожен з друзів відкриває своє серце, щиро і безкорисливо.

Друзі можуть іноді сваритися, але завжди обговорюють, що не так.

 

7. Дружина - служниця

За ведичною концепцією - це найкращий тип дружин. Як це виглядає - легко зрозуміти з цієї притчі:

Одного разу у мудреця запитав молодий чоловік:

«Чому ти такий щасливий у сімейному житті? Тебе всі поважають, до тебе ходять за порадою. В чому твій секрет?»

Мудрець посміхнувся і покликав свою дружину. У кімнату увійшла красива і дуже щаслива жінка:

«Так, любий!»

«Мила, приготуй, будь ласка, тісто на пиріг»

«Добре!»

Вона вийшла і через двадцять хвилин прийшла сказати, що тісто готове.

«Додай в нього найкраще розтоплене масло з наших запасів, І всі ті горіхи, які ми залишили для іменинного пирога нашого сина»

«Добре!»

І знову вона прийшла через десять хвилин, а чоловік дає їй наступну вказівку:

«Додай туди і нашої дворової глини. А потім запікай»

«Добре» - сказала дружина.

І через півгодини в її руках вже знаходився цей дивний пиріг.

«Звичайно ж ми не будемо це є! - сказав чоловік - Віднеси це свиням на вулиці »

«Добре!» - сказала дружина.

Гість був шокований. Невже таке можливо? Жодного слова проти, зробила все, що чоловік сказав. Навіть коли він запропонував абсурдну річ.

І чоловік вирішив повторити експеримент вдома. Коли він увійшов туди, відразу почув сміх дружини. Разом з подругами дружина грала в настільну гру.

«Жінко!» - звернувся до неї чоловік

«Я зайнята», - роздратовано крикнула зі спальні дружина.

«Жінко!»

Через десять хвилин вона з’явилася:

«Що тобі треба?»

«Постав тісто!»

«Ти з глузду з’їхав! У будинку повно їжі, а мені є чим зайнятися!»

«Постав тісто, я сказав!»

Через півгодини дружина роздратовано повідомила, що тісто готове.

«Додай туди кращі горіхи і все розтоплене масло!»

«Ти з глузду з’їхав! Післязавтра весілля моєї сестри, і ці горіхи потрібні для пирога!»

«Зроби як я кажу!»

Дружина поклала в тісто лише частину горіхів, а потім знову вийшла до чоловіка.

«А тепер додай у тісто глини!»

«Ти взагалі з розуму вижив? Стільки продуктів даремно перевела???»

«Додай глини, кажу! А потім запікай.»

Через годину дружина принесла цей пиріг і кинула його на стіл:

«А тепер я подивлюся, як ти це їсти будеш!»

«А я не буду це їсти, - віднеси це свиням!»

«Знаєш що - обурилася дружина - тоді сам іди і годуй своїх свиней!»

 

Грюкнула дверима й пішла в свою кімнату. Ще кілька днів вона сміялася над чоловіком при всіх, розповідаючи цю історію.

І тоді гість вирішив повернутися до мудреця:

«Чому? Чому у тебе все вийшло і твоя дружина все зробила, як ти сказав, а моя закотила скандал і досі сміється з мене?» - запитав він уже з порога.

«Все просто. Я не лаюся з нею і не командую. Я захищаю її, і це робить її спокійною. Моя дружина - запорука мого сімейного благополуччя.»

«І що мені тепер, - шукати іншу дружину?»

«Це найпростіший спосіб, який приведе тебе до вельми сумного результату. Тобі і твоїй дружині потрібно вчитися поважати одне одного. А для цього ти першим повинен зробити все, щоб вона була щаслива.»

«Та я і так для неї все роблю!»

«А вона щаслива? Ви ж одружилися для того, щоб кохати одне одного, піклуватися і радіти разом. А замість цього лаєтеся, ділите верховенство, обговорюєте одне одного за спинами...»

У роздумах побрів чоловік додому. По дорозі він побачив гарний кущ троянд. Саме такими трояндами він колись домагався її руки. Кожен день по одній гілочці троянд. У будь-який час року... Коли ж він останній раз дарував їй такі квіти? Згадати не зміг.

Тому він зірвав гілочку і поніс її додому. Вдома вже всі спали. Він не хотів турбувати дружину - і просто поставив квіти біля її узголів’я.

Вранці його вперше за останні роки чекав сніданок. І красива дружина з сяючими очима. Він обійняв її і ніжно поцілував, як колись багато років тому.

Він перестав займатися неважливими справами, і всіма силами намагався зробити дружину щасливою. Вона ж перестала ходити вдома «як попало», знову стала готувати для нього улюблені страви...

Минуло кілька років, і в його двері постукав юнак.

«Я чув, що ваші стосунки з дружиною - зразок для інших. А у мене все не так. Дружина мене пиляє, витрачає всі гроші, не слухається... У чому секрет? Я прочитав стільки книжок, але жодна не допомогла мені...»

Господар посміхнувся і сказав:

«Проходь, дорогий гість. Моя дружина саме збирається пекти пиріг»...

Це працює в обидві сторони. Ми можемо змінити наші стосунки, якщо змінимося самі. Якщо перестанемо красти у чоловіка його індивідуальність, перестанемо вбивати в ньому віру і любов, перестанемо командувати. І почнемо любити і служити чоловікові. З любов’ю. По-жіночому.

Дружина-служниця - це не другосортний чоловік. Це дружина, на яку чоловік завжди може розраховувати. Яка з ним і в щасті, і в горі. Яка завжди підтримає його і надихне. У всьому до нього прислухається і робить так, як він любить.

Її праця не завжди помітна і не завжди нагороджуються подякою. Але вона робить все це з любові, кожен день. І чоловік такої дружини буде безмежно щасливий у цьому житті. І не тільки в цьому...

 


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.