Що потрібно для того, щоб розпочати відносини? Поради для жінок

Автор/джерело -  © Крістіна Абрамовська, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 24.03.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2776

Напевно кожен з нас ловив себе на думці, що не вистачає доброго чарівника, який прийде і вирішить усі наші проблеми - матеріальні, моральні та екзистенціальні (потрібне додати).

Так як в чарівників ми не віримо з часів розчарування у всемогутності Діда Мороза, то його роль в наших мріях з успіхом грає прекрасний принц на білому коні (його численні варіації у вигляді процвітаючого бізнесмена, локальної знаменитості або просто справжнього чоловіка, який може вбити в стіну цвях, посадити дерево, і так далі - про сина та інші супутні бонуси).

Отже, прибувши одного разу, чарівник зробить для нас, таких прекрасних і сумних, все: купить шубу, обручку і чоботи, розкрутить на телебаченні, наб’є холодильник делікатесами, вкрутить лампочки в комірчині, а заодно і в під’їзді, розпочне ремонт в квартирі, відвезе на Мальдіви, буде утримувати, носити на руках, сподобається мамі, стане викликати заздрість подруг і так далі до нескінченності - кому чого в житті не вистачає.

Свій чималий внесок у цю ілюзію щастя ззовні привнесли численні сюжети про Попелюшку і всяке подібне марення (окреме питання - кому це треба, - така пропаганда жіночої безпорадності?), яке дає надію всім, у кого щось в житті не до ладу.

А поки принца немає, ми чомусь сидимо фрустровані, розчаровані та злі - не в силах самостійно влітку з’їздити в Крим чи за місто на вихідні, пофарбувати підвіконня або переклеїти шпалери, не кажучи вже про те, щоб знайти собі нову роботу, хобі або коло спілкування. Хоча це так просто - замість того, щоб розмірковувати про несправедливість світу, взяти себе в руки і зайнятися хоча б вивченням англійської (або есперанто, якщо англійська - ваш коник).

Не сперечаюсь, таке - «жила-була собі дівчина, спала на землі і розмовляла з метеликами, поки не прибув юний яхтсмен з червоними вітрилами, подарував діамант розміром з голубине яйце і відвіз в навколосвітню подорож», - в житті теж трапляється.

Але рівно з такою ж вірогідністю трапляються і великі виграші в лотереї, спадщина у формі «сталінок» в центрі міста, що раптово звалилася, скарби й удача в грі в рулетку.

Можливо, і вам пощастить! І до вас прилетить раптом чарівник у блакитному вертольоті й безкоштовно покаже кіно.

Однак якщо ви сумні, перебуваєте в постійній депресії і невлаштованості, то мало знайдеться бажаючих до своїх проблем додати ще й ваші. А ті бажаючі, які все-таки знайдуться, будуть вельми підозрілі у своєму активному прагненні сприяти вам (і раз вже червоною ниткою проходить тема казок, то давайте згадаємо і про Синю бороду, - ото вже був великий шанувальник бідних дівчат!).

Звичайно, шлюб досі часто відіграє роль соціального ліфта, який виносить жінок (та й чоловіків) на певний новий рівень. Але, на жаль, безліч людей марно витрачають зусилля на те, щоб знайти собі відповідного їхнім завищеним очікуванням партнера, - замість того, щоб спрямувати сили на себе і свій розвиток.

А тепер я відкрию головний секрет. Щойно ви займетеся собою - своєю особистістю, зовнішністю, житлом - щоб наповнити своє життя і зробити його максимально цікавим і насиченим, - то тут же з’явиться хтось, хто захоче розділити ваше затишне радісне життя, влитися в нього і стати його частиною.

Навіть без всяких містичних нагромаджень нові хобі, інтереси та захоплення, як правило, розширюють коло спілкування - і разом з ним діапазон нових цікавих знайомств. Тільки не повторюйте помилки багатьох дівчат, які йдуть до тренажерної зали або на мототрек саме з метою заарканити чоловіка, - останні далеко не йолопи і цілком віддають собі звіт, чи щиро дівчина цікавиться спортом або просто прийшла в місце найбільшої концентрації кандидатів в чоловіки. У будь-якому випадку ці спроби виглядають жалюгідно - навіть якщо можуть увінчатися успіхом.

Звичайно, коли ви сповнені енергії і живете цікавим життям, є й інша небезпека, - що знайдеться чоловік, який буде намагатися вирішити свої проблеми, використовуючи вас і ваші ресурси. Але це тема для окремого дослідження, будемо вважати, що ви пильні, і це вас не зачепить.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.