Психологія поцілунку

Автор/джерело -  © «Гармонія»  



Дата публiкацiї - 23.07.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2899

У дикій природі поцілунок зустрічається нечасто, але не є чимось дивним. Цілуються лебеді, коні, дельфіни, леви, але роблять вони це абсолютно не так, як людина.

Єдиним біологічним видом, що отримує задоволення від дослідження язиком рота свого партнера, торкаючись до нього губами, вважається людина. Виникає резонне питання, чому люди так люблять поцілунки, особливо, коли закохані?

Британські вчені, які знають відповіді на всі загадки світу, пояснюють це таким чином. Насправді поцілунок (мається на увазі «губи в губи») мало пов’язаний із станом закоханості. Швидше навпаки. При поцілунку відбувається стимуляція нервових закінчень губ, в результаті якої виробляється феромони. Ті, у свою чергу, непомітно сприймаються нюхом і збуджують пристрасть і чуттєвість. Тобто, ми не закохуємося і тому любимо цілуватися, а цілуємося і закохуємося під час поцілунку.

Великий експерт у питаннях психології чуттєвого світу Зигмунд Фрейд стверджував, що любов до поцілунків - це залишки орального періоду в психосексуальному розвитку людини. Цей період характеризується отриманням сексуального задоволення через рот і губи і закінчується ще в глибокому дитинстві (до 3 років). Тим не менш, підсвідома любов до стимуляції губ в чуттєвому світі людини залишається, що й доводить задоволення, яке люди отримують від поцілунку.

Однак, біохімія та фізіологія пояснюють тільки походження поцілунку, але не відображають його духовного значення. Найчастіше поцілунок в губи буває набагато більш емоційним, чуттєвим, романтичним і ніжним, ніж поцілунки в ерогенних зонах. Звичайно, поцілунки в інтимних місцях куди більш збудливі, але таємний зміст поцілунку в губи їм не передати.

 

Поцілунки - та невидима нитка, той місток, які пов’язують духовний світ людей

Соціологічні дослідження в царині чуттєвих стосунків призвели до цікавих висновків. У більшості пар, де відносини переходять на рутину або наближаються до завершення, поцілунки зникають раніше, ніж секс. Виходить, що поцілунки - та невидима нитка, той місток, які пов’язують духовний світ людей. Невипадково «жриці кохання» у всіх культур не цілують своїх партнерів в губи. Значення поцілунку оспівано в мистецтві: в музиці, літературі, кінематографі.

Поцілунок - це якась ступінь спілкування, перехід на своєрідний рівень спілкування, де задіяні тільки емоції. Нерідко люди знаходять свої половинки, не в останню чергу, ґрунтуючись на власні відчуття від поцілунків в губи. Вже підлітки розуміють, що поцілунок - це важливо, а вміння добре цілуватися - дуже цінно. Також, практично кожна людина трепетно ​​зберігає пам’ять про свій перший поцілунок.

Існує багато різних технік поцілунку. Але жодна техніка не передасть головного - щирості. Це головний критерій поцілунку. Щирий поцілунок неможливо підробити, відтворити, так як кожен окремо взятий такий поцілунок - неповторний, унікальний, що виражає щось своє, сокровенне, глибоко інтимне.

Варто додати, що крім позитивних емоцій, підвищеного настрою, доброго загального самопочуття, поцілунок несе багато користі чисто оздоровчого характеру. Так, помічено, що поцілунки допомагають підтримувати шкіру обличчя в хорошому стані, отже, вони скорочують появу зморшок. Більше 30 м’язів обличчя, що беруть участь в поцілунку, благотворно впливають на шкіру: вона стає пружною і гладенькою. При поцілунку в організмі виробляється значна кількість адреналіну, що активізує всі органи організму. Збільшується пульс (до 150 ударів на хвилину), циркуляція крові збільшується, в результаті клітини організму значно збагачуються киснем. При поцілунку, організми обмінюються слиною, в якій міститися необхідні антибіотики. Таким чином, взаємно зміцнюється імунітет і загальний стан.

Поцілунок здатний зменшувати біль: під час поцілунку виробляється ендорфін - гормон, що володіє болезаспокійливими властивостями.

З усього перерахованого можна зробити висновок: кохайте одне одного і цілуйтеся від душі!

За матеріалами psiman.ru.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.