Як любити жінок

Автор/джерело -  © Наталія Білоусова, «Метрополь» 



Дата публiкацiї - 18.09.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2958

Чоловіки - істоти невибагливі в емоційній сфері, нормальний хлопець може багато витерпіти заради симпатичною супутниці, якій він і життя з ним подобаються.

Жінки - вимогливіші, але і до них підходять кілька ключів. Якщо ви чоловік і знайшли в собі сили прочитати цей гід - ви вже на півдорозі до успіху, до ніжних довгоногих блондинок, до чепурних дітей з вашими очима.

1. Узгодьте з неї соціальні ролі

Є жінки з комплексом єврейської мамочки. Є дівчата -вічні діти. Є дівчата - дівчатка і свої хлопці у спідницях. Є очільники департаментів, які нездатні зварити кави. Є клінічно невпевнені в собі моделі й чарівні поганулі, яким заздрять усі. Є розумні скромні світські левиці і комунікабельні дурепи з докторським ступенем. Вам потрібна та жінка, з якою у вас збігається розуміння соціальних ролей, - вашої й її.

Немає нічого соромного, коли дівчина пропонує: ти мене одягаєш і платиш за квартиру, я веду будинок і не відмовляю тобі в ліжку, - а ви погоджуєтеся. Немає нічого поганого, коли вона попереджає: я налаштована на виховання дітей і кину роботу, плюс мені потрібна няня, щоб висипатися і пристойно виглядати. Це може бути хоч варіант «давай я відпишу тобі тітчині квартиру, вивчу мову програмування Ruby і буду ходити голою, тільки шмагай мене частіше по попі до крові». Єдиний критерій прийнятності будь-якої опції взаємин - це згода обох сторін.

Левова частка глибоких сімейних конфліктів обумовлена ​​наступним: подружжя чекали одне від одного не того, що партнер був готовий дати, тобто на початку стосунків вони елементарно не домовилися про те, яке саме спільне майбутнє будуть створювати, і поклалися на інтуїцію. А інтуїція щодо людей, яких не знаєш з пелюшок, часто - омана. Тому проясніть, що вона готова вам дати і що хоче отримати від вас, порівняйте це зі своїми бажаннями і робіть висновки щодо того, чи призначена вона вам долею або попереду одні проблеми. Такі бесіди - це не «торгівля», яка засуджується романтичними стереотипами, а нормальні кроки на шляху побудови гармонійних стосунків. Аллах не скине вам сімейне щастя на блюдечку, але він вам дав мізки і язики, щоб домовлятися про нього.

2. Пропонуйте рішення першим

Гендерно заклопотані жінки переживають з приводу того, що за них хтось буде вирішувати, відбере їхнє право на самовизначення і вишикує по стійці «струнко», а там і до стінки недалеко. Я мову веду про інше. Мається на увазі корисна звичка в ситуаціях, коли потрібно зробити вибір, визначатися швидше, ніж вона, і пропонувати свій варіант. Це не означає, що ваше слово не обговорюється. Просто жінки не люблять тюхтіїв. Навіть якщо люблять, то здебільшого материнським інстинктом, і рано чи пізно у змученій постійним прийняттям рішень дружини виникне спокуса впасти на груди авторитарного тренера з бобслею. Поганий діалог: «- Любий, давай кудись сходимо повечеряти. - Куди скажеш, люба, мені абсолютно все одно, можу хоч цвяхи їсти після цих нарад в главку». Хороший діалог: «- Любий, давай кудись сходимо. - Давай, - я саме бачив у The Village новий ресторан ефіопської кухні, де офіціанти-негри в одним пов’язках на стегнах читають Касту, як тобі?».

3. Не зникайте без попередження

Я розумію, постійні звіти про те, чим ти займаєшся, принижують вільну людину. З іншого боку, хіба ви це не робите в твіттері або фейсбуці? Тут якесь древнє таємне прокляття: як тільки ви затримуєтеся на годину довше звичайного, не берете слухавку, довго не реагуєте на повідомлення - навіть найбільш тверезомисляча холоднокровна флегматична жінка починає у кольорах уявляти, як вас проковтнула змія, переїхала фура, п’яний шеф ​​на смерть забив горіхоколкою, Віра Брежнєва проїжджала мимо і, закохавшись, назавжди відвезла вас від неї в золотому кадиллаці. З цим нічого не можна вдіяти. Жінки хвилюються, - це в їх природі. Вихід - попереджати її, що ви можете затриматися і піти в оффлайн, вирішуючи питання, навіть якщо шанси на це мізерні.

4. Ремонтуйте речі вдома

Магія вбивання цвяха і зміни прокладки в змішувачі для жінки еквівалентна священному трепету, який відчуває середній чоловік, спостерігаючи, як гора брудних овочів, закривавлених кісток і незрозумілих трав за годину перетворюється у найсмачніший обід з трьох страв. Чоловіку-механіку хочеться поклонятися - бажання, увічнене в класичному порносюжеті про сантехніка. І навіть якщо тато з дідусем у дитинстві не водили вас до верстата в гаражі, подивитися керівництво в інтернеті і намагатися бути домашнім майстром краще, ніж бурмотіти «я не знаю, десь там телефон електрика мама записала на шпалерах у передпокої». Практичні знання того, як впоратися з побутом, складають частину чоловічого еротизму і викликають повагу у тих, кому такі речі в принципі не дано чи нецікаві (більшість дівчат). Єдина краща альтернатива - «слухай, візьми гроші в тумбочці і замов той унітаз, який тобі сподобається, разом з монтажем, а то я не такий сильний в естетиці інтер’єрів, як ти, заодно і туфлі собі в ТЦ навпроти купиш».

 

5. Проявляйте проактивну чутливість

Проактивний - це антонім реактивного, тобто ви не реагуєте, а дієте на випередження і попередження. У жінок частіше, ніж у чоловіків, змінюється настрій, вони надають більшого значення речам, про які чоловік би забув через хвилину. Тому моніторьте цю чутливу систему, як якщо б це був тонкий прилад, на який робить відчутний вплив погода, освітленість, новини, плітки і взагалі все, що завгодно. Як тільки поведінка жінки починає відхилятися від звичної - та, що любить потеревенити, довго мовчить, діяльна зависає в задумі, спокійна зривається на собаці, а лідер думок виходить з ванної з червоними очима - запитуйте, чи все в порядку, чи не трапилося чого, - не чекаючи, поки вона закричить «я вже три місяці в депресії, якщо б померла, ти б і не помітив». Думка про те, що для партнера її настрій так само важливо, як для неї, сама по собі буде гріти жінку. Тоді, можливо, вам навіть не доведеться почути пасажі на кшталт «Мадонні виповнилося 55, як моїй мамі, мама виглядає набагато гірше, і я така буду, ти мене кинеш заради студентки», «Чапик сумує, я почитала в інтернеті, у нього напевно рак» і «я просто зрозуміла, що я бездарна нікчема, - це все пояснює».

6. Критикуйте так, щоб це не мало вигляд критики

Навіть якщо вам трапився не дуже кмітливий зразок, і ви не можете її кинути, бо отримуєте задоволення від форми її ніг і запаху її лосьйону, коректувати поведінку коханої на краще можна так, щоб не образити її і не викликати у відповідь їдких висловлювань на свою адресу. Будь-яку доброчинну ініціативу з сумнівним результатом найкраще спочатку похвалити, а потім вже обережно вказати на недоліки (ініціативи, - в жодному разі не жінки). Поганий приклад: «Весь офіс сьогодні з мене сміявся через твої кособокі суші. Замовили нормальні, підмінили їх на твої й розіграли кур’єра, хлопчика трохи удар не вхопив». Хороший приклад: «Дуже смачний пиріг з яблуками, я з’їв весь! Ні-ні, - я роздувся не від невдоволення, - у мене просто алергія! А можеш наступного разу такий само, але з грушами? Ти така молодчинка!».

7. Надавайте маленькі знаки уваги, - навіть якщо ліньки

Вважаєте квіти марною тратою грошей, а вона їх обожнює? Наступайте собі на горло (жінки зневажають жмикрутів) і купуйте герберу хоча б раз на тиждень. Вам витрат на 10 гривень, а їй - радості на сто. Звикайте дарувати маленькі подарунки без приводу, і з часом сам факт дарування буде приносити вам таке ж задоволення, як їй факт отримання. До маленьких знаків уваги відноситься і запам’ятовування - і більш реалістичний крок, - записування в календар телефону всіх дат, які вона вважає важливими. День вашого знайомства, день першого побачення, день, коли ви з’їхалися, коли ви запропонували їй руку і серце, день весілля, дні народження дітей, її мами, її цуценяти, її іменини, День святого Валентина, нарешті. Завжди майте під рукою який-небудь гідний подарунок, на худий кінець, сертифікат мережі парфумерії (ви ж знаєте, скільки коштують пристойні парфуми, так? Доларів 80), - це заощадить вам масу нервів.

8. Хваліть її зовнішній вигляд, навіть якщо брешете

Стандарти нашого соціуму припускають, що жінка повинна добре виглядати, і ця установка проникає у свідомість усіх дівчат - навіть вашої, яка фиркає при згадці моди і в опері, взявшись у боки, штовхає воза про фемінізм. Я розумію, що нову стрижку, а тим більше, нову укладку або браслет, який вона вибирала чотири години, помітити складно на тлі кризи навколо Сирії, волатильності ринку опціонів та інших важливих речей. Але ви вже постарайтеся. Якщо вона володіє вродженим смаком і одягається настільки непомітно, що ви не можете відрізнити її пастельні кардигани один від одного, поставте собі повторюване нагадування зробити їй комплімент, закодований під щось на зразок «вжити вітаміни». Якщо вона купила вульгарну червону спідницю а-ля кабаре, колготки у велику сіточку, в яких кожна її нога виглядає, як ковбаса в сітці, і збирається піти в цьому з вами на фуршет адвокатської колегії, утримайтеся від різких висловлювань. Поганий приклад: «Бачу, ти нарешті набралася сміливості побувати в секс-шопі». Хороший приклад: «Вау, як це сміливо, у мене встав, і у моїх колег встане, я зійду з розуму від ревнощів, не будь так жорстока зі мною. А ось я бачу круте чорне плаття, ми з тобою в ньому на танці ходили, пам’ятаєш, як чудово було?..». Пам’ятайте: будь-яка зміна зовнішнього вигляду свідчить про бажання подобатися вам, тому в загальному воно позитивно, навіть якщо іноді вас тягне надіти їй на голову пакет. А впевненість у тому, що у неї вдається вам подобатися, безпосередньо впливає на її розкутість в інтимній сфері.

9. Визначте дії, які ніколи не будете чинити

Це дещо перегукується з п.1, але є нюанси. Багато речей видаються вам дрібницями, не вартими навіть згадки, а її від них трясе, і навпаки. Тому позначте ці свої пунктики одразу, як завгодно позначивши свою пиху: дитячою травмою, алергією, я від цього стаю дратівливим, це робить мене нещасним, голоси в голові не велять. І я НІКОЛИ не буду носити твою сумочку, вигулювати твого шпіца, ходити з тобою за шмотками, влаштовувати спільні сімейні обіди для наших батьків. Чому важливо сказати про це вчасно і твердо? Тому що, варто кілька разів поступитися з ввічливості, а потім ухилятися, і дівчина починає думати, що ви її розлюбили. А те, що ви її кохаєте - це наріжний камінь, першоелемент, база і стрижень ваших взаємин для неї. Це те, в чому ваша жінка в принципі ніколи не повинна сумніватися.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.