Як любити чоловіків

Автор/джерело -  © Наталія Білоусова, «Метрополь» 



Дата публiкацiї - 23.09.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2964

За останні шість років практики я спілкувалася з двома сотнями з гаком пар, і цей досвід дозволяє поставити під сумнів красиву фразу Льва Миколайовича про те, що кожна нещасна сім’я нещаслива по-своєму.

Насправді кількість конструктивних і деструктивних патернів поведінки дуже навіть обмежена. За умови кінцевої кількості факторів, що формують особистість, психологія набагато більше нагадує математику, ніж ви думаєте. І вже точно є речі, які можна винести за дужки в більшості рівнянь.

Природно, все індивідуально, але в середньому жінка - більш емоційна істота, якій на те, щоб прийти до логічного висновку, потрібно більше часу. За проміжок між почуттям і думкою вона встигає наламати дров і зіпсувати комунікацію. У світлі недосвідченості і особливостей виховання, деякі дівчата живуть виключно в цьому проміжку часу, розмірковувати їм ніколи, тому що наздоганяє чергова емоція або фантазія, і цикл починається з початку. Нудні чоловіки за природою не схильні будувати всередині себе повітряні замки, і живуть у геометрично простому світі зовні очевидних реалій. Щоб вийти із тіні, жінці варто привчитися гальмувати свої емоційні процеси і форсувати розумові, а на перших порах хоча б бездумно дотримуватися правил від тітки-психолога.

1. Щохвилини пам’ятайте в чому мета ваших взаємин з чоловіком

У нормальних людей мета відносин - забезпечити максимальний комфорт на тривалий час, тобто робити щасливим себе і партнера. Ось і повторюйте це собі кожен раз, коли прийде бажання вчити, лікувати, критикувати вашого хлопця, зриватися на ньому під час ПМС, бурхливо ревнувати, допитуватися про його дозвілля, висловлювати думку про його друзів, сперечатися про політику, релігію та колір його штанів. Чи варта ваша правота або інтерес у конкретній ситуації того спокою та радості, яких ви позбавляєте партнера? На сеансах терапії я вислуховую пару і кожного окремо, так от, не вдаючись у антиетичну конкретику, можу сказати: приблизно дві третини джерел конфлікту описуються схемою «баба вигадала проблему на рівному місці і роздмухала відсутність реакції на неї мужика до масштабів трагедії».

2. Хваліть його

Якщо він не вартує похвал і все робить криво, якого біса ви взагалі робите поруч з цим лузером? Йдіть, не продовжувати агонію одне для одного, див. п. 1. Не будьте для нього сварливою мамою, суворою начальницею, примхливої ​​донькою - від усіх цих іпостасей беріть тільки позитивні складові: постійну, але ненав’язливу турботу, зацікавленість в його зростанні, захоплення його крутизною. Багато хто з вас в дитинстві чули вислів «перехвалила - зіпсувався», так от - це міф, дорослу осудну людину перехвалити неможливо, у неї є планка самооцінки. І хвалити - не означає лестити, це означає дивитися на нього з бажанням бачити хороше. Похвала приємна всім, не візьмете її на озброєння ви, - знайдуться більш розумні люди, з якими він і стане спілкуватися.

3. Не принижуйте його і не скандальте на людях

З’ясування стосунків у публічних місцях - табу, бо публічний імідж респектабельного і надійного для чоловіка набагато важливіший, ніж для жінки, яка при поточному суспільному ладі все ще може дозволити собі бути красивою легковажної пустушкою. Коли «половинка», найбільш довірена особа, починає підривати авторитет чоловіка перед його друзями, колегами або натовпом в метро, ​​це сприймається як ніж у спину. Таке часто прощається, але ніколи не забувається. Змусити чоловіка втратити обличчя - один з найграндіозніших стратегічних прорахунків жінки у стосунках. Вам це відлунається, не сумнівайтеся. Так що почекайте з претензіями до дому, заодно і охолонете, осмислите їх, див. п. 1.

4. У зверненнях до нього не застосовуйте димінутивів

Ромцю, пташеня, котику, заєць, мася і лапуля - це не те, ким ваш хлопець себе бачить у мріях. Це як ніби він почав вас звати «мати», «подруга», «рядовий Джейн», «суперцицьки» або «міс мінет-2013». Уявили? Забудьте про зменшувальні суфікси назавжди, - пестливі слова прибережіть для особливо вдалого сексу.

 

5. Підтримуйте будь-які його починання, навіть найбільш безглузді

Коли він забирає ваші обручки, щоб ще трошечки пограти на автоматах, це одне. Коли він захоплюється підлідним ловом риби, грою на тромбоні, вишивкою хрестиком, біатлоном, колекціонуванням садових гномів, продажем аджики власного приготування через інтернет - це зовсім інше. Бажання зустрічати в багнети нові ініціативи закладено в природі кожної людини, тому що будь-яка система прагне зберігати рівновагу, але тут вам доведеться бути розумнішими за природу. Виходьте з реалістичної оцінки максимального можливого збитку вам особисто і загальносімейного статку. Вам шкода пари тисячі доларів для щастя коханої людини з рибами, і після цього ви дивуєтеся, як люто він ненавидить ваші походи по взуттєвим магазинам? Ну захарастили гноми передпокій і дві лоджії, і що, - це справді так жахливо? І знову-таки: не оціните і не підтримаєте ви, - це зробить хтось інший, і в цьому моменті ви віддалитеся.

6. Найшаленніший вигляд - лише для нього, а не для зустрічі з однокласниками

Синдром мисливця-переможця, який втрачає інтерес до спійманої дичини, властивий жінкам не менше, ніж чоловікам. Те, що ви загнуздали його в співжиття або обв’язалися тенетами шлюбу, не означає, що тепер він навіки в вас закоханий. Так, це вульгарно, підло і банально, але приблизно половина моїх пацієнтів-чоловіків скаржилася на факти зневаження дівчиною своїм зовнішнім виглядом після того, як взаємини увійшли у стабільну колію.

Якщо він захопився фізиком із сірими волоссям, в бурій картатій жилетці і стоптаних штиблетах, він знав, на що йде. Але якщо на весільних фото ви блондинка в кучериках і трояндочках, а зараз щось стрижене у зручному комбінезоні, то вибачайте, якщо вас перестануть сприймати як привабливу самку. Тим більше, коли на корпоративи ви фарбуєтеся і купуєте нову сукню, а вдома ходите а-ля натюрель в одних і тих само ніжних пастельних речах (які чоловіче око сприймає як бляклі і асексуальні). Це дуже просто, але жінки не перестають робити цю помилку. Вас не зобов’язані любити такою, якою ви є (і вас взагалі не зобов’язані любити апріорно, див. п. 1).

7. Він головний - і крапка!

Серйозно, - це ж так зручно. Основна проблема феміністок полягає в спробах, фігурально висловлюючись, розвантажувати вагони, коли замість цього можна танцювати. Еволюцією, соціальними установками або вихованням в більшості сімей, але чоловік вирощений для ролі вирішувача проблем, лідера, капітана та інше. Це жодним чином вас не принижує, якщо ви самі не вирішите, що хочете бути приниженою. Одна дівчина сприймає подану руку при виході з автобуса як галантність, інша - як натяк на її нездатність перестрибнути калюжу в силу фізичної слабкості коротких ніг. Зрозуміло, яка з них насолоджується спілкуванням з протилежною статтю, а яка страждає від гніту шовіністів. І це вам вирішувати, якою дівчиною бути. Подаруйте йому радість бути сильним, діяти, думати і грати першу скрипку. Дайте чоловікові вести, і танець вдасться. Нехай він не завжди правий, ви можете потім тихо виправити ситуацію: навіть коли насправді левову частку робите ви, якщо ви любите свого партнера - імітувати картину «ти мій герой, я тільки на підхваті» не складе ніяких труднощів. Реалізуйте свою волю до влади в інших місцях. Наприклад, з геями, - їм байдуже.

8. Про важливі речі говоріть прямо, - без натяків

Чоловіки розуміють натяки, але частіше це натяки інших чоловіків або ті натяки, які їм вигідно розуміти. У них (крім хіба що японців) не прийнято говорити про суть справи езоповою мовою. Коли ваш чоловік хоче продати клієнтові партію мотоциклів, він каже: «У нас відома марка, термін гарантії середній по ринку, а за гурт ми вам скинемо 7%», а не: «Зів’яв осінній лист на самотньому в’язі, що на пагорбі смутному виріс, і час коня залізного запрягти розумній істоті і з цих місць мерщій бігти на південь». Тому викладайте просто, але не глобально, не «скажи прямо, - ти мене розлюбив, так?», А «я втомилася збирати твоїх черв’яків для підлідного лову по всьому будинку, не для цього мене мама ростила, найми домробітницю».

9. Не ставте його у центр вашого Всесвіту і не вимагайте аби він ставив вас у центр власного

Я маю на увазі НЕ щиру турботу про потреби одне одного і не глибину кохання, а вимоги уваги на дрібниці. Півгодинні розмови по телефону п’ять разів на день ні про що дратують майже будь-якого чоловіка. Психологічна залежність від його думки лестить йому, але і дратує теж. Тому не намагайтеся офіційно присвятити йому своє життя, це добряче лякає, а закиди в неуважності у сукупності з беззмістовними емоційними проявами дуже швидко втомлять його, а ви залишитеся плакати і вигукувати - «невдячний, я віддала йому всю себе». Вся ви навіть собі не потрібні, - будемо чесні. І вже йому-то явно більш розумно пропонувати найбільш ласі частини.

10. Навчіться смачно готувати

І готуйте. Це не обговорюється. Еквівалент «вона не готує» для вашого розуміння - це «він приносить в дім менше грошей, ніж вона». Ну що, у нас же рівноправність, ви ж цього хотіли?

Переклад українською - «Гармонія»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.