Розлучена жінка: сильна, смілива?

Автор/джерело -  © Гульфія Шахобова, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 28.10.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2993

Присвячується жінкам, які не зважилися на розлучення, незважаючи на приниження, побої, пробачили нелюбов до себе. Дозволили використовувати себе. Прожили багаторічні бойкоти. У кого розтоптали жіноче самолюбство. Але вони закрили очі, прикриваючись дітьми, як щитом.

На жаль, розлучена жінка асоціюється з нещасною жінкою. Їй приписуються такі визначення, як: самотня, зла, незадоволена, така, що не зуміла зберегти сім’ю. Часто за і не збережений шлюб звинувачують жінок. Також до розведеної жінки ставляться досить насторожено. («Чому не склалося в сім’ї? Може, вона неадекватна?») Є категорії чоловіків, які ніколи не одружуються на розлученій жінці. Страшно.

Жінки, які перебувають у шлюбі, вважаються щасливими. Є кому холодної вночі зігріти, з ким поділитися щастям і бідою.

А якщо жінка мріяла про шлюб, про який говорять «жити довго і щасливо»? А так не вийшло...

Настає момент, коли сліпе кохання закінчилося і жорстока правда тицяє в ніс. І бруд, який не можна виносити з хати, накопичився у всіх кутах і починає душити. І якщо жінка продовжувала всі терпіти, знаходячи в собі сили, то де знайти сміливість, щоб завершити стосунки, які себе вичерпали.

Адже потрібен лише один крок - це набратися сміливості піти у невідоме і, судячи з прогнозів, важке майбутнє. Один крок, наповнений труднощами, війною, але обіцяє найважливіше - Свободу. Свободу від непотрібних взаємин, свободу від свого страху.

Жінка завжди помиляється, стверджуючи: «Він зміниться». Чоловік помиляється, стверджуючи: «Нікуди вона не дінеться».

Існує багато шлюбів, де подружжя живе без кохання, але вони продовжують закривати очі на свої відчуття. Щоб не було боляче, вони випалюють в собі всі почуття, перетворюючись на циніків, матеріалістів, перестають вірити в кохання. Навіщо шукати кохання, якщо всі баби - дурепи, а мужики - козли? Перетворюючись на товстошкірих, вони перестають замислюватися про те, що живуть не своїм життям, про те, що можливо в майбутньому зустріли б свою половинку. І вечора не були б такими холодними.

 

Навіщо своє єдине життя присвячувати тому, кому це й не потрібно? Навіщо жертви, про які не просять?

Так, якщо боляче жити з чоловіком, значить, потрібно припинити цей біль. Для чого існує біль? Для того, щоб людина всю свою увагу приділяла ураженій ділянці. Щоб людина виправила ситуацію, а не пристосовувався до цього болю.

Навіщо своє єдине життя присвячувати тому, кому це й не потрібно? Навіщо жертви, про які не просять?

Здається, що в наш час зважитися на розлучення - раз плюнути. По чиїй сім’ї не проїхалася розлука. Ні. Багато жінок, з вигляду щасливих, не можуть зважитися на розлучення. Ось і ходить вона сильна, все терпить. Але не смілива.

Так і проходить життя з чужими людьми.
А здавалося, щастя саме прийде і постукає у двері. Але ні ...

Але ж розлучена жінка - це не нещасна, а Сильна, Смілива. А нещасна та, яка пов’язана узами шлюбу і боїться зробити рішучий крок. Вона пристосувалася, тому що «розлучена жінка» звучить не так красиво, як «за чоловіком», пристосувалася, бо їй легше втратити свою особистість, себе, ніж подолати свій страх залишитися одній з проблемами.

Але вона забула про головне. Про те, що після здобуття свободи страх більше не буде тягнути її назад. Адже Сильна-Смілива знайде шляхи і можливості, щоб розвиватися.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.