Як створити «домашнього» чоловіка? Шкідливі поради

Автор/джерело -  © Софія Варган, Shkolazhizni.ru 



Дата публiкацiї - 28.11.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3016

Багатьох жінок засмучує зайва чоловіча самостійність. А вже наполегливе бажання чоловіка бути главою сім’ї призводить деяких дружин мало не в істеричний стан, викликаючи різноманітні психологічні проблеми.

І жінки починають думати, що набагато краще, якби чоловік тихо лежав на дивані, дивлячись в телевізор або в газету (допускається журнал або необтяжлива для мізків книга), за командою залишав диван і мив посуд, ходив у магазин, няньчив дітей і взагалі виконував всю роботу, яку йому доручає жінка.

І щоб жодної самостійності. Жодних «Я так вирішив!». І навіть жодних «Я вважаю, що так буде краще». Чоловіки вважати не вміють, це всім відомо. А вже як саме краще, вони і зовсім знати не можуть. І, звичайно, жодних походів з друзями на пиво або, спаси нас Хранитель Вогнища, на риболовлю чи ще куди в чисто чоловічій компанії.

Подібний скарб можна виховати. Правда, доведеться докласти зусиль, адже чоловіки схильні чинити опір і боротися за свої права. Однак грамотна маніпуляція ніжними почуттями призводить до потрібного результату.

Перше, з чого потрібно починати маніпуляцію: «Якщо ти мене любиш...». «Якщо» - це дуже важливо. Це - сумнів в ніжних почуттях, у відданості. Хіба мало, що він квіти носить, кидає ласкавий погляд, промовляє ніжні слова і навіть жодного разу не сказав нічого поганого про вашу матусю. Цього недостатньо! «Якщо ти мене любиш, то зробиш ось те і ось це» - нехай кожна його дія буде доказом кохання, від якого він потім не зможе відмовитися. Більш того, нехай звикне до того, що робить все винятково через кохання до вас.

Мозоль кохання у чоловіків надто чутливий, і якщо упевнено по ньому потоптатися, то результати будуть просто дивовижні. Заради кохання чоловік готовий на багато що, а в деяких випадках навіть і на все.

Але з плином часу цього стає недостатньо. До всього можна звикнути, навіть до танців на улюбленому мозолі. І доводиться шукати інший мозоль, який ще є болісним.

Почуття відповідальності ідеально підходить, якщо потрібно змусити чоловіка відмовитися від яких-небудь звичок, а особливо - від знайомств, які не подобаються жінці. Про яких ще друзів може йти мова, якщо в першу чергу - відповідальність за сім’ю? Що означає «кращий друг потребує допомоги»? А сім’я, що, не потребує? Ще більше! У кращого друга є своя сім’я, нехай вона йому і допомагає. А якщо кожному другу допомагати, то і допомогалка може зламатися. А як же тоді сім’я? Але, щоб чоловіку зовсім не було нудно, одного-двох друзів можна йому залишити. Наскрізь позитивних, без шкідливих звичок, обов’язково сімейних. І дружити - сім’ями. Як і належить відповідальним людям.

Не забувайте, що відповідальна людина уникає дружніх посиденьок (якщо в них не бере участь дружина), не ходить з друзями на футбол, не їздить з ними на полювання і риболовлю, і навіть не грає в хокей.

До речі нагадати, у сучасних чоловіків безліч шкідливих захоплень. То вони захоплюються мотоциклами, а то гірськими лижами, скелелазінням, дайвінгом і бог знає чим ще! Все це, звичайно, не надто цікаво жінці, та й відволікає чоловіка від сім’ї, надаючи йому можливість вести якесь таємниче самостійне життя. Але головна біда не в цьому. А в тому, що чоловіки, накатавшись на гірських лижах, починають уявляти, що саме вони є головними в сім’ї, що їхнє слово - вирішальне, і навіть якщо не вирішальне, то принаймні щось означає і важить. Тому з подібними захопленнями варто боротися. Їх необхідно випалювати розпеченим залізом.

 

Можливий і такий варіант, - і теж з родини котячих

В якості розпеченого заліза якнайкраще підходить фраза: «Любий, час вже й подорослішати!» Дорослі люди не ризикують своїм здоров’ям, життям, не витрачають гроші на усілякі дурниці. Вони цілком складаються з почуття відповідальності, а їхнє життя, здоров’я і гроші належать винятково родині. Тобто - жінці.

Ну й останній цвях: «Матуся знає краще!» Чоловік не повинен бути дорослим і самостійним. Його доля - підпорядкування. Сам він - безпорадний, потребує чуйного і постійного керівництва. Про що не зайвим буде йому періодично нагадувати. Жінка завжди знає краще. І все це - на благо чоловіка, про це теж треба нагадувати.

І ось, шляхом невеликих насправді зусиль, у вашому розпорядженні опиняється чарівна болонка, яку потрібно кілька разів на день виводити на прогулянку - строго навколо будинку, та годувати вівсянкою з м’ясом - для доброго здоров’я.

Для болонки - не життя, а казка. Але справа у тому, що це - не болонка. Це - обстрижений і майже що кастрований лев. І тут можливо декілька варіантів розвитку подій.

Лев упокорюється зі стрижкою під болонку, завалюється на диван і починає життя кімнатного псика. Найчастіше такі колишні леви стають альфонсами, як і належить кишеньковій тваринці. Рідше - м’якими, безвільними матрацами, класичними подкаблучниками, які бояться сказати, що люблять каву, якщо дружина стверджує, що кава - шкідлива. Від такого чоловіка не доводиться очікувати підтримки ні за яких обставин. Лев, що стрижений під болонку, який втратив смак і сенс життя.

Прямо протилежний варіант: лев згадує, що він, дідько вас всіх забирай, що не болонка, а Цар Звірів. І не левина це справа - жерти холодну вівсянку. І гуляти на повідку теж. І одного чудового дня занадто розумна дружина опиняється з подертим повідцем в руках, а обстрижений лев тікає з усіх лап відрощувати нову гриву і пензлик на хвості.

Варіант проміжний: лев бреше. Удома він щосили зображує болонку, навіть давиться вівсяною кашею. Але варто тільки вийти за двері - і в нього тут же з’являється грива (на жаль, іноді накладна), і він доводить свою левову природу в компанії інших жінок, які не намагаються його постригти. Інші леви примудряються прожити так все життя. Вони жаліють дружину, дітей, і тому залишаються при ненависному дивані і вівсянці. Інші зрештою йдуть на волю, в пампаси.

Тому перш, ніж клацати ножицями над левовою гривою, подумайте, - а воно вам треба? Чи не краще відданий лев, який заради вас готовий на будь-який левиний подвиг? Адже саме за нього ви виходили заміж - за лева. Так навіщо вам болонка, або ще гірше - кролик, який тільки і може, що розмножуватися?

 

На тему сьогодення. На жаль, - це багато в чому справедлива характеристика сучасних українських чоловіків…


 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.