10 таємниць, які чоловік і жінка повинні знати про себе і одне про одного

Автор/джерело -  © Марк Іфраімов 



Дата публiкацiї - 29.11.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3018

Що чоловік і жінка не знають одне про одного? Пропонуємо матеріал, який при більш глибокому прочитанні допоможе читачеві зрозуміти, навіщо він/вона опинився/лась поруч з партнером і що робити з тими почуттями, які зараз випромінює на кохану (або вже не дуже кохану) людину.

«Щоб отримати любов... наповніть себе нею, поки не почнете притягувати любов, як магніт».
Чарльз Енел


0. У чоловіка і жінки виникає одне до одного почуття кохання, коли їхні невидимі предки зводять їх разом для вирішення своїх невирішених питань.

Таємниця під номером нуль. Я присвоїв їй цей номер, бо з досвіду знаю, як неприємно людям чути, що їхній вибір коханої людини зовсім не їхній. Лише під час розриву стосунків люди готові прийняти: "Так, це все пращури мені підсунули таке ходяче страждання. Ось тільки не зрозумію за що!"

Спробую коротко пояснити для чого пращурам потрібен цей трюк з вашим вибором.

На самому початку стосунків чоловік і жінка милі та привітні одне з одним. Між ними виникає певна духовна симпатія, підкреслюю, - духовна. Обидва об’єднані прагненням показати свої найкращі сторони.

Для чого? Як казали у давнину, щоб показати товар лицем. Ми всі це розуміємо, але з часом, коли упаковка розкрита, виявляється, що товар не такий вже й хороший і замість симпатії тепер - неприйняття...

Куди йде кохання і чому виникають претензії? Претензії завжди засновані на незадоволених потребах. Потреба - це потреба в чомусь, необхідність. Про піраміду Маслоу, думаю, ви знаєте. Починається вона з базових фізичних і кінчається потребою в самореалізації.

Потреби, які закохані не можуть задовольнити одне для одного - це підглянутий досвід зі своїх батьківських родин. Як батьки, наприклад, мали потребу в любові, увазі, повазі, так і діти їхны (наші закохані) потребують те саме.

Але батьки не впоралися свого часу з вирішенням цих завдань, дивлячись на своїх старших, які, можливо, загинули на війні або, приміром, самі понесли великі втрати (колективізація, еміграція).

Інформація про втрати і незадоволені потреби записана в ДНК. Прабатьки передали її нам через кров і досвід. Від неї не втекти. Її можна тільки усвідомити, і задовольнити ті потреби, які предкам задовольнити не вдалося.

Ось для цього і дається кохана людина. Але така, яка має у своїх ДНК записи про незадоволені потреби, що подібні до ваших. Тому після медового місяця взаємин, починаються часи невдоволення.

Образно кажучи, невидимі предки стоять за закоханими, що щойно прокинулися, і, потираючи руки, кажуть: "Ну ось, рідненькі! Поворкували і годі! Тепер нашими проблемками саме час займатися!"

Чи вистачить мудрості у закоханих задовольнити потреби предків і почати своє щасливе життя, залежить від того, як вони зможуть вирішити проблему, укладену в Першій Таємниці:

 

1. Чоловік і жінка шукають у взаєминах уваги до себе. Будь-яке незадоволення у взаєминах виникає через те, що одна зі сторін недоотримує увагу від партнера.

Може здатися, що взаємини зазнають аварії через складний характер, погані звички, непристойні вчинки одного або й обох партнерів, але якщо партнери уважні одне до одного, ці причини не можуть привести до розриву.

А ось коли один партнер припиняє надавати увагу іншому, тоді починається битва, в якій є місце всім негативним почуттям.

Чоловік і жінка по різному оперують увагою. Думка взята у Юрія Субордіна:

«Насправді є дві уваги. Жіноча форма уваги, коли людина повністю слухає співрозмовника, тобто без опору сприймає образ, що переданий йому співрозмовником, і чоловіча форма уваги - залучення до якогось процесу. У цьому випадку людина повністю залучена, і не відволікається ні на що інше.»

Чоловік бажає, аби жінка повністю дослухалася його, розкривши рота і погоджуючись з усіма його доводами. Брала його інформацію беззастережно. Іншими словами, проявляла до нього жіночу форму уваги. Приблизно так чоловік очікує, що жінка буде завжди готова до сексу з ним.

І щоб жінка дослухалася його, чоловік застосовує свій прийом поводження з увагою. Він залучає її (або тих, у кому зацікавлений) до процесу формування нових вражень, щоб вона (вони) розкрилися і почали слухати.

Чоловік у стосунках завжди задає напрямок, тобто пропонує проявити інтерес до чогось нового, де, на його думку, можуть виникнути нові враження і тим самим до нього почнуть дослухатися, наприклад:

- Люба, давай сходимо в кіно!

- А чи не хочеш до Анталії на тиждень махнути?!

- Сьогодні Павленки запрошують на вечерю, ти до семи будеш готова?

Але від жінки залежить, чи підтримає вона ініціативи чоловіка. Адже вона може відмовитися дослухатися до його пропозицій:

- Ні, любий, ці бойовики мене втомлюють. Я хочу посидіти вдома.

- А що я в цій Туреччини втратила! Там вічно не знаєш, куди від їхнього ол-інклюзіва подітися!

- Павленки? Ці нудні інтелігенти? Нехай подякують, що ми взагалі їх відвідуємо!

Жінка, яка тривалий час не підтримує чоловіка в його залученні, стає для нього джерелом дискомфорту і поступово він припиняє завойовувати її увагу.

Чоловік, що припинив залучати жінку в сферу своїх інтересів, який не дає їй нових вражень, викликає в ній розчарування.

Жінка вважає слабким того чоловіка, який не зміг переконати її дослухатися його, чоловік вважає стервом ту жінку, яка не залучається до його пропозиції.

Однак, якщо увага і залучення існували у стосунках чоловіка і жінки хоч деякий час, виникає зв’язок, який живе сам по собі і є Другою Таємницею.

2. Між чоловіком і жінкою існує канал взаємин, чуттєвий зв’язок. При розриві стосунків зв’язок залишається і викликає страждання у однієї сторони і накачування енергією для іншої. Поки зв’язок існує, партнери по черзі змінюють напрямок руху енергії по цьому каналу. Відповідно, то один, то інший почувається то краще, то гірше партнера.

Будь-які взаємини - це певний процес енергообміну, а почуття, емоції, особливості поведінки - його наслідком.

Те, що взаємини можна уявити у вигляді труби між чоловіком і жінкою, якою перекачуються почуття й емоції від одного партнера до іншого, значно спрощує пояснення, чому під час розриву стосунків одному з партнерів погано, а іншому, як кажуть, удача сама до рук йде.

Зв’язок, труба, прив’язка - називайте як хочете. Її не помітно, але відчуття дискомфорту все ж є. Як не помітно хвиль, які приходять у ваш мобільний телефон, але звук в трубці - реальність.

Багато хто з вас часто відчували тривалі, виснажливі періоди поганого самопочуття, коли хотілося хоч невеликої підтримки партнера у вигляді СМС, дзвінка або теплого слова.

Але звідти - ні звуку, жодного ворушіння.

А коли доносяться чутки про те, що партнерові щастить?! Усередині починають кипіти образа, помста, бажання рвати і метати!

Що ж робити?

 

А) Усвідомити, що ваш зв’язок - самостійна одиниця Всесвіту. Точнісінько така само, як труба вашого пилососа. Труба є і вона приєднана до вас. Зв’язок у вигляді труби завжди буде шукати момент, щоб дати вам знати про себе. Для цього труба буде викликати негативні почуття і відтік енергії.

Б) Після того, як ви її усвідомили, використовуйте трубу за призначенням востаннє. Заберіть через неї у партнера все, що належить вам і віддайте йому все, що належить йому. Таким чином, необхідність у трубі зникне. Вона розчиниться.

В) Подякуйте партнеру за те, що він був у вашому житті. Дайте йому місце в серці.

С) А ви пам’ятаєте про Таємницю Нуль? У цих стосунках ви задовольнили потребу предків? Якщо ні, то на місце цього партнера прийде такий само.

Щоб стосунки не призводили до розриву та страждань, потрібно знати про Третю Таємницю:

3. Чоловік повинен розлучитися з мамою перш, ніж вирішить одружитися на жінці.

У чоловіка завжди є його перша жінка. Це його мати.

Будучи хлопчиком він прив’язаний до неї перші дванадцять років життя. Далі зв’язок слабшає, але чи завжди він рветься?

Якщо мама - самодостатня, зріла особистість, вона легко відпустить сина в світ.

Мати передає сина в руки батька. Тепер чоловік відповідальний за чоловіка. Так мужність переходить від батька до сина.

Але в наші дні не завжди все так гладенько.

Часто мати сама залишається маленькою Внутрішньою дівчинкою, сповненою страхів і недовіри. І тоді вона не може нікому довірити свого сина. Ні батькові дитини, якого можливо давно немає поруч, ні тим більше дівчині, що поклала око на найдорожче в її житті.

Мати не дає свободи синові, вирішує все за нього. Якби вона знала, що власноруч перетворює його на Невдаху!

Але вона не хоче цього знати - вона Мати і понад усе любить свою кровиночку!

Підсвідомо вона хоче бути потрібною і затребуваною хоча б йому, бо відчуває себе повною Нікчемністю. І ростить собі подібного.

- Ну і що! - скаже вона. - Поки я жива він буде під моїм захистом і повністю забезпечений.

Так і хочеться запитати: "- А коли вас не стане, йому теж піти за вами в інший світ?"

Матусі, будь ласка, країні потрібні чоловіки! Відпустіть їх - дайте їм стати Чоловіками! Любіть їх по-справжньому, а не зі страху за свою заплакану Внутрішню дитину.

Мами, щоб чоловік залишався в зрілому віці в стані вашого підопічного, або ще гірше - "психологічним чоловіком", йому доведеться пити. Тільки там, в запої, він зможе виконати ваш батьківське послання: "Не зростай!"

Чоловіки, не одружуйтеся, допоки не розлучитеся з мамою. Все одно мама, як "перша і законна" відіб’є вас від дружини.

Після того, як чоловік розлучиться з мамою і до нього, згідно Біблії, пристане дружина, виникне те, що ховається у Четвертій Таємниці:

 

4. Жінка завжди жадатиме позбавити чоловіка мужності, щоб він не дістався іншій.

Мужність - це здатність проникати в непізнане, у світ, де нічого ще не відомо і де необхідно створити порядок. Всесвіт поклав цю відповідальність на чоловіків, змусивши їх розширювати свою мужність, долаючи перешкоди і розкриваючи загадки природи.

Чоловік повинен залучатися у нове, освоювати це нове і приносити здобич, знання до ніг своєї жінки. Дружині, чи мамі. (Давайте вважати, що наш чоловік вже розлучився і приносить трофеї дружині).

Так зростає його мужність.

А що його дружина? Вона і є той Всесвіт, який бажає бути вивченим її чоловіком. Вона то розкривається перед ним, то приховує якісь свої таємниці, щоб викликати його інтерес до нового пізнання ним самої себе.

І коли він хоче почати вивчати інший всесвіт, то в ній виникає спочатку здивування, а потім образа: "Як? Ти ще не пізнав мене! Як ти можеш вивчати щось інше? Я не можу таке пробачити тобі!"

Бачачи його призначення, - пізнавати нове, вона пропонує йому своє "ідеальне рішення":

СИДИ ВДОМА І ПОЛЮЙ, ПІЗНАВАЙ ЗВІДСИ!

Так вона позбавляє його мужності, тому що тепер він не може їй відмовити, - буде скандал: "Як? Ти хочеш мені зрадити? Тоді забирайся назовсім!"

Він погоджується залишитися поруч і потихеньку стає їй синком, а вона йому - мамою.

Їхні сексуальні стосунки сходять нанівець, але для неї досягнуто головне - поруч є той, хто завжди буде вивчати і обслуговувати її Всесвіт.

Який же вихід із цієї патової ситуації? Він - у П’ятій Таємниці:

5. Чоловік зростає в статусі тільки лише на любові його жінки. Цих жінок у нього дві: мама і дружина. Якщо чоловік не зростає у статусі, отже, - любові до нього немає.

Чого прагнуть всі люди? Правильно, - розвитку, зростання!

Зростання в людському повсякденному житті виглядає, як перехід від одного статусу в інший.

Наприклад: школяр хоче стати студентом, студент - багатієм, багатій - залишити своє ім’я в історії (історичним діячем). Дівчина хоче стати дружиною, дружина - сяяти від гордості та щастя за себе, своїх дітей і чоловіка.

Щоб зростати у статусі, потрібні ресурси, потрібна підтримка. Хто дає цю підтримку? Той, хто вірить, той, хто любить!

Коли пара тривалий час не може перейти зі свого статусу в більш високий ранг, наприклад, тривалий час неможливо накопичити на розширення житлової площі, це означає, що чоловікові, як добувачеві і мисливцеві, не вистачає сил. Йому потрібна підтримка.

Підтримку він може взяти тільки у жінки, яка силою своєї віри покаже йому, що він сильний і класний.


Чоловік не сильніший за жінку. Чоловік стає сильнішим, коли йому дозволяє відчувати себе сильним жінка.

Жінка не слабкіша за чоловіка. Просто вона розуміє, що її чоловікові необхідно відчувати себе героєм, коли він подорожує просторами її поки ще недослідженого Всесвіту.

Жінка готова дати чоловікові енергію для того, щоб він залучався своєю увагою до її персони, до її інтересів. Жінка дає енергію, нагадаю, через свою увагу і почуття кохання до чоловіка.

На її любові він відчуває себе сильнішим і має можливість вирости у статусі, щоб передати цей статус своїй жінці (або мамі).

Як тільки жінка припиняє давати увагу і любов чоловікові, його зростання у статусі зупиняється. Можна багато дорікати чоловіка за відсутність зростання і грошей, але причина у жінці, яка не дає йому любові.

Що ж таке любов дізнайтеся з Шостої Таємниці:

6. Любов - це прагнення розвинути свого партнера. Якщо партнер не бажає вашого розвитку, він вас не любить.

Дуже часто чути такі висловлювання: "Навіщо тобі ці книжки, тренінги, семінари? Сиди вдома, займайся дітьми!"

Що хоче сказати цим людина, яка промовляє таке? Вона просить дати їй Увагу.

Якщо Уваги вона отримує багато, але все одно продовжує утримувати партнера в "золотій клітці", то вона не бажає зростання та розвитку свого близького.

Чому тоді ці люди поруч?

Тому що їм обом вигідно залишатися пораненими дітьми і грати в ролі своїх незадоволених предків:

Один - жертва, інший - кат. Один - нікчема, інший - вищість.

Той з двох, хто в позиції зверху, в позиції переваги, - той більше поранений, але приховує цю правду від себе. Його стратегія: щоб не відчувати свого болю, треба бути крутішим за інших. Підносячись над жертвами я не зауважу, що сам такий само убогий, як і вони.

Ця стратегія приводить його до рішення не давати можливості партнеру розвиватися, інакше партнер втече з-під його рабства.

Опам’ятається, побачить, що шлях до свободи відкритий і втече!

Але зростання не зупинити, і тоді повільно, потихеньку, через свою роль ката, тирана, партнер починає самостійно, в межах створеної "золотої клітки" витягувати зі своєї жертви її поранених Внутрішніх дітей. Процес болісний і укладений в Сьомій Таємниці:

 

7. Чоловік служить жінці кожною своєю дією, навіть негативною: пияцтвом, неробством, побиттям. Чоловік - дзеркало жінки, в якому відбивається все те, що вона про себе не хоче знати.

Навіть у найважчих стосунках, у так званих неблагополучних сім’ях, чоловік і жінка служать одне одному. Вони - дзеркало того, чого самі в собі не хочуть визнавати.

Двоє завжди разом, допоки їм є що дати одне одному. І, можливо, вони дають одне одному біль, приниження, страждання. Але вони не розходяться. І причина тут тільки одна: Історія предків.

Двоє повторюють історію своїх прабатьків, демонструючи свою любов не до партнера, а до прабатька: бабусі, прадідусеві, або до абортованих дітей мами.

Я багато писав про це раніше, але зараз я просто хочу повторити стару думку новими словами:

Якщо ви не розлучаєтеся з тим, хто вас не розвиває і змушує страждати, ви, завдяки своєму тирану, усвідомлюєте потроху і витягаєте з себе тих поранених Внутрішніх дітей, які були створені в часи життя ваших предків.

Шкода, але це так... Подякуйте тирану, адже в його роду такі ж історії, що і у вашому. Тому ви і пара.

Двоє б’ються за любов, але виграти можна, лише знаючи Восьму Таємницю:

8. Щоб чоловікові перемогти жінку, йому потрібно виграти битву в її очах, щоб жінці перемогти чоловіка, їй потрібно програти йому.

Даоси говорили: "Жінка - широка, а чоловік - глибокий".

Це означає, що жінка добре себе почуває, коли може відчинити свою душу широко-широко настіж, а для цього їй потрібно дозволити собі довіритися світу, прийняти його, не бажаючи змін.

Такий стан буває в полі, коли лежиш на траві і впускаєш в себе небо, сонце, повітря, траву, мурашок і сонце. І всіх-всіх-всіх.

Жіноча енергія тече горизонтально, вона як Земля.

А чоловіча енергія - вертикальна, і чоловік відчуває себе прекрасно, коли, підносячись, як міцне дерево, проникає глибоко корінням в землю.

Чоловік живиться від жіночої енергії, як дерево живиться від землі.

У стосунках, якщо жінка височить над чоловіком, вона відчуває перемогу, але, в підсумку програє, тому що дерево під землею означає землетрус.

У ці хвилини жінку трясе, як гори під час підземних поштовхів і вона відчуває глибоко заховану тривогу. З кожною перемогою над чоловіками-деревами тривога зростає і від цього зростає втома. Перемоги вже не радують, тому що на цій землі вже давно ніхто не хоче селитися.

У горах завжди мало жителів і всі вони опинилися там з однієї причини: колись їхні предки тікали від смертельної небезпеки в ці гірські ущелини, щоб там їх ніхто не знайшов. Так їхні нащадки і стали горянами. Я сам горянин, тому можу так говорити.

Жінка, яка програє чоловікові, завжди переможниця. Її енергія спокійна і рівнинна. До її території приєднуються багато інших і життя стає все більш і більш різноманітним.

У такої жінки багато друзів і помічників, тому що вона не трясе своєю енергією тих, хто вирішив підійти до її просторів.

Тепер вона готова до нового зростання, який розкривається у Дев’ятій Таємниці:

 

9. Чоловік мріє перетворити свою жінку на Королеву, а жінка мріє про готового Короля.

Жінка завжди шукає собі Чоловіка-Вчителя, який зможе допомогти їй пізнати саму себе. Її безкрайній Всесвіт потребує людини, яка не пройде повз найрізноманітніших її явищ і зможе увімкнути всі її жіночі стани: Дівчинку, Господиню, Коханку та Королеву.

На таке здатний лише Король і тому їй потрібен сильний чоловік, що виріс над своїми дитячими страхами і заспокоїв духів прабатьків.

А чоловік хоче бути творцем жінки, він готовий сам створювати зі своєї жінки Королеву і тому так ревно вислуховує її слова про те, що вона хотіла б повчитися десь, але не в нього.

Щоб перетворити чоловіка на Короля, жінці варто дати йому королівську увагу і з повагою визнати його заслуги перед нею.

Наприклад: "Коханий, все, що я маю - тільки завдяки тобі. Ти даєш мені все, що робить мене щасливою! Спасибі, що ти в мене є! Я хочу ще більше дати тобі любові, щоб ти легше і швидше досяг своїх чудових цілей. Ти дуже сильний і мужній! Ти - Король, поряд з яким всім добре і вільно! Будь ласка, дозволь мені відчути себе Королевою не лише у твоїй присутності, а й у товаристві інших жінок! Нехай усі побачать, яка я у тебе!"

Промова може бути довгою, а може бути короткою, але в її основі має бути визнання щасливої жінки своєму Королю. Нехай він відчуває себе вищим і сильнішим, а хіба сильний Повелитель боїться дати своїм громадянам свободу?

Він - Король, і жінка, яка створює в чоловікові стан реалізованого Короля, завжди щаслива і живе у злагоді і достатку.

Кожен чоловік розуміє це і щоб відчути себе Королем, він повинен знати Десяту Таємницю:

10. Чоловік повинен розуміти, що його інтонації впливають на стан жінки. Адже вона любить вухами. Тому чоловік повинен вміти любити голосом, піклуючись про свої інтонації.

Сильний Чоловік, Король - той, хто може зрозуміти почуття жінки. Почуття - не слова. Вони, як листочки на вітрі. Від сильного вітру тремтять.

Звичайний чоловік навіть не припускає, що його слова і інтонації - це той вітер, який може налякати жінку. Жінка може злякатися настільки, що сховається і відмовить чоловікові в увазі.

А без її Уваги, він припиняє зростання у статусі.

Тому Король знає, що чим м’якший його голос, тим скоріш його успіх.

Король дарує тепло. Король - це чоловік-Сонце, а Королева - це квітка, що насолоджується Сонцем і ласкавим вітерцем, що тремтить з його вуст!

Пелюстки квітки виділяють аромат і розносять по світу пісеньку кохання: "Чоловік моєї мрії - чоловік такий, як ти!"

P.S. Немає в світі нічого, крім любові, а чоловік і жінка - пророки її...

Переклад українською - «Гармонія»

 


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.