Янукович - злодій, а злодій має бути за ґратами: висновок міжнародного експерта

Автор/джерело -  © «Конфлікти і закони» 



Дата публiкацiї - 19.12.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3029

Організоване злочинне угрупування «партія регіонів» вже зарекомендувала себе і на міжнародному рівні.

Але якщо раніше міжнародні експерти обмовляли навички української влади красти в українського народу тільки в кабінетах Інтерполу, ФБР і міжнародних інститутів, що займаються вивченням схем з відмивання грошей, то останнім часом цю тему вони піднімають відкрито. Кроком, що привів до такого повороту подій, стало елементарне здирництво кримінальників у Євросоюзу грошей.

І ось вже Європа і США заговорили про санкції. Озвучені і механізми - як і хто може втихомирити українських нуворишів.

Андерс Аслунд, старший науковий співробітник інституту міжнародної економіки імені Петерсона, що спеціалізується на дослідженнях в сфері української економіки, опублікував матеріал, в якому не тільки розкрив схеми, за якими українські злодії в законі крадуть бюджетні гроші (а про них знають всі), але і заявив про те, що українська опозиція і ЄС повинні бути зацікавлені і виступити ініціаторами проведення аудиторської перевірки за три роки злодійства Януковича і Ко.

Андерс Аслунд вказав, що Янукович зі своєю злочинним угрупованням «партія регіонів» краде від восьми до десяти мільярдів доларів на рік. Він вказав, що цифра, яку вимагали українські гопники в 160 мільярдів євро з точки зору українських злодіїв - обґрунтована, враховуючи фінансові махінації, які вони провертають власноруч! А от відмова у видачі такої позики - свідчення того, що ЄС знає про корупцію і крадіжці, але, на відміну від Путіна, цю корупцію (що аналогічна російської) - не підтримує.

А ось Путін грошей Януковичу - пообіцяв. П’ятнадцять мільярдів доларів і чергову замануху про дешевий газ, що передбачає створення ще однієї схеми в газовій сфері і появи додаткових мільярдів у СІМ’Ї Януковича і наближених.

Але що найоригінальніше на тлі заяв про санкції (в які так багато з партії рецидивістів все ще не вірять ), так це механізм встановлення особи злодіїв і повернення грошей до української скарбниці.

Механізми прості до неможливого:

1. Українська опозиція, Європейський Союз і МВФ повинні зажадати повного аудиту української фінансової системи за весь період президентства Януковича. Аудит - тільки міжнародний.

2. Після розслідування і з’ясування корупційних практик Європейський Союз і МВФ повинні зажадати вивести їх поза рамок закону, затвердивши державні фінанси на стійкій основі.

3. Всіх вищих посадових осіб, відповідальних за тотальне злодійство, слід усунути від влади.

4. Одержувачі вигод від цього злодійства повинні бути примушені повернути те, що вони отримали незаконно. В обмін на це вони повинні отримати можливість викупити свою свободу.

Загалом, Андерс Аслунд написав у своєму матеріалі те, про що пишуть багато видань вже не один рік. І механізми, перераховані експертом - дієві. Так що Янукович і всі його члени банди «партія регіонів» можуть починати отримувати задоволення.

І що найбільш чудове для українського народу, так це те, що Януковича і його гопоту вже офіційно, на міжнародному рівні, назвали злодіями. Так що у опозиції - взагалі розв’язані руки. Вона має право вимагати відходу Януковича, спираючись не тільки на моральні норми, а й на реальні кримінальні статті, оскільки, коли злодія виявлено, все, що залишилося, - запроторити його за ґрати. А це - всього лише справа часу. Причому - короткого.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.