Як змінити світ

Автор/джерело -  © “Гармонія” 



Дата публiкацiї - 12.02.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3060

Якщо ти жінка і хочеш змінити світ, - кохай чоловіка, по-справжньому кохай його. Якщо ти чоловік і хочеш змінити світ, - кохай жінку, по-справжньому кохай її.

МІЙ ЧОЛОВІК

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай чоловіка, по-справжньому кохай його.

Вибери того, чия душа ясно кличе твою, хто бачить тебе; того, хто досить сміливий, щоб навіть боятися.

Прийми його руку і веди його обережно до свого серця, де він зможе відчути твоє тепло і відпочити в ньому. Спали його важкий тягар своїм вогнем. Подивися в його очі, заглянь глибоко всередину і побачиш, що там дрімає, і що пробуджено, що нерішуче, і що перебуває в очікуванні.

Подивися в його очі і знайди там його батьків і дідів, і всі війни і безумства, через які вони пройшли в якійсь країні, в якийсь час. Поглянь на їхню біль і боротьбу, на муки і провину, без будь-якого осуду - і відпусти все це.

Відчуй його родовий тягар і знай, що те, що він шукає, - це безпечний прихисток в тобі. Дозволь йому розчинитися в твоєму пильному погляді і знай, що тобі не потрібно відображати гнів і лють, тому що в тобі є чрево, солодкий глибокий вхід для обмивання і зцілення старих ран.

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай чоловіка, по-справжньому кохай його. Сядь перед ним у повній величі своєї жіночності, в диханні своєї уразливості, у грі твоєї дитячої невинності, в глибині твоєї смерті, запрошуючи, тихо поступаючись, дозволяючи його чоловічій силі зробити крок назустріч тобі... і поплавати в утробі Землі, у мовчазному розумінні, разом.

І коли він відійде... тому що він зробить це... від страху втече у свою печеру... збери навколо себе своїх бабусь... огорнися їхньою мудрістю, слухай їхній м’який шепіт, заспокоюй серце своєї переляканої дівчинки, переконуючи його розслабитися... і терпляче чекай його повернення. Сиди і співай під його дверима пісню спогадів, яка, можливо, заспокоїть його ще один раз.

 

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай чоловіка, по-справжньому кохай його.

Не витягай його маленького хлопчика хитрістю, або вивертами, оманою, обманом, тільки щоб заманити його... в павутину руйнувань, в місце огиди і хаосу, більш страшне, ніж будь-яка війна, пережита його братами.

Це не жіночність, це - помста. Це отрута поплутаних ліній неправильних дій крізь усі часи, зґвалтування нашого світу. Це не дає жінці сили, це послаблює її, бо вона відрізає йому яйця. І це вбиває нас усіх. Байдуже, - чи зігріла його мати або ж не змогла, покажи йому зараз справжню матір.

Тримай його, веди його в свої глибину і благодать, тепло в центрі ядра Землі. Не карай його за ті рани, які, як тобі видається, не задовольняють твоїм потребам і критеріям. Плач по ньому солодкі річки, випусти все це назад додому.

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай чоловіка, по-справжньому кохай його. Кохай його настільки, щоб бути голою і відкритою. Кохай його настільки, щоб розкрити своє тіло і душу коловороту народжень і смертей, і дякуй йому за можливість разом танцювати крізь бурхливі вітри і тихії ліси. Будь досить сміливою, щоб бути слабкою і дозволь йому напитися з м’яких, п’янких пелюсток твого єства.

Дозволь йому зрозуміти, що він може підтримати тебе і захистити. Упади в його руки і довірся, що він упіймає, навіть якщо тебе кидали тисячу разів до цього. Навчи його як поступатися, поступаючись самому собі і злийтеся в солодке ніщо, серце цього світу.

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай чоловіка, по-справжньому кохай його. Підтримуй його, годуй його, дозволяй йому, слухай його, тримай його, лікуй його, і він, у свою чергу, буде плекати, підтримувати і захищати тебе своїми сильними руками, ясними думками і чіткими намірами. Тому що він може, якщо ти дозволиш йому, бути всім про що ти мрієш.

Якщо ти хочеш любити чоловіка, люби себе, люби свого батька, люби брата, свого сина, колишнього чоловіка; від самого першого хлопчика, якого ти цілувала, до останнього, якого оплакувала. Дякуй за подарунки шляхом до цієї зустрічі, за того, який стоїть зараз перед тобою.

І знайди в ньому насіння для всього нового і сонячного. Насіння, яке ти зможеш живити і допомогти його посадити. Щоб виростити новий світ разом.

 

МОЯ ЖІНКА

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай жінку, по-справжньому кохай її.

Знайди ту, яка звертається до твоєї душі, настільки, що все інше перестає мати значення. Відклади власний перелік чеснот, доклади вухо до її серця і слухай.

Слухай імена, молитви, пісні кожної живої істоти - крилатої, волохатої або покритої лускою, всіх підземних і підводних звірин, всього квітучого і зеленіючого, всіх, хто ще не народився і вже помер... Слухай їхню елегійну хвалу повернення до Єдиної, хто дає їм життя.

Якщо ти ще не почув свого імені - ти просто не слухав досить довго... Якщо твої очі не наповнилися сльозами, якщо ти не вклонився їй, ти ніколи не сумував, втрачаючи її.

Якщо ти хочеш змінити світ - кохай жінку, одну жінку, перевершуючи самого себе, свої бажання і розрахунки, перевершуючи свою чоловічу перевагу юності, краси і різноманітності, своє поверхневе розуміння свободи.

Ми дали собі так багато виборів; ми забули, що справжня свобода приходить, коли стоїш в центрі вогню душі, який спалює повністю твій опір кохати.

Є тільки одна Богиня. Подивися в її очі і побач, побач по-справжньому, це вона чи та, що піднесла сокиру до твоїй голові? Якщо з сокирою - йди. Йди просто зараз. Не втрачай час на «постараюся».

Знай, що твоє рішення нічого не може з нею зробити, тому що, за великим рахунком, ми обираємо не «кому», а «коли» здатися.

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай жінку.

Кохай її для життя, перевершуючи твій страх смерті, перевершуючи твій страх маніпуляцій з боку матері в твоїй голові.

Не говори їй, що ти готовий померти за неї.

Скажи, що ти готовий жити разом з нею, саджати дерева і дивитися як вони ростуть.

Будь її героєм, сказавши їй, яка прекрасна вона в її уразливій величі. Допомагаючи їй своїм обожнюванням і відданістю нагадувати кожен день, що вона вже богиня.

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай жінку у всіх її обличчях, у всі її пори року, і вона зцілить твою шизофренію, твій двоїстий розум і половинчастість твого серця, які відокремлюють твій Дух від твого тіла, які залишають тебе наодинці, спонукаючи увесь час шукати щось поза себе самого.

Шукати щось зовні, що змусить тебе відчути себе живим. Там буде інша жінка. А незабаром нова і сяюча стане старою і тупою, і ти будеш шукати нескінченно, змінюючи жінок як машини, змінюючи Богиню на новий об’єкт свого бажання.

 

У чоловіка немає необхідності вибирати знову і знову.

Все, чого потребує чоловік - це Жінку, це шлях Жіночності, Терпіння і Співчуття.

Шлях поза пошуком, поза діянням, поза дихання в єдності, глибинного занурення і переплетення країнами, настільки сильного, щоб разом утримати Землю, поки вона скидає сталь і цемент зі своєї шкіри.

Якщо ти хочеш змінити світ - кохай жінку, просто одну жінку.

Кохай і захищай її, начебто вона останній священний Грааль.
Кохай її крізь її страх бути залишеною, який вона несе за все людство.
Ні, ця рана не її, щоб лікувати її поодинці.
Ні, вона не слабка в своїй співзалежності.

Якщо ти хочеш змінити світ, кохай жінку.
Незважаючи ні на що, поки вона не повірить тобі.

Поки її інстинкти, її бачення, її голос, її мистецтво, її пристрасть, її початкова природа не повернеться до неї.

Поки її кохання не стане набагато сильнішою всіх демонів з політики і ЗМІ, які прагнуть знецінити і зруйнувати її.

Якщо ти хочеш змінити світ, склади свої причини, рушниці і знаки протесту.

Зупини свою внутрішню війну і праведний гнів...
І покохай жінку...
Перевершуючи твоє прагнення до величі.
Перевершуючи твої чіпкі пошуки просвітління.
Священний Грааль вже стоїть перед тобою,

Якщо ти візьмеш її в твої руки і дозволиш прийти чомусь такому, що перебуває за межами цієї близькості.

Що, якщо в світ, про який ти мрієш, можна увійти знову через серце Жінки?

Що, якщо кохання чоловіка до жінки, до шляху жіночності - це ключ, що відкриває її серце?

Якщо ти хочеш змінити світ - кохай жінку.
У глибинах своєї тіні, в висотах свого буття.
Повернися до Саду, де ти вперше зустрів її...
До райдужних брам, в які ви можете пройти разом...
Як Світло, як Єдність.
До точки неповернення.
До завершення і початку нової Землі,

Ліза Сітора
2008, 2013

 


 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.