21 ознака того, що ваші стосунки котяться під три чорти

Автор/джерело -  © “Гармонія” 



Дата публiкацiї - 22.08.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3209

Ознаки того, що «фініта ля комедія» якщо ще не настала, то вже зовсім-зовсім близько. Знати, коли час кидати, а коли рухатися далі, - це ключ до емоційного виживання.

Ніхто не обіцяв, що буде легко. Взаємини - це часткова відмова від свого егоїзму заради іншої людини. Але це не означає, що зустрічі або життя з іншою людиною повинні нагадувати нескінченне пекло. Ось кілька ознак того, що від ваших взаємин залишається все менше і менше. Принаймні приємного.

Знати, коли час кидати, а коли рухатися далі, - це ключ до емоційного виживання.

Поки ми не впевнені на 200%, що взаємини закінчилися, ми продовжуємо вірити в них. Це зрозуміло, адже за кілька років (або місяців) ми так прив’язуємося до людини, можна сказати «вростаємо» в неї, що розлучатися дуже боляче. Зрозуміло, що ви намагаєтеся зберегти стосунки: завжди є надія на те, що вони зміняться на краще.

Не у всіх вистачає мужності зруйнувати стосунки в той момент, коли вони реально закінчилися.

Ось 21 ознака того, що «фініта ля комедія» якщо ще не настала, то вже зовсім-зовсім близько. Якщо хоча б на чотири пункти з перелічених ви відповісте: «Ось це про нас», - задумайтеся над розставанням серйозніше, ніж зазвичай.

 

1. Образа

Ви постійно ображаєтеся на свого партнера, але нічого йому не вимовляєте. Ви думаєте, що так ви зберігаєте свої стосунки, але насправді ви тільки відтягуєте той неприємний момент, коли весь накопичений негатив вирветься назовні і ваш зв’язок закінчиться болючим розривом.

Образа нікуди не йде, особливо якщо не зникають чинники, які її викликають. Якщо вона не вихлюпується назовні, отже, накопичується всередині, а це викликає стреси і хвороби. Ну і, звичайно, руйнує стосунки - повільно, але вірно.

2. Неповага

Якщо ви з партнером дійшли до тієї точки, коли проявляєте взаємну неповагу, час зруйнувати свої ілюзії. Немає нічого простіше, ніж перестати відчувати прихильність до того, хто проявляє до вас неповагу.

Люди можуть продовжувати жити разом без поваги та усвідомлення цінності одне одного, що веде за собою абсолютний пофігізм щодо потреб і бажань партнера. Ну і про яке продовження може йти мова?

3. Презирство

Байдуже, які мотиви викликали презирство, - чи то невдала кар’єра, зміни в зовнішності або щось ще. Партнери повинні підтримувати одне одного в будь-якій ситуації, адже хіба не це тепло так потрібно нам за будь-яких обставин, а особливо під час певних особистих проблем?

Якщо ви почали ставитися одне до одного з презирством, більше не отримуєте від взаємин тепла і живете не з тим, хто вас зрозуміє, а з холодним істотою, яка засуджує вас, навіщо це продовжувати?

4. Брехня

Я веду мову про ту брехню, коли ви говорите людині: «Я люблю тебе», не відчуваючи жодних почуттів. Ви боїтеся поранити партнера, але насправді не захищаєте його, а робите тільки гірше. Правда вийде назовні: ви не зможете брехати все життя і при цьому не зіпсувати його собі і партнеру.

Ну, а якщо ви говорите собі: «Ми щасливі, я щасливий, у нас все добре», коли відчуваєте, що для вас все вже закінчилося, це ще й втеча від реальності.

5. Недовіра

Якщо ви не довіряєте партнеру, значить, для цього є підстави. Якщо вони настільки серйозні, що довіру не повернути, навіщо залишатися з цією людиною? Все життя перевіряти, хвилюватися і витрачати нерви?

6. Лайка на людях

Все хороше, що ви можете сказати про свого партнера, можна сказати на людях. А все погане краще залишити для особистих розмов. Лаяти людину на людях - означає домогтися тільки негативної відповідної реакції або прихованої образи.

До того ж, якщо ви лаєте партнера на людях або навіть просто дозволяєте собі неприємні жарти на його адресу, отже, всередині росте незадоволеність, яка вже почала вихлюпуватися назовні.

7. Відсторонення

Якщо ви часто шукаєте спосіб бути подалі від свого партнера і свідомо намагаєтеся уникнути контактів та інтимної близькості, час позбавлятися від цього.

Ви вже розірвали емоційний зв’язок з партнером і таким чином «м’яко» даєте йому зрозуміти, що все скінчено. Може, краще зробити це одразу, а не плодити страждання і сумніви?

8. Вимога доказів кохання

«Якщо ти мене кохаєш, ти ...» Надто заманливо керувати життям людини в такому ключі, і, якщо вам періодично доводиться чути цю фразу, отже, щось пішло не так.

Єдина людина, яка може змінити свої почуття, - це вона сам, і якісь ваші дії тут не мають жодного впливу.

Ну, а якщо ви самі говорите так, задумайтеся, чи дійсно вам потрібна ця людина, чи стане вона коханою, якщо зробить щось? І чи можна маніпулювати тим, кого дійсно кохаєш?

9. Публічне приниження

Якщо ваш партнер принизив вас в серед сторонніх один раз, з великою ймовірністю він буде робити це знову і знову. І байдуже, що він багато випив того вечора або у нього був поганий настрій.

Публічне приниження партнера говорить тільки про глибоку ненависть до себе, і неважливо, скільки любові ви віддасте цій людині, це не виправить становища без його твердого бажання змінитися і попрацювати зі своєю самооцінкою. А це важко не тільки виправити, але навіть визнати.

10. Одержимість іншою людиною

Якщо ваш партнер одержимий іншою людиною - неважливо, дружить він з нею чи сподівається на більш близькі стосунки, - рано чи пізно це призведе до розриву.

Звичайно, це не означає, що партнери повинні повністю занурюватися одне в одного і віддавати всю свою енергію тільки одній людині, але одержимість кимось іншим чревата підозрами, ревнощами і образою.

Так, партнеру явно чогось не вистачає у ваших стосунках, якщо він так тягнеться до іншої людини, але навряд чи ви можете дати йому це. І вже точно не варто заради іншої людини змінювати себе.

11. Одержимість порнографією

Немає нічого дивного чи поганого в тому, якщо партнери дивляться порно разом. Певна подоба вуайєризму допомагає збудитися і знайти що-небудь нове, що можна пізніше спробувати в ліжку з партнером.

Але якщо один з партнерів одержимий порнографією, повне задоволення завжди буде вислизати від нього: в гонитві за Граалем множинних оргазмів, він може закінчити на шляху статевих збочень.

Так що, якщо вас не влаштовують такі розклади, задумайтеся і над першопричиною цієї одержимості, і над можливими наслідками.

12. Емоційна невірність

Деякі люди вважають, що моногамія - єдино можливий варіант взаємин, для інших це складно і практично неможливо.

Якщо ви зрадили заради різноманітності сексуального досвіду, стосунки ще можна зберегти, але якщо існує емоційна прив’язаність до людини, з якою у вас був інтимний зв’язок, стосунки час припиняти.

Перше питання, яке задають люди, коли дізнаються про невірність партнера: «Ти його / її кохаєш?». Бо саме емоційний, а не фізичний зв’язок є ядром стосунків, і якщо він зник, то вам тут більше робити нічого.

13. Неможливість припинити конфлікт

Це починається як нескінченна боротьба без досягнення консенсусу, яка поступово переростає в «як хочеш», коли партнери вже не дбають про результати своєї боротьби.

Є таке правило: ніколи не лягати спати скривдженими одне на одного. І в ньому безумовно щось є.

Якщо жоден з партнерів не може втихомирити свою гординю і бажання завжди бути переможцем у суперечці, не може піти на перемир’я, не добившись свого, у цих взаємин немає продовження.

14. Підсвідомість

Якщо ви несвідомо робите речі, які заподіюють шкоду вашим стосункам, - це ваша психіка підказує, що вам насправді потрібно.

Ви можете думати що завгодно, але ваші дії говорять про справжні бажання краще, ніж усі ваші запевнення й надії.

15. Одержимість

Якщо у вашого партнера є одержимість, наприклад, алкоголем або речовинами, він / вона шопоголік, гравець, трудоголік або одержимий сексом, ви завжди будете на другому або навіть на п’ятому місці і не отримаєте того емоційного зв’язку, якого хотілося б.

Якщо у вас немає одержимості до чого-небудь, залежність вашого партнера може зруйнувати не тільки його життя, але і ваше. Не дуже приємна перспектива.

16. Хвороблива прихильність до колишніх

Якщо ваш партнер досі підтримує більш ніж близькі стосунки з колишньою пасією або чоловіком / дружиною, це руйнує стосунки.

Колишніх партнерів потрібно поважати, особливо якщо у вас спільні діти, але перша роль все одно відводиться нинішньому партнерові. Якщо цього не відбувається, легко відчути себе другорядним і непотрібним, а це прямий шлях до розриву.

17. Погрози й емоційний шантаж

Це явна ознака нездорових взаємин. Емоційний шантаж часто підноситься як сильне кохання, але насправді це контроль. А контроль, в свою чергу, це зловживання почуттями. Від цього треба тікати так далеко, скільки бачиш.

18. Постійне порівняння і рейтинги

Ваш партнер порівнює вас з тими, хто виглядає привабливіше, заробляє більше, хто розумніший і цікавіший за вас? Це одна з форм приниження. Якщо хтось думає, що в чужому дворі трава зеленіша, хай туди і прямує.

Люди - істоти унікальні, хоч і багато в чому схожі. Не варто порівнювати і себе самого, вже не кажучи про те, щоб вислуховувати це від свого партнера.

19. Байдужість

Навіщо залишатися разом, якщо вам немає діла одне до одного?

20. Зникнення прихильності

Немає нічого поганого в тому, щоб жадати сусіда по кімнаті, але якщо ви хочете чогось більшого від взаємин, не залишайтеся з партнером, який не став для вас єдиним. Не залишайтеся просто тому, що вам зручно.

21. Фізичне насильство

Тут немає виправдань, немає пояснень, не мають значення обставини та обіцянки. Просто треба йти.

* * *

Взагалі-то конфлікти в стосунках - це спосіб позбутися болю, але причини їх можуть розрізнятися. Це може бути спосіб розкрити нарив незадоволеності і образ, який виник у взаєминах, щоб вичистити рану, прибрати те, що заважає, і врятувати стосунки.

Але буває й по-іншому, коли конфлікти - це спосіб розірвати стосунки, повідомити іншій людині, що вони закінчилися, що більше не варто мучити одне одного.

І краще навчитися відрізняти одні конфлікти від інших, інакше боляче і погано буде обом партнерам.

Thomas G. Fiffer,
“21 Signs Your Relationship Is Doomed”

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.