Ранок після війни

Автор/джерело -  © Юрій Фоменко, «Земля Мамаїв» 



Дата публiкацiї - 23.09.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3238

...Ніч не спала. Дніпром, між Шевськими і Становим островами, лоцмани сплавляли плоти. Тихою течією, збирали веслами зорі в воді, ішли на Кодак. Ішли в своєму столітті через нинішнє, зшиваючи історію в один великий розділ.

«Ранок на Дніпрі» - Архип Куїнджі

Темінь і світло боролись в сірості світанку, сіяли тривогу в сни жителів міста. На острові Старуха домовлялись Доля і Недоля. Сірість гасила вогні, а вони загорялись і загорялись. Надія на спокій і віра в надію гукали світанок нового дня. З майдану розтікалась мелодія, проганяючи сірість.

 

Мандрівний скрипаль-віртуоз Андрій Петров

На майдані нашого міста грав скрипаль. Грав з самого ранку, а не ввечері, як завжди. І скрипка звучала трішки по-іншому. Вона плакала і сміялась крізь сльози, ніби гукала людей до себе. Одинокі перехожі змінювали шлях, обступали скрипаля. А він грав безупинно.

Грав для них, для міста, для Дніпра, для вранішнього Сонця, котре з-за спин будинків, через голови людей дивилось на майдан. І навколо цього скрипаля було все більше і більше дніпрян.

… посеред майдану, оточений людьми, грав скрипаль, а перед ним танцювала маленька дівчинка. Це був перший ранок без війни.

 

Сучасний козак Мамай - Юрій Фоменко

Від «Аратти»:

Наш постійний автор, з-під пера якого виходять чудові новели, нині у складі батальйону територіальної оборони перебуває в зоні АТО.

У мирний час Юрій Фоменко - агроном, фермер, будівельник, історик, педагог, чудовий сім’янин, талановитий новеліст, що добре володіє живим українським словом, - його літературний блог «Земля Мамаїв» вже має власну аудиторію шанувальників, - нині у складі добровольчого батальйону боронить нашу землю, землю Мамаїв...

Всі ми в різний спосіб допомагаємо армії, тож можемо долучитися і до адресної допомоги. Нині його друзі закликають допомогти Юрію. Зараз нашим захисникам конче необхідний тепловізор.

Картка Приватбанку:
4149 4377 3574 9317 Фоменко Юрій Миколайович.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.