“Круасанова” медитація подяки

Автор/джерело -  © «Гармонія» 



Дата публiкацiї - 26.03.2016 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3648

Перед сном ви гепаєтеся в крісло або одразу в ліжко. Згадуєте щось одне, що ви сьогодні з’їли або чим користувалися: це може бути або круасан, або нова машина, або будинок.

Потім переберіть в пам’яті, одного за іншим, всіх людей, які повинні були попрацювати для того, щоб у вас була ця річ. Подумки подякуйте продавцю, який стояв на спеці в автомобільному салоні і показував вам машину.
Подякуйте людині, яка кермувала однією з цих величезних небезпечних вантажівок, що перевозять машини, аби доставити машину до місця стоянки.

Подякуйте людям, які цілими днями стоять на лінії складання на заводі і збирають всі частини цієї машини; людей, які стоять на заводі і виробляють кожну окрему частину. Подякуйте робочим, що стоять над розплавленої сталлю, з якої ці частини пізніше виріжуть, і шахтаря, який ризикував своїм життям, аби добути руду.

Вони всі витрачають години свого життя, щоб зробити річ, яка тобі потрібна. І ніхто, ні за які гроші не поверне їм цей час назад. Вони жертвують нам свої життя щоб ми могли жити - щоб ми могли сидіти тут і насолоджуватися кожним шматочком хліба.
Ось це і є медитація, справжня медитація.

В цьому випадку вам не потрібно сидіти зі схрещеними ногами, втупившись в стіну. Просто розслабтеся на своєму ліжку і скеровуйте свій розум повільно, майже насолоджуючись, по всьому ланцюжку людей, які принесли в жертву свої життя, щоб ви могли сьогодні жити. Подякуйте кожному з них. Чим краще у вас стане виходити, тим довшим буде ставати ланцюжок. Адже мало чи не десятки, а то й і сотні людей брали участь у створенні одного цього круасана: обробляли землю, на якій виросла пшениця, працювали, щоб зібрати урожай, перевезти зерно до млину, змолоти муку, доставити її до пекарні; будували дороги, якими їздять вантажівки, що задіяні у цьому процесі; створювали і обслуговують сільгосптехніку, автомобілі, пекарське обладнання; добували вугілля для електростанцій, які виробляють енергію, без якої нині неможливий жодний виробничий процес; будували всі ті млини, хлібопекарні, електростанції, машинобудівні заводи тощо... (від "Гармонії": цікавий ланцюжок з людей, яким ми маємо подякувати, виходить, - чи не так? А люди звикли все скорочувати до абстрактної "подяки Богу за хліб насущний", хоча в процесі створення хліба приймають участь зовсім земні і реальні люди, яким ми і маємо дякувати...)

І акт подяки, не кажучи вже про те, що це одна з найблагородніших людських емоцій, сам по собі приносить нам велике заспокоєння. Щоразу, коли ви зупиняєтеся, щоб подякувати когось, ваша свідомість стає більш спокійною і наповнюється тишею...

Потім покладіть голову на подушку. Ви навіть тут можете продовжувати Медитацію Подяки, але вона не буде тривати довго. Ви заснете глибоким, мирним сном, до самого ранку, а прокинетеся дуже спокійними, з ясною головою.

За матеріалами виступів Майкла Роуча

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.