Інтуїція - це завжди перша думка!

Автор/джерело -  © Григорій Кшемінський 



Дата публiкацiї - 16.10.2017 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3839

До інтуїції завжди ставилися суперечливо. Те, що не можна помацати і науково пояснити, викликає досить змішані емоції - від скепсису до трепету. Одні люди заперечують її існування, а інші вважають, що це добре продуманий план дій - плюс удача.

Припустимо, що інтуїція існує і спробуємо зрозуміти, коли їй потрібно і не потрібно слідувати.

Дехто плутає інтуїцію зі страхом. Їм просто страшно, тому вони кажуть: «Моя інтуїція підказує мені, що цього робити не треба». У багатьох випадках така людина просто боїться або у неї недостатньо інформації. Тому таке незнання видається за інтуїцію.

Як ми бачимо, вкрай складно відрізнити інтуїцію від інших емоцій і потрібно її хоч якимось чином зробити більш видимою і відчутною.

Інтуїція стоїть на чотирьох пластах, тому розглянемо кожен з них окремо.

1. Цільовий

Якщо ви відчуваєте, що не можете довіряти людині, швидше за все це правильне відчуття. Тут не тільки в інтуїції справа, мозок людини зчитує інформацію про співрозмовника, його поведінку, манери та жести. Якщо ж у вас немає можливості побачити людину вживу, тоді до справи підключається шосте відчуття у повній мірі.

Дуже важливо усвідомлювати, що саме говорить з вами всередині вас - інтуїція, страх, сумнів або минулий досвід. Коли ви розумієте, з яким почуттям маєте справу, ви переходите на новий рівень. Інтуїція передбачає віру і передчуття.

  • Якщо у вас величезний досвід спілкування з людьми і ви отримуєте переваги від знайомств, люди вас вкрай рідко підводять, тоді робіть те, що робили раніше, довіряйте собі і їм.

  • Якщо ж вашу довіру легко обдурити навіть у разі, коли вам здається що людина гідна, значить припиніть прислухатися до себе. Хоча б тимчасово, поки не набудете навичок інтуїції і не зможете за мить-другу багато чого зрозуміти про людину.

 

Читайте книги з соціальної психології, спостерігайте за людьми і спробуйте зрозуміти, чому вони вам подобаються і чому ні. Розвивайте емпатію і соціальний інтелект.

Так що порада досить проста: випишіть на аркуші паперу назви сфер життя, в яких у вас великі успіхи і довіряйте своїй інтуїції. У всіх інших сферах вам потрібно бути дуже обережними і ретельно аналізувати будь-яку інформацію. Коли щось викликає у вас захоплення, то швидше за все ви будете приймати правильні інтуїтивні рішення і досягати успіху.

2. Дія

Інтуїція розвивається краще після дій і рішень, ніж до них. Тому приймайте рішення та дійте, прислухаючись до шостого почуття, а не піддавайте все критиці і не робіть нічого. Зробіть перший крок і подивіться що буде.

Якщо ви починаєте свій шлях у бізнесі, у вас не може бути абсолютно ніякої інтуїції в цій сфері. Пробуйте себе, робіть помилки і дивіться, чому це вас навчить. Багато людей так і не починають займатися бізнесом лише тому, що знають приклади, коли їхні знайомі втратили багато грошей і прогоріли. Вони не думають про тих, у кого все вдалося. У цьому випадку ними керує лише страх.

Тому спробуйте зробити декілька кроків у бізнесі, вивчайте цю сферу, цікавтеся нею. Якщо ви задоволені успіхами, зробіть ще кілька кроків. Інтуїція з’явиться потім, тому що у неї вже є якась база, це не чисті домисли і упередження.

3. Віра

Дивно, але віра в себе, в людей або Всесвіт дозволяє людині зробити набагато більше, ніж якби вона до всього ставилася з побоюванням і обережністю. Чим би ви не займалися, вам потрібна віра в себе і в те, що ви займаєтеся правильною справою і можете допомогти людям.

Віра може бути сліпою, проте у нашому випадку дуже важливо шукати підтвердження. Якщо ви вірите в свою творчість або свій бізнес, читайте історії людей, які домоглися величезного успіху в цих сферах. А краще знайомтеся з ними особисто.

Віра в людей призводить до того, що ви перестаєте боятися нових знайомств і вчитеся співпрацювати з ними. Навіть якщо коли-небудь вас підведуть, все одно вірте до кінця. Іноді навіть погана людина здатна на добрі вчинки, якщо в неї вірять і довіряють їй.

4. Перша думка

Це найскладніший крок, тому що люди так звикли все піддавати сумніву, що ця найперша думка звучить всередині настільки тихо, що її можна і не помітити. Задайте собі пряме запитання і прислухайтеся до першої відповіді. Це не означає, що вона правильна, однак при солідній практиці ви навчитеся розуміти, - інтуїтивна це думка або ж критична.

Спочатку до голови може прийти одразу декілька думок і буде дуже важко зрозуміти, яка з них була першою. Тоді запишіть всі свої думки на папері і прочитайте кожну з них окремо. Та, яка викличе найбільш сильний відгук, швидше за все і буде тією самою інтуїтивною думкою.

Інтуїція - це завжди перша думка. Якщо ви прийняли правильне рішення після декількох годин обмірковування, це означає що ви зважили всі за і проти, проаналізували всі варіанти і на основі цього вирішили, що вам робити.

Обидва підходи прекрасні і можуть поєднуватися один з одним. Коли у вас мало часу і потрібно вирішувати одразу, на виручку приходить інтуїція. Якщо ж часу набагато більше, ви можете собі дозволити аналізувати і планувати свої дії і рішення.

Практикуйтеся в розвитку своєї інтуїції і з досвідом вона стане виручати вас набагато частіше.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.