Back in USSR. 22 грудня Путін “відмінить” Помаранчеву революцію?

Автор/джерело -  © “Нєзавісімая газета” 



Дата публiкацiї - 6.12.2006 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=510

Сергій Іванов звірить в Києві годинник перед візитом на Україну президента Росії, пише російська “Нєзавісімая газета” у статті “Тест на НАТО”.

Сьогодні, в день Збройних сил України, до Києва прилітає віце-прем'єр міністр оборони РФ Сергій Іванов. Але, може так трапитися, що поздоровляти зі святом йому буде нікого: в середу Верховна Рада планує заслухати питання про відставку очільника українського оборонного відомства Анатолія Гриценка. Якщо відставка відбудеться, то підписувати план військової співпраці двох країн (цей пункт значиться в програмі візиту) Іванову доведеться не з Гриценко, а з його заступником.

Тим часом джерело “НГ” в уряді України повідомило, що головні зустрічі російського віце-прем'єра відбудуться не в Міністерстві оборони: Сергія Іванова можуть прийняти Президент Віктор Ющенко й прем'єр-міністр Віктор Янукович. Останній, як відомо, знаходиться у Вашингтоні, але, за інформацією прес-служби уряду, повинен повернутися додому в середу увечері. На думку українських експертів, Іванову необхідна зустріч із Януковичем, щоб звірити годинник перед візитом до Києва Президента Росії: Володимир Путін повинен прилетіти в Україну 22 грудня. Це перша поїздка російського Президента в українську столицю після приходу до влади Віктора Ющенка. У плані візиту - засідання міждержавної комісії “Путін – Ющенко”, яка була утворена в березні 2005 року, але жодного разу так і не збиралася.

За словами першого віце-прем'єра РФ Дмитра Мєдвєдєва, ця зустріч давно назріла, і тепер до неї підготовлений цілий пакет документів. "Зараз всі основні елементи цього пакету узгоджені", - повідомив Мєдвєдєв у понеділок на першому форумі національних ЗМІ країн СНД і Балтії. За його словами, вже практично вирішені питання російсько-української комісії з економічного співробітництва, гуманітарної й оборонної взаємодії. Тим часом в Україні пов'язують майбутній візит Путіна до Києва з візитом Януковича, що відбувається в ці дні, до Вашингтона. Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко сказав "НГ", що "якщо Янукович в США підтвердить ті ствердження, які він озвучив на недавній зустрічі з Путіним у Москві, то київські зустрічі російського Президента будуть теплими". Але, оскільки відомо, що український прем'єр підтвердив на зустрічі з держсекретарем США Кондолізою Райс свою позицію по НАТО, яку він оприлюднив раніше в Брюсселі (буцімто Україна ще не готова до вступу до альянсу), то, вважає політолог, можна припустити, що зустрічі Путіна з Віктором Ющенком і Віктором Януковичем стануть продуктивними. Віктор Небоженко вважає, що "переговори Путіна з Ющенком і Януковичем будуть рівнозначними". На думку політолога, "Президентові Росії важливо, щоб Янукович у себе удома повторив те, що говорив у Москві з приводу можливого вступу України в ЄЕП (Єдиний економічний простір), а також по НАТО".

Директор російського НДІ проблем глобалізації Михайло Делягін згоден з українським колегою. Він відзначив "НГ": "Розмова про те, що Україна не поспішатиме в НАТО, хоч це і не було офіційно позначено, насправді стане в українських діалогах Путіна основною".

"Але в цілому сенс візиту Путіна - в зміні власне характеру відносин Росії й України: останній візит російського лідера в українську столицю, як відомо, викликав Помаранчеву революцію. А майбутній, - повинен повернути відносини двох країн у колишнє русло", - сказав Делягін.

Від “Аратти”. Маємо нагадати нашим читачам, що візит Путіна майже співпадає з однією знаковою датою – 30 грудня 1922 року. Саме в цей день, 84 роки назад офіційно був створений СРСР, до складу якого на момент утворення увійшли 4 республіки – РРФСР, УРСР, БРСР і ЗРФСР (Закавказька федерація, яка згодом була поділена на три республіки).

Так що, панове, - Back in USSR? Погралися у Незалежність і досить? Вже й маємо свого керманича – “антикризову коаліцію” (в народі – СРАКА) із більшовицьким трупним сморідом, яка й приведе у “світле майбутнє” (хоча яке може бути світле майбутнє з такою назвою?).

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.