Міністр оборони США сприйняв виступ Путіна із гумором. На людях

Автор/джерело -  © ВВС 



Дата публiкацiї - 12.02.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=630

Американський міністр оборони Роберт Ґейтс сказав, що зараз холодної війни немає і США така війна не потрібна.

Він промовляв на конференції з питань безпеки у Мюнхені, де у суботу Президент Путін виступив з різкою критикою Сполучених Штатів та американських союзників у Європі.

Пан Путін скритикував США за те, що він назвав «майже нестримним» застосуванням сили повсюди у світі.

Кореспондент Бі-Бі-Сі у Мюнхені каже, що Роберт Ґейтс був рівно настільки замирливий наскільки президент Путін напередодні був войовничий.

Даючи зрозуміти небажання ускладнювати взаємини з Росією, пан Ґейтс вирішив пожартувати і з себе і з президента Путіна, згадавши свою попередню роботу в ЦРУ та його попередню кар’єру в КДБ.

«Учорашні промови майже викликали у мене ностальгію за менш складними часами. Майже. Багато з вас мають досвід у політиці й дипломатії. Я ж, як і вчорашній другий промовець, працював у зовсім іншій галузі – в розвідці. Я припускаю, що старі шпигуни мають звичку висловлюватися навпростець.»

Він додав, що жодної холодної війни зараз немає і США вважають Росію важливим партнером.

Але жорсткі висловлювання пана Путіна проти США і НАТО тут безумовно залишили враження, що між Росією і заходом повіяло холодом.

Холод

Російський керівник заявив, що США мають «дуже небезпечний» підхід до міжнародних відносин і таким чином лише сприяють гонці ядерних озброєнь.

Владімір Путін сказав представникам з питання безпеки з різних держав світу, що вони є свідками «майже нестримного» застосування сили у міжнародних відносинах.

Кореспонденти кажуть, що ця енергійна і впевнена промова може стати ознакою більш жорсткої позиції Росії.

Конференція розпочала щорічно збирати делегатів ще 1962 року і стала нагодою для світових лідерів обговорити найактуальніші питання безпеки.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.