Незвичний погляд на політику: «зоряний» шлях українського Президента

Автор/джерело -  © Роман Кудрик, економіст, м.Луцьк, для порталу “Аратта. Вікно в Україну” 



Дата публiкацiї - 3.03.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=664

Як відомо, Віктор Ющенко народився 23 лютого 1954 року. А це знак Риби, який вступає в силу з 21 лютого і діє до 20 березня. Що ж особливого в цьому знаку?

В 2004 році відбулися вибори Президента України. Вибори, які назавжди увійшли в історію, завдяки такому явищу як Майдан. Не буду в котрий раз повторювати про те, що відбулося в цей період, а зверну увагу лише на результат – Президентом України було обрано Віктора Андрійовича Ющенка.

Люди проголосували за нього з різних причин: одні – тому що він був одним з небагатьох моральних і освічених політиків, другі – тому що навколо нього згуртувалися всі демократичні сили, треті – тому що він був єдиною альтернативою збереженню традицій кучмізму та приходу до влади Віктора Януковича та його команди. Переважна більшість цих людей покладала на Президента якісь надії: від майже утопічних (типу забезпечення загальносвітової місії України в світі) до банального хоча б незначного поліпшення життєвого рівня. І це підтверджувалося досить значним рейтингом довіри до Віктора Ющенка в перші місяці правління.

Сьогоднішній результат ми знаємо: тотальна зневіра суспільства, повернення до влади тих, проти кого боролись на Майдані, розбрат в так званій помаранчевій команді, і, як результат, катастрофічне падіння рейтингу Президента.

В чому ж причина? Це питання задають собі мільйони виборців і далеко не завжди знаходять відповідь. Чому розумний, інтелігентний, високоморальний чоловік, який завжди з повагою відносився до України та її народу, раптом нічого не зміг вдіяти з тими повноваженнями, які йому цей народ дав?

На певні роздуми з цього питання мене наштовхнула стаття в інтернет-виданні «Обком», розміщена Констянтином Буригіним. Основна її суть в тому, що кожен має займатися природною працею, яка найбільш йому притаманна. Цю думку виловлював ще наш видатний філософ Григорій Сковорода. Виходячи з цього, робиться висновок про те, що Віктор Ющенко просто займається не своєю природною діяльністю, і, відповідно, це його втомлює, виснажує, вибирає з нього всі соки, тому йому необхідно добровільно піти з посади.

Але, як же визначити наперед, чи ця діяльність буде для людини природною чи ні, чи зможе вона справитися з цією ношею? Чи, можливо, це просто випадковий збіг обставин, людина збере сили в кулак і згодом все стане на свої місця?

Мабуть, сказане нижче буде оцінено деякими людьми як повна маячня, але все ж хочеться зробити деякі дещо незвичні на перший погляд висновки, при цьому намагаючись певним чином їх логічно обгрунтувати.

Отже, чи вірите ви в астрологію? Ні, не в ці прогнози на день, тиждень, рік в газетах та журналах, які складаються шляхом перемішування передбачень з минулих випусків між знаками Зодіаку з мінімальними коригуваннями. А в те, що народження в певний проміжок часу якимось чином надає досить схожі характеристики, які проявляються в абсолютно різних людей. З власного досвіду можу судити, що дізнавшись знак зодіаку певної людини і перечитавши його характеристики, часом дивуєшся: «Так це ж як з нього написано!».

Як відомо, Віктор Ющенко народився 23 лютого 1954 року. А це знак Риби, який вступає в силу з 21 лютого і діє до 20 березня. Що ж особливого в цьому знаку?

Переглянувши значну кількість матеріалів про загальну характеристику знака Риби, можна узагальнити це наступним чином.

Риби – це знак Води, знаходяться під заступництвом Юпітера і Нептуна, мають таємничий характер. Нептун додає цьому знаку постійні контрасти: турботу, безперестанну боротьбу з самим собою. Від Юпітера Риби одержують щасливу долю і мудрість. Під цим суперечливим впливом Риби, не дивлячись на свою спокійну зовнішність, часто відчувають душевну муку, турботу і тугу. Це також символ гуманності і самопожертвування.

Символ знака – дві риби, що пливуть в різні сторони. Цей символ не випадковий, він вказує на два шляхи: вгору за течією, до досягнення мети, і вниз за течією - в нікуди. Їх сильні емоції і пристрасті, коли вони позитивно направлені, могутні елементи для творення, але якщо вони розслаблені, то ці якості можуть привести Риб до саморуйнування.

А тепер згадайте, як часто вам вдавалося зловити себе на думці, що Віктор Ющенко часом робить абсолютно протилежні речі за зовсім короткий проміжок часу? Щойно ви його цілком підтримували, вже повірили, що ось, нарешті, людина визначилась, аж ось, через кілька днів бачимо зовсім інші дії. Якщо припустити, що вплив знаків Зодіаку якимось чином проявляється, все пояснюється досить просто: першого разу людина обирає шлях до мети, проти течії, але на неї постійно здійснюють вплив інші люди, і людина відмовляється боротися і просто пливе за течією.

Як приклад: події в 2000 році, коли під час акції «Україна без Кучми», Віктор Ющенко разом з Кучмою та Іваном Плющем підписує сумнозвісний «лист трьох», в якому різко осуджується акцію протесту. Але ж в цей час опозиція вже вважала Ющенка своєю надією і опорою!

З ближчих подій: похвала уряду Юлії Тимошенко і відставка його за кілька тижнів після цього, твердження про єдиноможливу «помаранчеву коаліцію» і висування прем’єром Януковича згодом, жорсткі вимоги до бюджету і підписання його за кілька днів з мінімальними доповненнями. Список можна продовжувати, хто захоче, пригадає значну кількість дрібніших «неузгодженостей».

А причина цьому всьому – слабкість волі, яка характерна для Риб. Риби - останній знак Зодіаку і звичайно ці люди ставлять себе на останнє місце, вони безкорисливо догоджають бажанням інших. У Риб багато позитивних рис, але через їх схильність до саморуйнування і негативізму, їм доводиться боротися більше, ніж іншим, щоб проявити свої хороші якості.

Як кажуть астрологи, Риби народжуються втомленими, у них немає енергії для усунення перешкод, для щоденних зусиль по подоланню дріб'язкових турбот. Захоплений, сильний тип Риб, що управляють собою, але більш переконаннями, домовленостями, ніж силою. Проте вони володіють нестримним прагненням показувати себе діяльними і готові ухвалити фатальне рішення, якщо тільки їм починають говорити, що вони трудяться. Їм необхідно бути потрібними, але їм потрібен виклик.

Згадайте, коли Віктор Андрійович приймав важливі і правильні рішення – коли відчував серйозну підтримку з боку наближених осіб, ніби підштовхування до рішення, яке зміцнювало його впевненість у правильності обраної дії.

Загалом, Риби дуже залежать від людей, з якими вони знаходяться в близьких відносинах, у них дуже довірлива натура і з цієї причини вони можуть бути легко обдурені. Проте, якщо вони зрозуміли, що їх обдурили, вони можуть стати надзвичайно підозрілими, скритними. Тут доречно пригадати відносини Президента з Юлією Тимошенко, які різко охололи, або з бізнес-крилом «Нашої України» на чолі з Порошенком, якому Ющенко до останнього часу дуже довіряв.

Риби - істоти ухильні, загадкові. Натура у них ранима, чутлива, їм не вистачає життєвої сили. Всяке насильство наносить їм хворобливу рану. Риби шукають опору в особі більш сильній. Вони настільки м'які, що майже ніколи не повстають проти обставин.

Риби повні співчуття до людей і прагнуть допомагати страждаючим. Як ніякий інший знак Зодіаку, вони турбуються про долю людей, які їх оточують. Ця участь справжня, тому що їх істота запрограмована на це. Навіть якщо б вони схотіли, то не змогли б поступити інакше. В своїй жалості і симпатії вони не роблять відмінності між тими, хто цього істинно заслуговує і тим, хто далеко не заслуговує. От чому серед Риб багато ченців і священиків ...

Можливо, найбільший їх недолік іншими людьми не буде названий недоліком, але для Риб ця негативна якість: вони швидше віддаляться в свій вигаданий світ, ніж зустрінуться віч-на-віч з реальним життям. Їм було б спокійніше, якби вони навчилися жити сьогоднішнім днем.

Вони ніби люди іншого світу. Риби - великі ідеалісти за своїм світоглядом, мрійники-утопісти, мало придатні для практичного і реального життя. Їх душа постійно прагне всього піднесеного, але коли з своїх мріянь вони повертаються на землю, то "ніщо людське їм не чуже". Риби схильні жити в світі своїх емоцій і уяви, і вони часто для них реальніші за зовнішній світ.

Риби спокійні, дуже мало що може вивести їх з себе. Проте це не значить, що вони не здатні обуритися, тоді стають колючими, гостро саркастичними, дратівливими, але ненадовго. Тут можна пригадати про інцидент з сином Ющенка в 2005 році, який той взяв дуже близько до серця і навіть примудрився образити журналіста.

Риби, як правило, розумні, розвинені, нерідко володіють ораторським талантом, красномовством, іншими талантами і здібностями. Думаю, цю особливість в Віктора Андрійовича не помітити неможливо, людей часом зачаровує його вміння говорити дуже розумні речі, що було помітно під час Помаранчевої Революції, оскільки різко контрастувало з «красномовством» Януковича.

Відношення до роботи в Риб швидше інтуїтивне, ніж раціональне, їм треба працювати у власному ритмі. Вони добре реагують на дані обставини, не нав'язують свою владу, не "тиснуть" і відхиляються від тиску зверху. Важливій і особистій роботі зраджені до самопожертвування.

Риби дуже артистичні за вдачею, більшість або безпосередньо зайнята в мистецтві, або "вертиться" біля нього. Риби надзвичайно талановиті - це письменники, художники, актори, музиканти тобто люди мистецтва. Недарма, мабуть виникла в Президента думка про створення «Мистецького Арсеналу», та і про наявність в нього художнього таланту теж відомо…

Тепер спробуємо узагальнити вищесказане. Ми маємо Президента, який наділений розумом, інтуїцією, красномовством, який має своє уявлення про розвиток України, яка йому небайдужа. Помиляються ті, хто вважає, що Ющенком керували якісь меркантильні фактори, коли він йшов на домовленості з Януковичем чи ще раніше домовився з Кучмою про те, що його не будуть чіпати після революції. Переконаний, що в ці моменти Віктор Андрійович щиро вірив, що творить добро, мабуть переконував в цьому і себе самого. Так само помиляються ті, хто думають, що Ющенко зможе самостійно зайняти сильну позицію і вести боротьбу проти реваншистів. Для цього йому потрібна команда, яка б його постійно підтримувала, народ, який би його хвалив.

Згадайте, Віктор Ющенко ніколи не рвався до влади, але його постійно туди просовували: в 1999 році національно-демократичні сили пропонували йому йти в Президенти, але він відмовився, в 2002 році до них приєдналися бізнесові кола, які постійно запевняли Ющенка в тому, що він робить правильно і користується підтримкою народу (про що свідчила перемога «Нашої України» на виборах), і, нарешті, в 2004-му, коли в нього повірила (або принаймні понадіялась) більша частина українського народу.

Але знову згадаємо про «природну працю»: для знака Риб робота керівником є складною і виснажливою, вона не приносить справжнього задоволення. Тому і надалі при можливості Віктор Ющенко буде втікати в свою «віртуальну реальність», де панує взаєморозуміння і консенсус.

Висновок? Кожен хай зробить сам. На мою думку, Віктору Андрійовичу варто все ж зібрати свою волю і достойно завершити президентський термін в 2009 році. Для цього йому необхідна сильна і професійна команда, яка б не давала йому розслаблятися. Адже, коли він робить вольові рішення, удача йому сприяє як нікому. Але на наступний термін Україні потрібен новий лідер: сильний, впевнений собі, послідовний захисник інтересів українського народу.

P.S. Як виявилося, в списку відомих людей, які народилися під знаком Риб був ще один видатний політик, який увійшов в історію – Михайло Горбачов. Пострадянському суспільству досі складно його якимось чином оцінити…

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.