21—22 березня: Арійський Новий рік (Нова Паска)

Автор/джерело -  © Ігор Каганець, «Народний Оглядач» 



Дата публiкацiї - 21.03.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=689

Хто зробив перший крок, той пройшов половину шляху — каже прадавня мудрість. Бо від першого кроку залежить, куди проляже твій шлях. Початок — найважливіша складова будь-якої справи, бо як почнеш, так далі й піде — кажуть сьогодні. Бо правильно започаткований рік програмує щасливе розгортання подій протягом усього річного кола.

Цифрона 22: Новий День — Зоря світанку — Сонце усміхається — Промінь в небі виграє — Життя преображається — Творимо!» (Живе Слово)

На весняне рівнодення 22 березня починається арійський Новий рік, який раніше називали давнім словом Паска, тобто Перехід.

Перший день Арійського нового року починається 22 березня о 6-й годині за місцевим часом, тому що саме в цей момент сходить Сонце.

Це найсильніший час для програмування всього наступного року.

Для його здійснення потрібно виконати кілька доволі простих речей:

1. Напередодні, тобто 21 березня, потрібно навести лад у своєму помешканні, здійснити його очищення (наскільки це можливо). Приготувати ритуальний хліб (паску). Протягом цього дня краще нічого не їсти, тобто здійснити очищувальний піст.

2. Заключною фазою очищення є омивання природною, не нагрітою водою, краще через занурення у річці, озері, ставку, басейні чи навіть ванні у своїй квартирі. Сенс у тому, щоб Новий рік зустріти в чистому тілі, чистому одязі і чистому помешканні. Омивання у природній воді — це водночас акт єднання з Природою, Всесвітом, Творцем.

3. У четвер 22 березня проснутися раніше, випити чистої води і до 6-ї години ранку святково одягнутися, приготувати ритуальний стіл, ще раз поміркувати над тим, чого ти хотів би досягнути в новому році.

4. О шостій годині, тобто як тільки почало сходити сонце, потрібно разом з близькими людьми (в крайньому разі — самому) сформувати в уяві бажане розгортання подій і побажати самому собі та один одному всього найкращого, чого хотіли б у новому році для себе і всієї України.

5. Здійснити арійський обряд зцілення-єднання (сопричастя) з предками, ближніми, всією Арійською расою, Творцем. Цей обряд описаний у статті Святкуємо арійський Новий рік з Ісусом Хрестом. Бажано його повторити в ширшому колі друзів увечері для вшанування Таємної вечері — святкування арійського Нового року Ісусом Хрестом і апостолами у четвер 22 березня 31 року.

Для зручності повторимо 4 головні складові згаданого обряду:

1. Треба налити вино в чашу, воздати славу Богові-Творцеві, після чого всім учасникам по колу (за годинниковою стрілкою, тобто за сонцем) випити його з цієї чаші. Це прадавній звичай, відомий ще зі скіфських часів як складова ритуалу побратимства. Він проіснував в Україні до 20 століття, багато хто зі старих людей ще пам’ятає, як за святковим столом пускали по колу одну-єдину маленьку чарочку (кілішок, стопку) і пляшку з вином або горілкою — кожен випивав і наливав по колу іншому. До речі, це тест «хто є твоїм ближнім» — той, з ким ти готовий пити з однієї чаші.

2. Господар дому або голова зібрання повинен взяти ритуальний хліб — паску, воздати славу Богові-Творцеві, поблагословити паску, розділити її (розламати або розрізати) і дати всім учасникам святкування. Розподіл жертвенного, священного хліба — це прадавній арійський звичай. Отримавши і споживши частину цілісного хліба, людина «причащається» — вона духовно-енергетично стає невід’ємною частиною малої громади (кола своїх родичів і друзів) і великої громади — Арійської раси («померлих, живих і ненароджених»).

3. Треба співати гарні, світлі пісні духовного характеру. Це арійський стандарт для будь-яких святкових подій. Згідно з Доброю Новиною, апостоли в цей вечір також «співали славлення».

4. Треба формувати майбутнє — це найголовніша умова правильного початку нового річного кола. Наміри, запрограмовані у цей час, мають здатність втілюватися. Чим ясніше і яскравіше будуть сформульовані плани, побажання, задуми, мрії — тим вищі шанси їхнього здійснення.

Згідно з Арійською традицією, новорічне святкування треба повторити у неділю 25 березня, коли чиста енергетика початку нового кола посилюється енергетикою початку тижня, адже неділя — це День Сонця, призначений для духовного започаткування нових справ.

Це подвійне свято називається Великоднем. Цього року воно є потрійним, оскільки у неділю 25 березня 31 року відбулося Хрестове воскресіння — найяскравіша маніфестація боголюдських потенцій людини.

Святкування справжнього Нового року (Паски-Переходу) і справжнього Великодня не заперечує святкування нинішньої православної Паски-Великодня 8 квітня 2007 р. («старої Паски»). Це нормальна практика у перехідні періоди від старої до нової календарної системи, від старого до нового світу.

Хай Буде!

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.