Очі розкажуть про всі хвороби

Автор/джерело -  © Неля ЗАБОЛОТНА, «Рівненська газета»  



Дата публiкацiї - 13.06.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=815

Діагностувати по очах уміли ще наші далекі предки. Китайські та індійські лікарі могли розпізнати хворобу завдяки пильному погляду на зовнішність пацієнта, зокрема і його очі. Сучасна іридодіагностика — наука, яка вивчає особливості райдужної оболонки людського ока і завдяки цьому дає доступ до важливої інформації — про сильні сторони організму, його слабкості, можливості та загрози.

Лікар-іридолог Олександр Агранов може не лише встановити діагноз, а й визначити проблеми зі здоров’ям у майбутньому. Фото - автора.

— Райдужна оболонка кожного з нас — унікальна, — розповідає лікар-іридолог Олександр Агранов. — Серед п’яти мільярдів людей, які населяють земну кулю, неможливо віднайти особистість із райдужкою, ідентичною вашій. Не лише колір, але й незліченні варіанти структури, що є у кожній райдужній оболонці, генетично передбачені.

Основне призначення іридодіагностики — виявити стан здоров’я і скласти цілісну систему оздоровлення, яка буде індивідуальною для кожного пацієнта. У кожній райдужній оболонці існують 86 зон, біля двох сотень ознак, за якими встановлюється точний діагноз. Серед них зміна кольору райдужки, наявність лакун (порушення ходу волокон), накопичення пігментів і т.д.

Кожне око відповідає за свій бік тіла (ліве за ліву частину, праве — за праву). Підшлункову залозу, яка знаходиться посередині, видно у двох очах, частину у лівій райдужці, частину — у правій.

Процес діагностування за райдужною оболонкою очей на сучасному етапі проводиться за допомогою комп’ютера. Робиться знімок, а надалі пацієнт та лікар, сидячи по один бік екрана, спостерігають за особливостями структури ока, які показані на фото. Комп’ютерні програми, що є на озброєнні сучасних іридодіагностів, значно скорочують час обробки інформації, але основна складова — досвід лікаря, який проводить діагностику.

— На жаль, у нас ще мало знайомі з цим методом, — продовжує лікар. — А це дуже зручний та простий спосіб довідатись про притаманні вашому організму особливості. До того ж іридодіагностика не тільки визначає стан здоров’я, але й робить досить точні прогнози на майбутнє.

В основному до іридологів приходять жінки, а потім, переконавшись у точності діагнозу, приводять своїх чоловіків та дітей.

— Жінки більше слідкують за своїм здоров’ям, їх хвилює зовнішній вигляд, а розуміння, що зовнішність залежить від внутрішнього стану організму, змушує турбуватись про здоровий спосіб життя. У дітей дуже добре визначається генотип, видно основну спадковість, але діагностувати їх доцільно тільки після трьох років, адже остаточне формування райдужної оболонки відбувається від трьох до п’яти років. Метод має свої переваги: він безболісний та безпечний, не має, не вимагає попередньої підготовки і у більшості випадків дає змогу назвати діагностичний висновок одразу після проведеного обстеження, — веде далі лікар. — Іридодіагностика може виявляти захворювання на ранніх стадіях, коли звичайними методами діагностувати хворобу ще не можна. На завершення хочу додати відому фразу: “На вершину здоров’я кожен має піднятися сам” і для цього у нас з вами є всі можливості завдяки іридодіагностиці, як одному з методів широкого спектру діагностування організму.

Колір очей і можливі хвороби

Існує три основних конституційних типи райдужної оболонки ока, до яких входять райдужки, зафарбовані в два “чистих” кольори — коричневий та блакитний, а третій тип — суміш цих двох кольорів. Різниця у кольорі очей дозволяє визначити основні хвороби, що можуть виявитись протягом життя.

Блакитна райдужна оболонка

Якщо ваші очі блакитного або сірого кольору — ви матимете схильність до запальних реакцій в органах та тканинах. У цього типу найчастіше виникають застуди, фарингіти, тонзиліти, екземи, артрити. Люди з таким кольором очей особливо схильні до дегенеративних захворювань через знижену очисну функцію організму.

Коричнева райдужка

До характерних особливостей таких людей (а це 60% населення земної кулі) належить схильність до утворень пухлин, кист та новоутворень. Їх організм намагається позбутися отруйних речовин, витіснивши їх в окремі зони. Люди з чисто карими очима зазвичай мають меншу реактивність організму. Вони не страждають від запальних процесів або раннього початку ускладнень, їх захворювання розвиваються повільно. Головна небезпека полягає у тому, що проблеми зі здоров’ям накопичуються непомітно. За статистикою у людей, райдужка яких має чистий темно-коричневий колір, спостерігається підвищена схильність до діабету, високого вмісту холестерину, інших порушень складу крові.

Райдужна оболонка змішаного типу

Люди із зеленими очима схильні до порушень діяльності шлунково-кишкового тракту. У них можливі відхилення у структурі та функції печінки, жовчного міхура, системи жовчних протоків та підшлункової залози. Ці люди мають схильність до інертності шлунково-кишкового тракту, пониженого вмісту ферментів, що призводить до здуття живота, відрижки і метеоризму, а також схильності до запорів. У представників змішаного типу часто спостерігається дисбактеріоз, а це стає причиною порушення обміну речовин.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.