Медведчуки - чистильники регіональних лав

Автор/джерело -  © Артем Максимович 



Дата публiкацiї - 27.06.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=835

Припущення щодо логіки нового пришестя В.Медведчука в політику підтверджуються – Медведчук є дійсно російським варіантом “троянського коня”, який буде зсередини переформатовувати Партію регіонів.

Росіяни (в особі Д.Медвєдєва і В.Суркова) дуже добре розуміють, що електорат проросійських регіонів не має лідера, рівного за популярністю і політичною вагою Віктору Януковичу, і у найближчій перспективі такого лідера не буде.

З іншого боку, росіяни розуміють, що В.Янукович є далеко не самостійною фігурою – його “грає” великий східноукраїнський бізнес, найвпливовішою групою якого є Р.Ахмєтов. До речі, бізнес, великою мірою конкурентний російському, і об’єктивно, антагоністичний російському політичному впливу. Одна справа про російську мову поговорити, інша справа – віддати росіянам кусочок вотчини. Тому, як можна судити з нашої внутрішньої інформації, одним з перспективних антиукраїнських напрямів діяльності є нейтралізація і вимивання з Партії регіонів “групи Рената Ахматова”.

На початку цього тижня нашому виданню стали відомі деталі нової партійної ініціативи Віктора Медведчука, яка тільки підтверджує дану тезу. За нашою інформацією, одна з аналітичних груп, близька до Віктора Медведчука, на минулому тижні закінчила підготовку дуже серйозного документа, оригінальна назва якого – “Первоочередные шаги по модернизации кадровой деятельности Партии регионов”.

Ця доповідна записка представляє собою 37 сторінок тексту (12 кегель через один інтервал), складається з трьох розділів і адресована лідеру Партії регіонів В.Януковичу.

Серед основних положень документу можна відзначити:

1) у доповідній записці під приводом підвищення професійного рівня “списочників” Партії регіонів виставлено низку дуже жорстких критеріїв при включені людини в список, у т.ч. вимоги щодо освіти, досвіду роботи тощо;

2) передбачено атестацію керівників обласних організацій Партії регіонів на предмет “професійної і партійної компетентності”;

3) передбачено перереєстрацію членів Партії регіонів протягом липня 2007 року;

4) заслуговує на увагу пропозиція змінити кілька членів Кабміну “продовольчого блоку” за “неефективну роботу” – в мотивації це подається як політтехнологічний хід для зняття негативу перед виборами (до речі, нещодавно цю ініціативу вже озвучив В.Янукович);

5) документом рекомендується протягом липня 2007 року провести консультації з представниками “антиоранжевих” партій, громадських організацій, непартійними спонсорами антиоранжевих акцій щодо “вступу в Партію регіонів, а також “зайняття керівних посад на період кампанії на дострокових виборах”.

На перший погляд, “Первоочередные шаги…» - документ як документ, яких багато пишеться перед виборами, але є кілька “але”. Як свідчить наш інформатор з аналітичного центру СДПУ (о), який зараз працює на Партію Регіонів, даний документ розроблявся у дуже стислі терміни (нібито за два тижні), безпосереднє керівництво роботою здійснював сам Віктор Медведчук. Детальне вивчення аналітичної записки показує, що В.Медведчук задумав тихим сапом зробити кадрову революцію в Партії регіонів.

 

За нашими підрахунками, якщо скласти виборчий список з вимогами до кандидатів у депутати, як це передбачено у записці, то з прохідної частини Партії регіонів (ми брали за базу обрахунку 200 перших прізвищ у виборчому списку) не менше 34% осіб, які ідентифікуються з групою Ріната Ахмєтова, буде вилучено. Більше того, під звільнення може потрапити близько 55% керівників обласних організацій Партії регіонів (наразі немає розрахунків, але очевидно дана цифра буде аналогічною і для районних організацій ПР).

Натомість рекомендація щодо залучення “нерегіоналів” з числа антиоранжевих груп підкріплена цілим списком “претендентів”: з них більше 60% - функціонери СДПУ (о), 7% - активісти Запорізької і Миколаївської ПСПУ, 10% - Республіканської партії України (це партія міністра палива і енергетики Ю.Бойка, яка входила до блоку “Не так!”) та інших політичних груп. До речі, серед “інших” значаться перший Президент України колишній член редколегії газети “Бульвар Гордона” Л.Кравчук, лідер “Братства” Дмитро Корчинський...

Зауважмо, що есдеки вже представлені як в органах влади, так і у керівництві обласних організацій Партії Регіонів (міністри Шуфрич, Папієв, О.Муц, М.Добкін).

Коли писався даний матеріал, за неперевіреною інформацією, В.Медведчук був призначений заступником керівника виборчого штабу Партії регіонів на виборах 2007 року. Не виключено, що наведена нами аналітична записка буде у скорому часі втілена в життя...

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.