У Китаї знайшли «літаючі тарілки» з каміння

Автор/джерело -  © Андрій ЄГОРОВ, “Комсомольская Правда”  



Дата публiкацiї - 9.10.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=900

Дивні глиби виявили під час розчищення майданчику для шахти. Можливо, це - предмети стародавнього культу, проте ентузіасти пригадали про те, що раніше вже знаходили схожі диски з написами про те, що якісь апарати прилітали в ці місця 12 000 років назад.

Поки ніхто не зміг зрозуміти призначення цих дисків. Діаметр кожної глиби - 3 метри. Вага - 400 кг.

Наприкінці вересня в селищі Хуангу провінції Цзянси (Китай) при розчищенні майданчика для вугільної шахти робочі виявили дивну кам'яну глибу - диск з невеликою випуклістю посередині. Стали копати далі: під землею виявилася ще одна каменюка - ідеально подібна до першої, потім ще...

Всього шахтарі витягли десять однакових глиб. Їхній діаметр - близько 3 метрів, вага - 400 кілограмів. До Хуангу вже прибули археологи, але поки у них немає припущень про призначення цих артефактів.

Можна було вважати ці диски певними предметами культу стародавніх китайців, коли б не попередні знахідки. У 1938 році археологічна експедиція, що працювала на кордоні з Тибетом у відрогах хребта Баян-Хара-Ула, виявила дивне кладовище - сотні видовбаних в скелі печерок, в кожній з яких лежало по одному тілу. Дивував не спосіб поховання - в Тибеті майже половина населення живе в природних або виритих печерах, - а те, що зріст всіх небіжчиків не перевищував 115 сантиметрів.

 

Всього шахтарі витягли десять однакових глиб

В експедиції був антрополог, який визначив, що муміфіковані тіла за будовою відрізняються і від китайців з Тибету, і від інших народів, що живуть в цій частині Азії. Всього учені знайшли 716 могил. У кожній з них в ногах небіжчика лежав невеликий кам'яний диск. На деяких з них на старокитайській мові було написано про якісь апарати, що прилітали в ці місця 12 тисяч років назад. Мовляв, керували апаратами якісь люди - дропа. Мова йшла і про інше плем'я - хам. Але ні ті, ні інші в китайській історії невідомі. Коли прийшов час повертатися, то археологи прихопили з собою десяток цих артефактів. Але після війни, що на той час йшла з Японією, другої світової і «культурної революції» 60-х, коли хунвейбіни громили інститути і музеї, жоден диск не зберігся. Пропав і звіт експедиції, в якому були вказані точні координати незвичайного кладовища. Вірити на слово в науці не прийнято, тому фахівці довго вважали цю історію міфом. Тим більше що незрозуміло, звідки в розтерзаною війною країні знайшлися засоби на експедицію в незаселені райони.

Так продовжувалося до 1994 року, коли один з австрійських інженерів, що працювали за контрактом в Китаї, в музеї передмістя одного з найстародавніших міст Китаю, Сіань, виявив щось, що відповідало опису «диска дропа». Хоча на цих каменях немає ієрогліфів, малюнки на них явно зображають щось космічне. Але ніякого чіткого тлумачення до цих пір так і не з'явилося.

Зараз китайські археологи досліджуватимуть кам'яні диски, виявлені в провінції Цзянси. Вони сподіваються, що на них, під скам’янілою поверхнею, яка утворилася через особливості місцевого клімату, теж можуть бути малюнки або написи, що розповідають про історію таємничих дропа.

 

Єдиний відомий диск загадкового народу дропа

ДУМКА СКЕПТИКА

Заряди для катапульт?

Михайло ГЕРШТЕЙН, голова Уфологічної комісії Російського географічного товариства:

- Поки я не бачу в цій знахідці нічого містичного. Природа часто створює незвичайні геометричні форми, особливо коли каміння рівномірно обточуються водою і піском в руслі річки або у лунках під водоспадом.

Не виключено і те, що камені були оброблені штучно. Ще стародавні греки відзначали, що диск летить набагато далі, ніж куля. Щоб вражати ворога на більш далекій відстані, для баліст і камінняштовхальних знарядь у фортецях часто тримали дисковидне каміння, яке спеціально обточували, надаючи йому правильну форму. Вага в 300 - 400 кілограмів була цілком посильною для китайських кріпосних баліст.

 

У одній печері зібрані тисячі каменів - «курячих богів»

ДО РЕЧІ

Загадка гори Демірджі

Нещодавно в Криму на горі Демірджі спелеологи виявили печеру. Усередині декілька залів. І один з них усипаний дірявими камінчиками - плоскими і випуклими, великими і зовсім маленькими. Отвори в камінні різного діаметру, але абсолютно круглі. І гладенькі, немов проплавлені.

За найскромніших підрахунками, дірявих камінців тут тисячі. Хто і навіщо їх зібрав, невідомо.

- Механічними інструментами, навіть сучасними, дуже важко зробити отвори такого малого діаметру, - говорить академік Євгеній ВОРОБЙОВ, геолог і знавець аномальних явищ. - До того ж навколо них на поверхні помітні світліші кільця. Це сліди високотемпературної дії. Ніби отвори були зроблені за допомогою лазера.

Переклад українською - “Аратта.Вікно в Україну”

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.