Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


40 правил життя від мільярдера-хіппі

Управління 50095 переглядів

Опубліковано - 24.07.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Для Містера «Так» не існує «божевільних» ідей. Горілка Virgin або космічний туризм Virgin Galactic - не має значення, адже Річард Бренсон здатний перетворити на «золоту жилу» будь стартап
Для Містера «Так» не існує «божевільних» ідей. Горілка Virgin або космічний туризм Virgin Galactic - не має значення, адже Річард Бренсон здатний перетворити на «золоту жилу» будь стартап
Засновнику Virgin Group, британському хіппі-мільярдерові Річарду Бренсону, якого всі називають Містером «Так», 18 липня виповнилося 63 роки. Секрет його успіху - в 40 правилах життя, які ми вам представляємо.

1. Якщо ви підприємець і не робили помилок, значить ви не підприємець.

2. Не беріться за справу, якщо вона вам не подобається.

3. Я завжди ставився до бізнесу як до приємної розваги та часом забуваю, де закінчується робота і де починається особисте життя.

4. Моя гордість ніколи не заважає мені визнати свою неправоту.

5. Я завжди радий, коли мене обслуговують украй погано. Ні, я зовсім не мазохіст - просто кращі з моїх бізнес-ідей виникли, коли мене погано обслуговували.

6. Моя готовність прислухатися до чужої думки і прийняти пропозиції, які краще моїх, незмінно допомагала мені всі 40 років, що я займаюся бізнесом.

7. У підприємництві немає місця консервативному типу мислення, бо воно підрізає вам крила, робить вас слабкими, нездатними оцінити факти і просто вбиває.

8. Я впевнений: не можна дозволяти, щоб тебе зупинило убоге слівце «не можна».

9. Для мене створити бізнес - значить зробити те, чим можна пишатися, об’єднати талановитих людей і вибудувати те, що може серйозно змінити життя людей, що вас оточують.

10. Не бійтеся йти на прорахований ризик. Іноді краще такий журавель у небі, ніж синиця в руках.

11. Набагато краще обіцяти менше і давати більше, ніж навпаки.

12. Для мене немає нічого гірше, ніж чути, як співробітники вибачаються за свого роботодавця.

13. У бізнесі, як і в житті, важливо робити добро.

14. Я, як і раніше, вважаю за краще розмовляти з людьми, а не листуватися.
Мільярдер, насолоджуючись відпочинком у своїх угіддях на Карибських островах, вирішив влаштувати сміливу фотосесію з моделлю Денні Паркінсон
Мільярдер, насолоджуючись відпочинком у своїх угіддях на Карибських островах, вирішив влаштувати сміливу фотосесію з моделлю Денні Паркінсон
15. Моя найбільша заслуга в тому, що я завжди прагнув надати людям незалежність, можливість відчути відповідальність і був готовий підштовхувати їх до того, щоб вони брали на себе ризик і домагалися мети.

16. Я сам все своє життя намагався триматися якомога далі від кабінетів і в основному працював у трьох місцях: вдома, на яхті і в гамаку.

17. Пам’ятайте: ніхто ще на смертному одрі не шкодував про те, що занадто мало часу проводив в офісі!

18. Я не перестаю бути бізнесменом навіть тоді, коли я в халаті, і, звичайно ж, строгий костюм не додає мені ділових якостей.

19. У кожній організації будь-який керівник - від начальника відділу до топ-менеджера - час від часу повинен зняти свій костюм і забруднити руки.

20. Повідомте працівникам свою електронну адресу і номер телефону. Вони не будуть набридати вам без приводу, але ваші дії дадуть їм потужний психологічний стимул: вони будуть знати, що, якщо рішення проблеми потребує вашої участі, вони можуть звернутися до вас у будь-який час.

21. Підприємець не повинен вважати невдачу негативним досвідом: це просто ділянка на навчальній кривій.

22. Удача не приходить сама собою: над нею треба попрацювати.

23. Я ніколи не кажу: «Я не можу цього зробити, бо не знаю, як це робиться». Я завжди спробую. І не дозволю безглуздим правилами мене зупинити.

24. Як тільки якась справа перестає приносити радість, я починаю подумувати про зміни. Життя занадто коротке, щоб проживати його з кислою фізіономією.

25. Моє гасло: живи весело, а гроші прийдуть.

26. У житті завжди щось виграєш і щось втрачаєш. Будь задоволеним і веселим при виграші. Або не шкодуй про програш і не кайся. Ніколи не озирайся назад - минулого ти все одно не зміниш. Але я намагаюся вчитися на його помилках.
Річард Бренсон упродовж шести годин польоту з Австралії до Малайзії попрацював стюардесою на рейсі свого конкурента після програного парі
Річард Бренсон упродовж шести годин польоту з Австралії до Малайзії попрацював стюардесою на рейсі свого конкурента після програного парі
27. Якщо ви починаєте новий бізнес і питаєте мене, яким уроком я міг би поділитися з вами, то я скажу: «Проявляйте порядність при укладанні кожної вашої операції. Не шахраюйте, але прагніть до перемоги».

28. Найголовніше, чого я завжди прагну добитися, - це стримувати слово, яке комусь дав.

29. Моральність - зовсім не порожній звук в бізнесі. У ній весь сенс.

30. Бізнес покликаний покращувати і збагачувати життя людей, в іншому випадку його і починати не варто.

31. Потоваришуйте зі своїми ворогами - це хороше правило як для бізнесу, так і для життя.

32. Успіх, що прийшов до вас одного разу, не прогодує вас все життя.

33. Ви повинні ставитися до людей так, як ви ставитеся до самого себе, і навіть краще.

34. Справжнє лідерство полягає в тому, щоб спокійно і ясно вміти пояснити, чому було прийнято те чи інше рішення.

35. Гроші - поганий показник успіху. Гірше тільки слава.

36. Якщо ви запитаєте, у що я вірю більше за все, я відповім: у свою сім’ю.

37. Я щаслива людина. Я сміюся завжди. Я люблю людей, життя, гарні жарти. Я дійсно згоден з тим, що сміх облагороджує душу.

38. Моя історія - тільки моя, така стратегія спрацює не для кожного.

39. Думаю, я не зупинюся, поки не впаду.

40. Я твердо переконаний, що в житті немає нічого неможливого.

* * *
«Ще не всі колеса винайдені: світ надто дивний, щоб сидіти склавши руки» - сер Річард Бренсон
«Ще не всі колеса винайдені: світ надто дивний, щоб сидіти склавши руки» - сер Річард Бренсон
Сер Річард Чарльз Ніколас Бренсон (народився 18 липня 1950 в лондонському районі Блекхет) - британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, що включає до свого складу близько 400 компаній різного профілю. Один з найбагатших жителів Великобританії з статком, оцінюваним за станом на березень 2013 року в 4,6 мільярдів доларів США. Чарльз Бренсон відомий широкій публіці своїми екстравагантними вчинками, у тому числі неодноразовими спробами побити різні світові рекорди.

На думку Бренсона, люди - головна цінність організації, тому він надає величезного значення команді Virgin. В авіалініях Virgin Blue один раз на 3 місяці всі керівники компанії відправляються носити багаж. Вони виходять на роботу рівно о 4 ранку і працюють цілу зміну вантажниками. Це дає їм можливість зрозуміти складність і труднощі цієї роботи...

Бренсон твердо переконаний, що віддача більше, якщо влада децентралізована, а співробітники відповідають за свої дії. При цьому в компанії важлива атмосфера позитиву і доброзичливості, яку легко організовує Бренсон - любитель гумору, парі і корпоративних пікніків.

Візитною карткою мільярдера стало вміння домагатися бажаного на будь-якому терені. Як справжній англійський джентльмен, сер Річард Бренсон завжди тримає слово. Він щиро вважає, що ніхто і ніщо не повинно зупиняти людини на шляху до його мети. При цьому мова йде не тільки про бізнес, а й благодійність та захист навколишнього середовища, в яких Бренсон теж досяг успіху. Саме цей образ успішного чоловіка, який повністю контролює ситуацію, але не забуває допомагати нужденним і дуркувати - робить особистість Річарда Бренсона такою привабливою.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Управління»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.