Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Точка неповернення. Україна - ніщо, ширка за будь-що

Політмаразми 62991 перегляд

Опубліковано - 11.07.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Точка неповернення. Україна - ніщо, ширка за будь-що
На початку цього тижня Президент Віктор Ющенко зустрівся із фракцією БНУНС. Зустріч проходила за зачиненими дверима, але те, що розповідають свідки - шокує.

Діалогу, як завжди, не вийшло. По суті, це був суцільний монолог Президента. Віктор Ющенко прочитав нам півторагодинну лекцію і не дав можливості депутатам висловитися”, - поділився своїми враженнями від зустрічі народний депутат України Тарас Стецьків.

- Відверто кажучи, я був шокований, - каже Стецьків. - Президент поставив умовою прийняття бюджету - ухвалення в другому і остаточному читанні закону про судоустрій. Цей закон, по суті, ліквідовує Верховний суд України і фактично переводить судову систему під контроль Банкової. Мене вразив порядок денний сесії, який нам запропонував Президент. Перше питання – закон про судоустрій, потім нібито ми приймаємо бюджет (хоча під великим питанням), потім, цитую Президента: “Ви маєте заслухати звіт слідчої комісії щодо Луценка…“ Тут представники “Народної Самооборони” обурилися. Тим паче, що не було рішення слідчої комісії. На що Ющенко заявив: “Воно буде!”. І останній пункт, який Президент визначив у порядку денному, було Євро-2012. Ось такими є пріоритети керівника держави. Якщо би Рада ухвалила закон про судоустрій, відсторонила Луценка, а прокуратура вже давно під Колесниковим-Балогою, то це страшно. Бізнес струсонеться першим. Тоді з фракції Тимошенко можуть одразу втекти щонайменше 20 депутатів-бізнесменів. Я думаю, Балога запевняє Президента, що шантажем він дотисне “НУ-НС” до “широкої коаліції”, мовляв, 37 голосів (більшість у фракції) для прийняття рішення буде. А як не буде, то будуть дострокові вибори. На запитання “Що чекати від виборів?” Балога відповідає зацікавленим особам: “Тоді повториться Київ”… Він думає, що в загальноукраїнському масштабі можна повторити київські вибори. Правда, розуміє, що у всіх 25 областях це не вдасться. Вони планують це зробити вибірково. Але спочатку мають намір поміняти закон – запровадити “мажоритарку” і проводити наступні вибори за змішаною системою. Таким чином за рахунок “мажоритарки” та адмінресурсу вибити частину голосів від Тимошенко. Тоді партія влади (так званий Блок Ющенка), Литвин і “Регіони” проходять в парламент і утворюють коаліцію. Порахували, що на дострокових виборах можуть набрати 240 голосів: “Регіони” – 180 і по 30 – Блок Ющенка і Литвин. Вони хочуть створити Блок Ющенка, запакувати туди все, що пакується, зокрема і “Нашу Україну”. Питання в тому, чи основні акціонери “НУ” захочуть лягати у братську могилу разом з “ЄЦ”, НДП, ПППУ… Не факт! Бо я не впевнений, що цей блок зможе подолати 3%.

- Тарасе, чи вдалось на зустрічі комусь з депутатів поставити питання Президенту, висловити свою думку?

- Президент почав зустріч цілком нормально, спокійно. Але слово взяв Олесь Доній і рознервував його. Після цієї зустрічі у мене склалося враження, що фактом свого народження я зобов’язаний Віктору Андрійовичу Ющенку. Президент сказав нам: “Ви усі були ніхто! Я вас усіх привів у політику, ледь не зі смітників підібрав. Я за вас усіх постраждав. Що ж ви мене тепер не підтримуєте?!” Після того, як ми обурилися щодо звіту комісії щодо Луценка, Ющенко впав у нерви і заявив: “Я від вас не хочу ніякої допомоги! І мені, Романе (до Зварича), твоя допомога не потрібна”. Це реакція на позицію Зварича на “Свободі Савика Шустера”, де йшлося про отруєння Ющенка. Потім заявив: “Я сам на сам буду розбиратися з тим, хто мені викинув звинувачення”, маючи на увазі Жванію, який заявив, що не було отруєння. І додав: “Я вас запевняю – злочинець сяде в тюрму!” Це, по суті, прямий натяк, що Жванію посадять… Потім Президент накинувся на Гриценка, мовляв, скажіть мені, хто більше паплюжить Президента, ніж ти, Толя, колишній міністр оборони? Гриценко не витримав, встав і вийшов… Я усю зустріч, як учень, тягнув руку, щоб сказати те, що запланував. Але мене не помічали… На жаль, у Президента в голові – своя правда, і іншої правди він чути не хоче. Я встиг лише сказати, що ми четвертий раз слухаємо його лекцію, може, він хоч раз послухає нас. Але він вже не мав часу, бо була запланована зустріч з Президентом Чехії. Встав і пішов. Я його догнав і сказав, що мені є що йому сказати. “Тарасе, вийди з блуду”, - заявив Президент. “Я в блуд не входив, - відповів. - Я маю пропозиції, які стосуються держави!” “Добре, – сказав Віктор Андрійович помічнику, - Запиши його на завтра на три хвилини”. Думаєте, мені хтось подзвонив? Ні.

- Що б ви сказали Президенту?

- Я би сказав те, що думаю. Я думаю, що Ющенко зараз проходить “точку неповернення”. Не скажу, що він її вже пройшов, але він на цьому шляху… Ця “точка неповернення” не стосується другого терміну. Вона стосується того, у якому образі він увійде в історію.

- Це би щось змінило?

- У мене принаймні совість була би чистою…

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.