Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські літаки на Грузію стартують з Криму?

Національна безпека 19760 переглядів

Опубліковано - 12.08.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Російські літаки на Грузію стартують з Криму?
Стало відомо, що участь в бойових діях проти сусідньої і дружньої Україні держави беруть і літаки Чорноморського флоту Російської Федерації, які базуються на українській території.

Третю добу кораблі Чорноморського флоту Росії блокують морське узбережжя Грузії. Водночас, стало відомо, що участь в бойових діях проти сусідньої і дружньої Україні держави беруть і літаки Чорноморського флоту Російської Федерації, які базуються на українській території. У понеділок Українська громада Севастополя закликала негайно припинити використання території України для ведення війни проти Грузії з Кримського півострова.

За неофіційними даними севастопольських військових джерел, Росія задіяла для бомбардувань Грузії літаки морської авіації Чорноморського Флоту РФ, що базуються в селищі Кача під Севастополем. Там розташований 917-й окремий змішаний авіаполк під командуванням полковника Юрія Бондарєва. Військові експерти повідомляють, що кілька бомбардувальників заздалегідь були перекинуті до Анапи на Північному Кавказі.

Про це ж повідомляє, посилаючись на свої севастопольські джерела і сайт громадянського спротиву України «Майдан». Втім, поки що ця інформація не має достатнього підтвердження з інших незалежних, а також російських джерел.

Шпигують із української території?

Зате більш переконливою виглядає інформація (і вона неофіційно підтверджується низкою державних структур), що літаки 43-го окремого морського штурмового авіаполку Чорноморського флоту Росії, під командуванням полковника Михайла Багаєва, які дислокуються в селищі Гвардійському під Сімферополем, проводять розвідку грузинського узбережжя і східної акваторії Чорного моря.

Зокрема, у понеділок о 15:00 літак Су-24 вилетів у бік Анапи, а потім, не роблячи посадки пролетів вздовж грузинського морського кордону і повернувся до Криму. Такі ж розвідувальні польоти здійснювали в суботу. Військові джерела також повідомляють, що українська авіація зараз теж активна і літаки ВПС України супроводжують росіян в межах українських територіальних вод.

Українська громада Севастополя , найбільша проукраїнська організація міста, учора висловила протест проти участі сил Чорноморського флоту Росії в нападі на Грузії. Зокрема, у заяві Громади мовиться, що «до конфлікту залучена і розвідувальна авіація флоту, яка базується на кримському півострові».

Кораблі уже на війні

У суботу під вечір із Севастополької бухти до Кавказького узбережжя вийшла велика ударна група кораблів Чорноморського флоту Росії. У її складі – 8 кораблів, у тому числі – флагман флоту, ракетний крейсер «Москва», сторожовий корабель «Смєтлівий», ракетні катери «Гроза» і «Івановєц», малі протичовневі кораблі «Алєксандровєц» і «Муромєц», а також два допоміжних судна «Епрон» та «Генерал Рябіков». За іншими даними, ракетних катера не два, а чотири. На борту «Москви» – командувач Чорноморського флоту віце-адмірал Олександр Клецков з оперативною групою.
Крім того, в районі Новоросійська перебуває ще одна група кораблів Чорноморського флоту, які базуються на території України. Серед них – великі десантні кораблі «Цезарь Кунніков», «Саратов» та «Ямал». Ця група кораблів брала участь у військових навчаннях «Кавказ-2008», але до бази після їхнього завершення не повернулася.

Служба інформацію і громадських зв’язків ВМФ Росії офіційно повідомила, що відповідно до Конституції, рішенням Верховного головнокомандувача Збройними Силами РФ кораблі Військово-морського Флоту Росії розпочали патрулювання морських просторів біля узбережжя Абхазії, поблизу зони збройного конфлікту в Південній Осетії.

Водночас, у Головному штабі ВМФ Росії підтвердили, що у вихідні російські кораблі обстріляли 4 грузинські плавзасоби, один з яких затонув біля порту Поті. З грузинського боку підтвердження цьому немає. Не відомо також, чи беруть участь у безпосередніх бойових діях російські кораблі, що базуються на українській території.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.