Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як грабують Київ і киян

Громадянська позиція 29708 переглядів

Опубліковано - 9.12.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Петро Костенко вирішує конфлікти з чиновниками із застосуванням бронетехніки
Петро Костенко вирішує конфлікти з чиновниками із застосуванням бронетехніки
Екс-перший заступник начальника Головного управління транспорту Києва розкриває схеми обкрадання киян і міського бюджету.

На редакцію «Політе» вийшов Петро Костенко і запропонував розмістити статтю про ситуацію в Києві. Прочитавши її, ми погодилися. Просунуті інет-користувачі добре знають Петра під ніком Power. Тиждень тому він став відомий на всю Україну після того, як приїхав вирішувати виниклий конфлікт з банком на бронетранспортері.

Публікація Петром Костенко в Інтернеті матеріалів незаконного рішення суду по виділенню 256 га землі в м. Саки дозволила прокуратурі Криму опротестувати це рішення і повернути землю у власність АРК (ринкова вартість землі понад 200 млн. дол. США).

У Головному управлінні транспорту КМДА він опинився після роботи на посаді першого заступника начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської області і переведення у Мінтранс України, де створив підприємство - Центр інформатизації і соціальних платежів на транспорті.

Є визнаним авторитетом в області впровадження новітніх систем управління і платежів на транспорті.

Отже, про те, що відбувається в царстві Черновецького з перших вуст.

Мер і його бригада

Працювати в КМДА на посаді першого заступника начальника головного управління транспорту я почав в листопаді 2007 року після переведення з Мінтрансу.

Ключові завдання - впровадження автоматизованої системи управління транспортом. Впровадження проекту соціальне - транспортної карти киянина, новітніх диспетчерських систем і т.п. Вдалося активізувати безконтактні системи оплати в комунальному транспорті і метро, відеоспостереження, GPS - системи контролю в «Київпастрансі» і т.п.

Також значно прискорено роботи по розвитку системи розумних світлофорів і аналізу та, найголовніше, вирішенню проблем транспорту нашої столиці.

Майже рік уважного вивчення роботи команди нинішнього київського мера дозволив зробити серйозні виводи про банкрутство системи управління містом, яку вибудовував Черновецький. Всі зміни у сфері управління і власності міста направлені суто на посилення особистої влади Черновецького і можливості безконтрольної крадіжки бюджетних ресурсів.

На досягнення цієї мети направлена абсолютно вся робота адміністрації.

Черевики в обмін на душу

Ця аналогія з відомим гоголівським персонажем приходить, коли аналізуєш близький мені із зрозумілих причин проект Call-центру 0-51.

Замість інструменту зворотного зв'язку з городянами і своєчасного реагування на проблеми Києва він перетворився на засіб фактичного підкупу киян, маніпуляцій громадською думкою і механізмом розправи з неугодними чиновниками.

Примітивний зразок маніпуляції підсумковими дзвінками киян на лінію 0-51 можна подивитися на прикладі звіту за перші чотири місяці 2008 року.

Перелік питань, по місяцях, за період з 1.01.08 по 15.04.08

Тип питань

Січень 

Лютий 

Березень 

Квітень 

Разом

Подяки меру м. Києва Черновецькому Л. М. 1261  693  3926  1747  7627 
Не працює пасажирський ліфт  1852  1532  1869  899  6152
Відсутність гарячого водопостачання  1741  1429  1667  922  5759 
Незадовільна температура опалення у квартирі  2345  474  198  145  3162 
Виплата різних допомог  504  522  624  1374  3024
Відсутність електропостачання  1061  622 
695 
234 
2612 
Незадовільна температура ГВП  713  697  844  264  2518
Ремонт під'їзду  248 
912 
886 
457 
2503 
Відсутність опалення у квартирі  1074  583  555  271  2483 
Відсутнє холодне водопостачання  740  615  818  297  2470
Систематично не працює пасажирський ліфт  729  636  588  300  2253 
Перебої електропостачання   1090 544  407  140  2181
Незадовільний технічний стан ліфту  661  564  616  337  2178
Незадовільне освітлення на сходових клітинах та при вході до під'їзду  692  624  517  249  2082 
Ремонт та облаштування дитячих майданчиків  119  276  595  598  1588
Паркування авто на прибудинковій території  279  421  543  311  1554
Не працює вантажний  ліфт   232  467  558  231  1488
           

Шляхом технічного розведення однорідних питань із проблем ліфтів «за вуха» на перше місце витягується цифра дзвінків з вдячністю мерові.

Хоч і «академієв» не треба закінчувати, щоб зрозуміти, що перше місце із проблем ліфтів тримається з величезним відривом від всіх інших.

Якщо скласти виділені рядки, то отримаємо 12 071 (!) таких дзвінків тільки в першій двадцятці проблем! Одразу стане очевидним, що подяка мерові не настільки безмежна.

Звертаю увагу на той факт, що це був саме період передвиборної агітації мера і аргумент «вдячних» киян мусувався на кожному розі.

Але не тільки для викривлення статистики використовуються думки киян. Сам факт дзвінка в службу ставить будь-якого жителя на контроль, і його «душа» стає предметом передвиборної «турботи» Черновецького. Всім, хто хоч раз звернувся в 0-51 настирливо і неодноразово надзвонювали оператори КМДА і агітували голосувати за діючого мера, в обмін за просто «космічні» блага. Чим не використання адмінресурсу? Як мовиться, «Андрійку - чоботи», «бабі - квіти, дітям - морозиво».

І, звичайно, Call-центр це апофеоз маніпуляцій для боротьби з неугодними чиновниками і районами. З тієї ж таблиці видно, що ліфтове господарство міста потребує заміни керівника на ефективнішого. Але щось не чутно про кадрові перестановки в цій сфері.

Зате догани і зняття з посад загрожують всім, хто не прийде на уклін до покупця душ. І робиться це дуже просто. Надходить команда Данько Наталії Володимирівні (начальникові Call-центру) до чергової наради «відкоригувати» в гіршу сторону статистику по неугодному керівникові ЖЕКа або району, без різниці.

Вона людина підневільна, працювати хочеться, сім'ю годувати теж. Ось і «малює» цифри, необхідні патрону. Хочете - сьогодні крайнім буде Пилипишин? Або керівники інших невгодних районів? Будь ласка.

Для справедливості скажу, що безпосередньо процесом корекції керує Денис Басс, напевно тому, що відповідає в мерії за ювелірну чистоту при звільненні неугодних. До його незавидної ролі у всьому цьому неподобстві ми ще повернемося.

Єдиний засіб проти ручного втручання в статистику - відкрита публікації на сайті мерії всіх звернень громадян (зрозуміло, без вказівки координат того, хто телефонує) з резолюцією, виконавцем і терміном виконання. Плюс звіт про виконання знову ж таки там - на сайті. Щоб дурість кожного, як мовиться, була помітна.

Ці пропозиції мною неодноразово були озвучені на нарадах у Басса, але рішення не мають і до цього дня. Єдиний доступний сервіс для заявника - перевірити за кодом заяви його долю самостійно. Але це знову ж таки - не дає загальної картини для городян і не виключають відповіді чиновника у формі банальної відписки. Що, на жаль, і відбувається в більшості випадків.

Чиновникам - концтабір

Переоцінити вплив гарячої лінії на маніпуляцію дійсністю важко. Більш того, Черновецький робить гарячу лінію певним локомотивом і своєї всеукраїнської програми. Мовляв, «радитимуся з виборцями, як я це роблю в Києві», - сказав він на одному з прямих ефірів з у Савіка Шустера. Легко уявити, до чого приведе діставання доступу до людських душ у всеукраїнському масштабі.

Тоді не тільки київські чиновники, але і всі керівники в масштабах України будуть вимушені прислужувати особисто Чернівецькому, а в ролі наглядачів виступатимуть Голубченко з Бассом і Довгим. Саме у їхні кабінети вишикуються черги з «подяками», щоб не дай Боже, не потрапити в погану статистику, а там - і догана із звільненням. І нікого не хвилюватиме, реальні ці дані чи ні? Або, може, розправляються з тим, хто не захотів «присягати на вірність»?

Взагалі призначення і звільнення чиновників в КМДА - окрема пісня. Або, можна сказати, бізнес. І дуже прибутковий і безмежний.

Практично кожна посада має свою ціну. Від кількох тисяч доларів у фахівців до сотень тисяч - начальників управлінь і замів мера. Причому плюс до цього - щомісячна економіка в «общак». Розраховують фінансові вимоги Голубченко і Басс, останній забезпечує і контроль за неугодними. Пані Стекленьова Тетяна Анатоліївна (начальник відділу кадрів КМДА ) чудово знає, від кого поступає команда, щоб новоприйнятий на роботу чиновник написав заяву на звільнення «за власному» без вказівки дати.

Можу сказати, що коли я не повірив в цю практику, таку заяву довелося віддати особисто в руки Денису Яковичу. Ради чого не підеш, щоб допомогти столиці вирішити транспортні проблеми.

З фінансовою стороною ще простіше. У Голубченко є вірні помічники, яким він довіряє озвучити умови відкатів і здійснити отримання фінансів.

Тим же керівникам, які «служити б раді, та прислужуватися нудно» і хочуть працювати чесно, гарантована втрата робочого місця незалежно від професійних якостей.

Але і лояльність до мера не гарантує довгу роботу на посаді. А то як же! Адже, якщо вона має ціну, - і у корупційного «метра» Голубченко, і у прагнучого до такого «почесного» титулу Басса, завжди буде бажання її перепродувати. Ось тут і Call-центр стане в нагоді, і заява без дати... Отже, як мовиться - дякую всім, всі вільні.

До чого ж приводить така багаторічна практика управління містом?

Правильно, до того, що серйозні і професійні управлінці не бажають працювати в таких умовах. І давно з гіркотою спостерігають за розвалом системи управління столицею. А містом правлять повна безконтрольності і цинізму банда Черновецького, По-іншому і не скажеш. В управління адміністрації тепер насилу знаходять вчорашніх студентів і стажистів. На яку якість життя чекати киянам завтра - відповідь очевидна.

Бізнесменів - в рабство

І вкрадені у киян підприємства і земля - не найбільша, хоча і жахлива проблема. Врешті-решт, їх можна і потрібно повернути назад у власність громади.

Найстрашніший злочин - знищення всього непідконтрольного йому особисто бізнесу і перетворення бізнесменів і киян в його, без зменшення, рабів. Чому я вважаю таку перспективу неминучою?

З приходом Черновецького до влади, систематично вичавлюються будь-які види бізнесу, які в змозі хоч якось прожити самостійно. Причому використовуються для цього наші ж з вами гроші, які ми платимо до бюджету міста.

Банда аналізує міський бізнес і виявляє найбільш прибутковий з їхньої точки зору. Після цього створюється комунальне підприємство за таким же профілем або посилюється те, що вже існує. Далі справа за малим. Демпінг. Компенсація різниці в тарифах своїм підприємствам за рахунок міського бюджету, благо голосувати є кому. Кінцевий результат - знищення конкурентів або їх повна лояльність до мера, досягається дуже швидко.

Інша частина діяльності - захоплення комунальних містоутворювальних підприємств через, нібито, неефективне комунальне управління ними. Замість єдиного вірного рішення - змінити керівництво на тому ж «Київенергохолдінгу» - він був просто вкрадений у киян.

Отже відбувалося і відбувається рейдерство цілих галузей міського господарства - це енергетика, супермаркети, хлібокомбінати і, звичайно, транспортна галузь.

Робота «Київпастранса» - яскраве підтвердження політики знищення альтернативного транспортного бізнесу Києва. З року в рік підприємство поглинає колосальні суми з міського і центрального бюджету. Сотні мільйонів гривень щорічно. Звільнено практично від всіх комунальних податків і зборів, зокрема податку на землю. Підприємство - єдиний одержувачем субвенцій центрального бюджету в компенсацію пільгового проїзду. А це понад сто мільйонів від Кабміну щорічно!

При цьому «Київпастранс» - лідер із порушень транспортного законодавства. Кожні півроку через величезну кількість порушень Мінтранс вимушений розглядати питання про анулювання (!) ліцензії на пасажирські перевезення цьому підприємству. Уявіть собі, якщо «Київпастранс» враз позбудеться прав на законні перевезення? Тоді точно наступить колапс наземного пасажирського сполучення. Може, час вже зараз угамувати завзятих порушників?

Аналіз діяльності цього підприємства привів ще до одного цікавого результату. А саме, - з квітня 2005 року, з моменту ухвалення нового закону про транспорт, підприємство обслуговує всі свої автобусні маршрути взагалі незаконно. Жоден такий маршрут «Київпастрансу» не проведений через міський конкурсний комітет, як цього вимагає законодавство. Немає і наказів Головного управління транспорту КМДА на початок роботи комунального транспорту на цих маршрутах. Тобто міська влада навмисно без всякої конкуренції створює «Київпастрансу» тепличні умови для роботи в транспортній галузі і консервації її без нормального розвитку. Причому, коли я говорю про конкуренцію, то маю на увазі не тільки горезвісні «маршрутки». Адже для роботи в так званому звичайному режимі, на наш ринок спокійно могли зайти інвестори рівня «Мерседеса», «Сканії», або того ж «Вольво». Причому вони б точно не зажадали сотень мільйонів гривень дотацій з нашої з вами кишені. Навпаки, вони б платили повні ставки податків і наповнювали б міський бюджет замість його розграбування.

Але ж тоді ніхто не понесе тому ж Бассу відкат. Ай - яй - яй. Погано..

Таким чином, Черновецький зробив головною метою існування комунальних підприємств - знищення будь-яких паростків незалежного бізнесу і безконтрольна крадіжка міського бюджету. Замість дбайливого відношення до городян і ефективного управління їхньою власністю.

Безмежний тариф

І Черновецький думав, що так продовжуватиметься вічно. Але дійсність внесла свої корективи. Чи то аж надто сильно крали, чи то криза наступила, але тіньові потоки почали вичерпуватися. Бюджет столиці почав тріщати по всіх швах.

Виявляється, окрім крадіжки і рейдерства необхідно ще і керувати міським господарством і, в першу чергу, транспортом. Прострочені величезні суми метробуду - понад 400 млн. грн. до кінця року. Йдуть багатомісячні затримки із зарплатою у лікарів і вчителів. Та що вже говорити, - власне чиновники КМДА другий місяць без зарплати! Що називається, дожили.

І вирішила банда підвищити тарифи на проїзд. І тепер виявилось, що «Київпастранс», що доїв кишеню киян багато років раптом став перевозити пасажирів за тією ж ціною, що і маршрутки, а то і дорожче?!

Про безмежне підвищення докладніше

Автор, як член робочої групи Київради по транспорту мав можливість ознайомитися з документами, які надав для вивчення Ламбуцький (КП «Київпастранс») і Мірошников (КП «Київський метрополітен»). І у особистих бесідах, і на засіданнях йшла мова про необхідну ціну проїзду в 1 грн. Тоді «Київпастранс» міг би нормально розвиватися і вводити нові системи збору і контролю виручки.

Незалежно від цифр тарифу за разову поїздку, робоча група через рішення сесії зобов'язала мера ЗАХИСТИТИ киян введенням річного проїзного із збереженням в ньому поточної ціни проїзду.

Причому випуск проїзних повинен бути ДО будь-якого підвищення. Тобто пасажири повинні були мати вибір і можливість заздалегідь придбати проїзний або їздити за разовим тарифом.

Причому, і власне сесія, і обговорення її рішення, відбувалося максимально відкрито. Йшла шестигодинна телевізійна трансляція і всі кияни бачили і чули, що відбувалося. Депутати затвердили тільки граничні ціни на проїзні. І все. Власне рішення і зараз висить на сайті КМДА і будь-хто охочий може це перевірити. Що ні про які дві гривні мови не йшло. Вперше цю цифру озвучив начальник управління цін Яструбинський, а вже ніяк не депутати. Саме він і на засіданні робочої групи намагався втиснути в рішення тариф 2 грн. Ми відмовили йому.

Тому особливо брутально звучить коментар Черновецького, що БЮТ і Зінченко особисто винні в підвищенні. Тут навіть Гебельс відпочиває. Так називати чорне білим і навпаки може тільки закінчений негідник. Це думка практично всієї робочої групи, причому від всіх депутатських фракцій і професіоналів-експертів.

Більш того. Ті гроші, які кияни відклали на придбання річного проїзного - 365 грн. вони вимушені витрачати на проїзд, що вчетверо подорожчав. Тобто відбувається свідоме невиконання рішення сесії і пряме пограбування городян. Адже комусь на річній проїзній може просто не вистачити грошей!

Тепер тільки мені стають зрозумілими слова Мірошникова, що, якщо всі придбають річний проїзний - то він не заробить. Петро Володимирович. Може потрібно менше красти грошей на будівництві, ремонті і комплектуючих? А заразом - в двадцять-тридцять разів підняти ціни на рекламу?

Хочу привести тарифи на рекламу в метро, які ще недавно були доступні на сайті звичайної рекламної компанії, що працює в метрополітені.



Тільки розміщення листка 62х30,5 см на місяць коштує майже 40 000 доларів США! Або 200 тис. грн. Реклама наклейки 60x13 см у вільному розміщенні обійдеться в 5 750 доларів на місяць!

Скільки таких листків реклами розміщується у вагонах, можете порахувати самостійно. Благо під час поїздки в метро і робити особливо нічого.

А зараз таблиця доходів від реклами, люб'язно надана директором метрополітену Петром Мірошниковим.


Легко помітити, що 10 млн. грн., які отримує метрополітен від реклами цього року дорівнюють МІСЯЧНОМУ доходу рекламного агентства від розміщення лише 50 рекламних листівок у вагонах метро.

Але їх тисячі. А ще є і телебачення усередині вагонів, лайт-бокси, реклама в переходах. Масштаби крадіжки вражають будь-яку уяву. Вони просто жахливі.

Отже екстрений вихід для ефективного управління - зміна керівництва метро однозначно, виведення всіх тіньових потоків на світ божий. Аж до публікації в Інтернеті всіх щоденних банківських виписок метро!

Адже по-іншому не видалити цю корупційну ракову пухлину. І в рішенні депутатів на сесії в першу чергу зобов'язали Черновецького підняти тарифи на рекламу. Де підвищення?

Видно, прибутковість реклами і інших непрофільних бізнесів настільки висока, що навіть усюдисущий ніс Льоні не може туди влізти. Бо не доріс ще. Ось і хоче цупити з тарифів. Тобто з нас з вами. І безмежне підвищення - тому яскравий приклад.

Варто звернути увагу ще на один факт. Ключовим аргументом для підвищення ціни в метро було підвищення цін на метал. Але зараз вони впали в три-п'ять разів. Здавалося б, жити і радіти і з підвищенням не поспішати. Але ж зась! - Підвищити треба негайно, поки ніхто не схаменувся. Адже головною метою було і залишається крадіжка. Всі бачили архітехнологічний вид обліку виручки - тазики для збирання купюр. Дожили.

Але, неповажний мер, ви забули, що сесія зобов'язала провести незалежний аудит і експертизу фінансово-господарської діяльності метрополітену і Київпастрансу. Причому аудитор повинен бути вибраний на умовах конкурсу. Де опубліковані умови конкурсу? Де хоч один вислів на цю тему? Хочете зам'яти «для ясності»? Не вийде. Відповідати за беззаконня рано чи пізно, але доведеться.

Банкротство системи управління містом

Що відбувається з транспортом, приблизно ясно. Але чому відбулося підвищення в десяток разів далеко не рекламних розцінок, а тарифів на житлово-комунальне обслуговування?

Причому важливе не стільки власно підвищення, а те, що воно відбувається диференційовано до різних видів підприємств і установ.

Як тут не пригадати про основну мету «космічної» банди. Киян - в рабство. Бо підхід - чим більше заробляєш, тим дорожче тобі жити в столиці має тільки одну мету. На кореню задавити будь-яку підприємницьку ініціативу, знищити вільний дух городян і їх мотивацію до самостійного заробляння грошей. Це рішення примушує всіх, хто сьогодні ще самостійний, скласти руки і перетворитися на слухняне соціальне залежне стадо, що чекає чергової «господарської» подачки. Чи то надбавки до зарплати, чи то мішка гречки.

Ось це вже не жарти. Моральне чудовисько на чолі міста приводить його до повної деградації і втрати всяких шансів на нормальне життя для нас і для наступних поколінь, наших дітей і внуків.

Приведена в недієздатність система охорони здоров'я. Лікарі місяцями не отримують зарплату, в службі «швидкої допомоги» зафіксовані випадки відмови виїхати до хворому через браку персоналу. Розвалюється житловий - експлуатаційний комплекс. Зупиняються підприємства.

Це неповний перелік бід, які приніс з собою мер «всіх марсіан».Таке управління містом приводить до масштабного відходу інвесторів з Києва. А це втрати робочих місць, бюджетних надходжень. Вже зараз дефіцит міського бюджету складає від 3 до 5 мільярдів гривень! Коло замкнулося.

Тут необхідно всім разом і окремо боротися з такою владою.

Ніхто ще не відміняв громадянської непокори. Причому не разові акції, а постійні.
Якщо ви володієте якимись засобами в «Правекс-банку» - заберіть їх. Якщо вам треба щось сплатити - сплачуйте не через цей банк.

Якщо ви продаєте товар або послуги, якими користуються чиновники КМДА, - продавайте їм все в 10 разів дорожче.

Не платіть ніяких збільшених тарифів в комунальній сфері. Намагайтесь не платити в комунальному транспорті. Їздіть безкоштовно з чистою совістю. Адже цей транспорт куплений на ваші гроші. Знайте, вся оплата буде вкрадена бандою Черновецького.

У метро - не платити до реалізації проїзних. Форми і методи виразу громадянської позиції можуть бути різними. Але байдуже дивитися, як знищується тисячолітній Київ, не можна нікому. Разом захистимо Київ!

Довідка:

Петро Костенко - «Power»
Петро Костенко - «Power»

Костенко Петро Іванович, екс - перший заступник начальника Головного управління транспорту Києва, член робочої групи з питань транспорту Київської міськради.

Народився 1971 року в Росії, в місті Бологоє Тверської області в сім'ї військового. Пізніше разом з сім'єю переїхав до Харкова. У 25 років став заступником голови правління ВАТ «Харківський індустріальний союз». Член Партії патріотичних сил України, здобув три вищі освіти. Одружений, має чотирьох дочок.

Харків'янин.

Активний учасник Помаранчевої революції.

У 2006 році балотувався на пост мера Харкова від партії Олександра Зінченко. Зайняв реальне 3-е місце з 27 кандидатів.

Вперше упровадив гарячу телефонну лінію кандидата в мери. Це достатньо важлива інформація, бо саме за допомогою Зінченка на основі харківського досвіду Черновецький створив свій центр 0-51.

У Кримському уряді Анатолія Матвієнко Костенко був членом республіканського конкурсного комітету з пасажирських перевезень в АРК.

Вперше упровадив в системі "Кримтролейбус" об'єктивний відеоконтроль на всіх маршрутах проходження, що дозволило розкрити механізми втрат виручки до 50 тис. грн. на добу і нелегальних перевізників до 300 рейсів на добу. Ці відеоматеріали були опубліковані на відкритому засіданні Радміну АРК і дозволили істотно поліпшити економічні показники підприємства.

Опублікував в Інтернеті всі договори оренди приміщень «Кримтролейбуса», що зробило можливим громадськості виявити заниження до 6 разів вартості оренди зданих приміщень і, у результаті, колишнього директора було притягнуто за це до кримінальної відповідальності і засуджено.

Вперше організував, як експеримент, публікацію в Інтернеті щоденних банківських виписок «Кримтролейбуса», що дозволило громадськості виявити нецільове використання коштів, підставні фірми і переплати по незаконно виконаних послугах і роботах. Також це викликало великий громадський резонанс і зростання довіри до уряду АРК.

- член республіканської Міжвідомчої комісії при Раді міністрів Автономної Республіки Крим з впорядкування підприємницької діяльності, пов'язаної з геологічним вивченням надр, видобутком корисних копалин, комплексним освоєнням і розвитком земель рекреаційного призначення:

- вперше розмістив в Інтернеті для широкого обговорення всі заявки і записки пояснень до земель АРК, що виділялися на комісії, що дозволило громадськості виявити реальну оцінку поданих матеріалів і спричинило відмову в узгодженні необґрунтованих земель ринковою вартістю 20 млн. дол. США .

У 2001 році Петро Костенко заснував всеукраїнську громадську організацію «Народ України». Згодом вона переросла в могутнє і відоме в Києві і Харкові Інтернет-співтовариство, яке контролювало чиновників і відстоювало права громадян. З 2005 року Петро Костенко працює позаштатним консультантом в комітеті Верховної Ради Криму з питань промисловості, зв'язку, транспорту і паливно-енергетичного комплексу. У 2006-му він балотується на посаду мера Харкова. З червня 2006 року Костенко працював першим заступником управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обладміністрації.

Користувачі українського Інтернету знають Петра Костенко під ніком «Power». На форумі «Українська правда» після свого призначення він розповів, що в першу чергу збирається вирішувати в столиці проблему заторів.


Переклад українською - “Аратта. Вікно в Україну”


 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.