Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Невідомий підводний об’єкт: «Наутілус» чорноморських глибин або плід уяви?

Є така думка 31824 перегляди

Опубліковано - 15.03.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Невідомий підводний об`єкт, що світиться, поблизу судна, 1966 р.
Невідомий підводний об`єкт, що світиться, поблизу судна, 1966 р.
Під час навчань Чорноморського флоту і ВМС України «Фарватер миру-97» спеціальними службами був виявлений підводний човен, екіпаж якого, судячи з усього, пильно стежив за ходом навчань...

За повідомленнями української і російської преси, він був ідентифікований як «турецький». Це був не перший випадок виявлення в Чорному морі невідомого апарату, який спостерігачі сприймали за підводний човен однієї з причорноморських держав.

Характерно, що в ЗМІ Туреччини раніше неодноразово повідомлялося про появу «радянських» човнів поблизу турецьких берегів, тоді як радянська сторона рішуче спростовувала подібні заяви.

Ситуація з невпізнаним підводним об'єктом (НПО) в Чорному морі, схоже, нагадує відомий сюжет Г. К. Честертона про одного грабіжника, що успішно орудує на офіційному прийомі. Залишатися невідомим і робити свою справу йому дозволяє те, що учасники рауту приймають його за офіціанта, а офіціанти - за учасника рауту. Насправді він не є ні тим, ні іншим.

На жаль, сьогодні можна констатувати лише те, що в Чорному морі з'являється якийсь об'єкт, який не належить жодній з причорноморських держав. Як фантастичні, слід відкинути припущення про його біологічне походження. «Мене дивує, - говорив проф. Радігнов (Болгарська Академія наук), - що наші українські колеги, вивчаючи загадку «змія» у кримських берегів, обходять рішення, яке запропонував ще Жюль Верн в своєму «Капітанові Немо», і не розглядають «змія» як технічний апарат. Втім, це можна зрозуміти, оскільки за радянських часів на подібні інтерпретації накладалося жорстке «табу» - Кримське побережжя було тоді випробувальним полігоном для військової техніки».

З цим можна погодитися, проте часи «холодної війни» далеко позаду, а «невідомий підводний човен» продовжує з'являтися в різних точках Чорного моря. Його виявляють то під час військових навчань, то в зоні Грузино-абхазького конфлікту, то в безпосередній близькості від Босфору.

Деякі спостерігачі пов'язують з таємничим підводним об'єктом зникнення в 1997 р. риболовецького сейнера і загибель українського військового літака. Сьогодні можна запропонувати три версії (або квазі-версії) атрибуції цього загадкового об'єкту.

Містична. Румунський спортсмен-аквалангіст І. Ремінеску обстежував в 1989 р. затонулий поблизу Констанці іменний підводний човен часів другої світової війни. Його вразила та обставина, що субмарина, що лежала на 30-метровій глибині, не мала жодних видимих слідів пошкодження обшивки, всі її люки були задраєні. Проте найдивовижніше, що, занурившись в цьому ж районі через рік, вже із спеціальним устаткуванням, експедиція не виявила жодних слідів субмарини. Деякі очевидці говорять про «чорноморський «Наутілус» як про підводний човен одного з типів, що випускалися Німеччиною напередодні війни; наголошується також велика зношеність його корпусу.

Політична. Є певні підстави вважати НПО підводним човном, що належав раніше Чорноморському флоту, а зараз таємно використовуваною групою відставних офіцерів, які не погодилися з розділом ЧФ між Україною і Росією, і колишньою Грузинською РСР, і який базується на Абхазькому побережжі.

Кримінальна. Відомо декілька випадків, коли підводні човни використовувалися для таємного транспортування зброї і наркотиків в країнах Карибського басейну, і перш за все - в Колумбії. Представник прикордонної служби України, до якого ми звернулися з подібним припущенням, відмовився підтвердити або спростувати цю версію, проте визнав, що останнім часом якісь міжнародні наркоділки мають намір використовувати причорноморські країни для транзиту наркотиків, доказом чому є операція севастопольських митників по вилученню декількох десятків тонн героїну.

Можливо також, що ми маємо справу не з одним, а з декількома об'єктами такого роду. В усякому випадку, сьогодні ми можемо констатувати лише те, що ще дуже мало знаємо про цю загадку чорноморських глибин.
U-19 Підводний човен  серії II B. Належав Німеччині. Був спущений на воду в 1936 році, затоплений 11.09.1944 р. в п`яти кілометрах від міста турецького Зонгулдак на глибині близько 500 метрів.
U-19 Підводний човен серії II B. Належав Німеччині. Був спущений на воду в 1936 році, затоплений 11.09.1944 р. в п`яти кілометрах від міста турецького Зонгулдак на глибині близько 500 метрів.
Німецькі субмарини – швидше «ні»

Після закінчення Другої світової війни дехто вважав, що це субмарини третього рейху, екіпажі яких не здалися в полон. Їм заперечували: це неможливо, оскільки підводним човнам потрібне дизельне паливо, провіант для екіпажа, ремонт та інше, а значить - постійні бази в межах радіусу дії. Та й характеристики підводних "фантомів" - швидкість, маневреність і глибина занурення - були недосяжні навіть для найкращих німецьких підводних човнів.

Одне з перших вітчизняних спостережень подібних характеристик НВО було зроблене 1950 року в Чорному морі, коли військові гідроакустики засікли невідомі підводні об'єкти, що пересувалися на дуже великих глибинах з швидкістю, що набагато перевищує швидкості відомих суден.

Група дослідників на чолі з турецьким фахівцем в області морської інженерії Сельджуком Колаєм (Selсuk Kolay) знайшла на дні Чорного моря три підводні човни, які фашисти вимушені були затопити в кінці Другої світової війни.

Субмарини були виявлені за допомогою ехолотів після вивчення німецьких архівів і опитування колишніх моряків. Дослідники вже зробили декілька занурень до човна U-20, який знаходиться на відстані понад три кілометри на північ від чорноморського побережжя Туреччини на глибині близько 25 метрів.

Колай вважає, що виявив також U-23. Вона розташована на глибині понад 50 метрів в п'яти кілометрах від турецького міста Агва.

Дослідник упевнений, що близький до визначення точного положення і останнього з трьох човнів, U-19. Імовірно, субмарина затонула в п'яти кілометрах від міста Зонгулдак на глибині близько 500 метрів.

Виявлені підводні човни входили до складу 30-ої флотилії, яка складалася з шести субмарин, три з яких були потоплені в ході боїв.

У 1941 році, коли Німеччина почала війну проти Радянського Союзу, нацистське командування прийняло рішення про переправлення 30-ої флотилії в Чорне море. Оскільки протоки Босфор і Дарданелли були закриті для німецьких суден через нейтралітет Туреччини, човни були частково розібрані в німецькому порту Кіль на Балтійському морі і переправлені по річці Ельба до Дрездена, потім сушею до міста Інгольштадт, з якого вже Дунаєм на поромах до румунського міста Констанца. У Румунії підводні човни склали і спустили на воду.

Коли в 1944 році Румунія вийшла з гітлерівської коаліції, човни опинилися заблокованими у водах Чорного моря. Капітани субмарин, що не мали баз і можливості дістатися додому, отримали наказ про їхнє затоплення…
Виліт дископодібного НВО з води перед судном. Чорне море, травень 1979 року
Виліт дископодібного НВО з води перед судном. Чорне море, травень 1979 року
Невпізнані підводні та літаючі об’єкти в акваторії Чорного моря. Хроніка

Невпізнані підводні та надводні об’єкти в Чорному морі, як виявилось, – давній предмет уваги і досліджень, - як науковців, так і військових. Теорія з німецькими субмаринами, як ми вже розглянули, має найнижчий пріоритет при дослідженні

1966 р. Під час широкомасштабного навчання на Чорному морі в районі скупчення кораблів і підводних човнів з'явилася група НЛО на дуже великій висоті. Об'єкти хаотично пересувалися в повітрі. Коли об'єкти знизилися, стало видно їхні кулясті і сигароподібні форми. Навчання довелося перервати. Був відданий наказ на знищення НЛО. Але обстріл не дав жодних результатів.

Травень 1979 р. Чорне море. Перед одним з кораблів в кількох десятках метрів з води вилетів великий дископодібний об'єкт, що світився. Вода куполом піднялася за ним, а потім звалилася вниз. Перш ніж він зник в небі, вдалося зробити хороший фотознімок об'єкту.

12 серпня 1979 р. Чорне море. Район Адлера. Свідчить інженер Я. Подвязний, який разом з двома супутниками з другої години ночі протягом двох з половиною годин спостерігав дивні маневри об'єкту, що світився. Той рухався ривками над водою з боку моря убік Адлера. "Після чергового різкого кидка він опинився на віддалені одного кілометра від нас, західніше Хости. Вдалося зробити дев'ять знімків і розгледіти його через оптику. Об'єкт був діаметром 50-100 метрів і мав чотири ряди ілюмінаторів, що світилися. Він рухався над водою на висоті 5-20 метрів, поволі піднімаючись під кутом 3 градуси до горизонту. Сторожовий корабель, що стояв поблизу, освітив НЛО своїм прожектором. І негайно з об'єкту відійшов світловий промінь і перетворився на кулю, яка спалахнула і згасла. І одночасно на сторожовому кораблі згасли і прожектор і все освітлення. Спостереження продовжувалося до 04.30 ранку".
Кінець 1982 р. Крим. Під час військово-морських навчань в небі над військово-морською базою в Балаклаві була виявлена невідома ціль, що не відповідала на запит "свій-чужий". Вона летіла на висоті вертольота, мала гострий ніс, "як у Ту-144", а з хвостової частини вилітали іскри. При наближенні винищувачів-перехоплювачів НЛО пішов під воду. До його пошуків були залучені військові кораблі, але безуспішно.

1990 р. Свідчить директор Інституту геологічних наук АН УРСР Є. Шнюков - начальник експедиції по Чорному морю на науково-дослідному судні "Михайло Ломоносов". "На глибині 1400 - 1800 метрів виявлено загадкове тіло - еліпсоподібний НВО розміром три на два кілометри. На ехограмах визначена його товщина - до 270 метрів. Його матеріальність, щільність підтверджували пристрої, що захищали барометри від ударів об твердий ґрунт, - вони незмінно спрацьовували при зіткненні з НВО. Аналіз проб води, узятих поблизу НВО, ніяких гідрохімічних аномалій не показав".

1990 рік. Чорне море. Дослідники морських глибин в Севастополі повідомили експерта Асоціації "Екологія невпізнаного" Кузовкіну О.С. про своє спостереження під час спуску в глибоководному батискафі. Це був невідомий об'єкт у формі колеса діаметром з десятиповерховий будинок, що стояв вертикально в товщі води. З батискафа було видно, як це "колесо" прийняло горизонтальне положення і почало обертатися, а потім стало віддалятися.

8 серпня 1991 р. Жителі Севастополя й екіпажі кораблів ВМФ, що стояли на рейді, спостерігали НЛО у формі ромба з двома центральними вогнями, потім з'явилася трикутна піраміда, з кожної грані якої був помітний "прожектор". Висота її була в 12 разів менше ширини основи.
Об`єкт, що спостерігався 26 серпня 1975 р. в затоці Мотовській у Баренцевому морі (малюнок за описом членів екіпажа підводного човна)
Об`єкт, що спостерігався 26 серпня 1975 р. в затоці Мотовській у Баренцевому морі (малюнок за описом членів екіпажа підводного човна)
Невпізнані об’єкти – маніпуляція свідомістю, втручання позаземних сил чи розвиток науково-технічного прогресу?

Існує достатньо аргументована версія, що більшість НЛО і НВО - це продукт діяльності певних земних груп, що володіють технологіями, про які широкі прошарки суспільства навіть не підозрюють.

Наприклад, провідний науковий співробітник Інституту США і Канади, член-кореспондент Міжнародної академії інформатизації В. Васильєв, що багатьох років присвятив вивченню цієї проблеми, переконаний, що в США існує якась наукова еліта, яка має в своєму розпорядженні уфологічну інформацію (у тому числі і технологічного характеру) в об'ємах, що значно перевищують об'єми, доступні громадським дослідникам НЛО. Саме за допомогою цієї групи учених політики маніпулюють свідомістю широких мас, роблять спроби прихованого управління науково-технічним прогресом в світі.

Проте ця версія також не дає відповіді на всі запитання. Наприклад, вона не в змозі пояснити те, що об'єкти, які літають і упірнають під воду, люди спостерігали багато століть назад і практично повсюди.

Висловлюється думка, що паралельно "земній" цивілізації на нашій планеті існує стародавня високорозвинута цивілізація, яка особливо не приховує, але і зайвий раз не афішує своєї присутності. І що вона не тільки давно обжила підводні простори і повітряний океан, але і має вихід космос. І що саме прояв діяльності цієї цивілізації ми спостерігаємо у вигляді деяких аномальних явищ і невпізнаних об'єктів.

Існує також припущення, що за феноменами НЛО і НВО стоять позаземні сили. Характер завдань, що виконуються ними на нашій планеті, залишається невідомим, проте не виключено, що деякі демонстрації присутності - своєрідне запрошення людства до діалогу. Чому воно робиться таким екстравагантним способом, а не шляхом контактів із земними урядами? Важко сказати.

Передбачається, що такі демонстративні кроки викликані тим, що "позаземні партнери" не задоволені вже наявними закулісними угодами із засекреченою елітою людства і все частіше заявляють про себе публічно.

На думку багатьох експертів, не можна виключати й інший варіант: частина демонстрацій НЛО і НВО - сумісний спектакль двох ляльководів - земних і позаземних.

Гра в "кішки-мишки" з використанням феноменів НЛО і НВО - гра не тільки складна, але і драматична. Хоч би тому, ми знаходимося з партнером в нерівних умовах: він, судячи з усього, знає про нас набагато більше, ніж ми про нього.

Та все ж, не дивлячись на те, що безліч питань по НЛО і НВО поки залишається без відповіді, дещо вже можна стверджувати безумовно. Так, наприклад, ми поки не спостерігаємо прямого насильства над собою, пригнічення, відвертого нав'язування нам чиєїсь волі. А тому можемо зробити обнадійливий висновок: ті, хто стоять за цими феноменами, або ще не мають повної влади над людьми, або не хочуть використовувати грубий примус або загрозу. Враховуючи, що "вони" володіють технологіями, яким земна техніка протистояти не в силах, схоже, що у "них" поки немає намірів винищити людство.

Ми нічого достовірно не знаємо про походження цих сил (земне? позаземне? позавимірне?..), але можемо припустити, що демонстрацією своєї присутності вони намагаються певним чином вплинути на наш світогляд, направити наші погляди і переконання в потрібне їм русло.

Можна ще довго ворожити про природу феноменів НЛО і НВО. Очевидно лише одне: ці дивовижні явища свідчать про те, що світ, який ще недавно здавався нам майже пізнаним, відкривається з абсолютно нового боку. Можливо, ці феномени - знаки того, що закінчується період повного відособлення людства і починається наступний виток його еволюції - час, коли ми знайдемо нову свідомість цілісності світу і нерозривного зв'язку з Розумом безмежного Всесвіту.

За матеріалами РІА “Самара”, “Новий Крим. Курорти і туризм” та інших інтернет-видань

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Є така думка»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.