Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Замкова гора як місце, де відкривається космічний канал

Духовність 28210 переглядів

Опубліковано - 5.05.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Замкова гора як місце, де відкривається космічний канал
Будете в Києві на Замковій горі - не дивуйтеся: місце, де раніше споживали пиво нечесані «неформали», неабияк змінилося. Тепер тут з`явилася кам`яна восьмикутна зірка, навколо якої висаджено близько тридцяти дубів і сотня сосен. Ці споруди - справа рук представників Всеукраїнської релігійної організації «Родове Вогнище Рідної Православної Віри», адепти якої сповідають язичництво.

«Ми називаємо Замкову гору Хоревицею і вважаємо місцем сили, оскільки тут відкривається космічний канал, що пов'язує землю з небом», - розповідає рідновір Богумир.

Богумир - волхв, але не такий волхв, яких зазвичай малюють у підручниках історії. У нього немає ні бороди, ні палиці. Сучасний київський волхв - проста молода людина з мобільним телефоном і в брюках. Богумир каже, що це в нього спадкове. Знахаркою була його прабабця, яка жила в Хмельницькій області, за що її в 1910 році вислали до Петербурга, в монастир, а коли їй було сто п'ятнадцять, вона була збита мотоциклом. Спеціалізацією прародительки Богумира були шлюбні обряди, жінка багато знала про чистоту крові й раси і передавала свої знання по жіночій лінії.

- Збиратимемося тут щонеділі о десятій ранку, щоб набратися космічної енергії. Власне, ми й раніше так робили, але нині у нас є все для того, щоб повноцінно відправляти свої культи, - продовжує язичник. - Єдине, чого поки що тут не вистачає, це образу бога Ярили. Але незабаром і він тут з'явиться. Служитимемо, а на великі свята - запалюватимемо вогонь.

Ми оглядаємо околиці: справа внизу Андріївський узвіз, зліва, - особняки «нових», дуже «нових». Як тільки язичники пробралися сюди і застовпили таку ласу територію? А дуже просто: спочатку вони писали в різні інстанції прохання виділити їм цю ділянку для релігійних потреб. І, не дочекавшись відповідей, 22-23 квітня, в свято Ярили Буйного, прийшли сюди, повиривали з коренем тут бур'яни і встановили предмети свого культу. А перед цим приварили пошкоджені металеві сходинки в сходах, що сполучають це місце з Андріївським.

Язичники хочуть перетворити Замкову гору на місце паломництва - так званий «Острів богів». А як же: у країні налічується тридцять чотири організації рідновірців, десять з яких зареєстровані офіційно. Язичники не зазначають, скільки у них прихильників, але кажуть, що зараз по неділях тут збирається достатньо людей.

Рідновіри встановили своє капище, поки в міськраді чубилися, й чиновникам з депутатами було не до них. Язичники кажуть, що ніяких законів вони не порушували. Представники організації «пробивали»: виявляється, ця земля належить державі і не надана кому-небудь у власність або в оренду. Територія вважається парком культури і відпочинку загального користування, і претензії до них може мати тільки держава, тільки вона, здається, поки що нічого не знає. Словом, діяли в правовому вакуумі за принципом: дозволено все, що не заборонено, посилаючись на закон про свободу совісті. Мені пред'являють виписку з цього документа: «Богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії безперешкодно проводяться в культових спорудах.., у місцях паломництва, установах релігійних організацій, на кладовищах, в місцях окремих поховань і крематоріях, квартирах і будинках громадян”.

Мало не забув. По колу культового місця встановлені таблички з дивними написами: «Знаєш силу і слабкість... Лети над ними соколом, і лише тоді ти пригадаєш себе».

- Ми все пригадаємо, все одразу, - розповідає язичниця Арсенія. - Бачите знак? - жінка показує на малюнок на табличці.

- Упізнав. Це свастика.

- Що ви, яка ще свастика?

- Тібет. Та, що у зворотний бік.

- Це алатир. Вівтар, око роду, козацький хрест, першооснова всього, що є на світі.

- Зрозуміло. А що це взагалі за таблички?

- Карби, містичні знаки, що несуть в собі сакральну інформацію. Їх має бути триста шістдесят. Ми встановили кілька з них.

А ще Богумир історик, він розповідає: Рідна православна віра є початкова родова віра українців - русичів. Виявляється, язичникам не можна ходити по синій грядці, а поїдання яловичини у них прирівнене до людожерства (корова - символ життя). Натомість їсти оленину дуже навіть потрібно, особливо якщо ти воїн. Cлово «гуру» (духовний вчитель), як і слід було чекати, споріднене із словом «гора», а українці - нащадки легендарного ведичного воїна Арджуни. Розповіді рідновірців схожі на казки.

- А може, назва міста Карачі - від слів Караваєви дачі?

- Це жарт, напевно, - Богумир сміється. Люди не втрачають відчуття гумору, і це обнадіює.

- Ви кажете, що проводите тут свої відправи. На людей сходить сила. А є від цього терапевтичний ефект?

- Таких прикладів, які наводять деякі протестантські проповідники - що людина враз відкинула милиці і побігла, немає. Але, бувало, люди переставали заїкатися. Траплялося, діти наших рідновірців знаходили себе в житті - їм це допомагало одружитися або налагодити питання з навчанням і з роботою. Щоправда, аби це відбулося, потрібно приходити сюди молитися не один день.

Ми ступали металевими сходами, які ведуть на Андріївський узвіз. Я при цьому ворожив: що робитиме київська влада, коли схаменеться після своїх розборок? Закриє на все очі, вижене рідновірців чи долучиться до них у створенні «Острова богів». Аби лише не будували більше тут особняків, яких наставили в Кожум`яках. Язичники ж готові відстоювати право на Замкову гору в суді і вважають, що капище має охоронятися державою як місце паломництва. Що ж, подивимося.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Духовність»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.