Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи є вибори у Росії? Горбачов побачив у Росії зламану виборчу систему

Політика 20386 переглядів

Опубліковано - 23.10.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Чи є вибори у Росії? Горбачов побачив у Росії зламану виборчу систему
Колишній президент СРСР Михайло Горбачов звинувачує Державну думу Російської Федерації у зламі всіє виборчої системи.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Горбачов вважає, що партія «Єдина Росія», яка складає більшість парламенту, звела все до застосування адміністративного ресурсу, що й засвідчили регіональні вибори від 11 жовтня.

– Теперішні вибори мене вже зачепили за живе. Вина на Держумі, в якій «править бал» «Єдина Росія» і ті, хто її в усьому підтримує, навіть якщо не є її членом. Адже якщо ви подивитеся, як мінялася періодично виборча система, причому все прикривалося прапором зміцнення демократії, то ви побачите, що навпаки – все робилося для того, щоб управляти участю людей, і зрештою це призвело до їхньої повної «неучасті». Насправді це механізм реалізації адміністративного ресурсу. Пішли партії з Думи, незадоволені тим, як пройшли вибори, а вони тільки зітхнули з полегшенням, мовляв, « все зійде з рук». Що ж це у нас за парламент, в якому, по суті справи, немає плюралізму?!

– Яка відповідальність лідера «Єдиної Росії» Володимира Путіна у цих процесах?

– Він приєднався до «Єдиної Росії», а не потрібно було цього робити! У результаті за цю партію проголосували. При цьому Путін, як недавно я дізнався, і не є членом партії. Я вражений, що Дмитро Анатолійович (Медведеєв) лише приступив до керування і вже якісь пропозиції вніс із питань голосування. Якщо вже щось робити, то тільки так, щоб забезпечити участь людей. Треба обирати всіх, ось яка має бути вертикаль. І безумовно, що відповідальність лідерів тут дуже велика. Вони свідомо пішли на те, щоб розламати виборчу систему й маніпулювати найголовнішим процесом.

– Наскільки віддзеркалили загальну ситуацію вибори у Москві?

– У Москві, як виявилося, в голосуванні взяли участь трохи більше, ніж 20% виборців, або навіть якщо й 36%, як вони кажуть, то що це за участь?! Це ж у Москві, де сконцентрована найактивніша частина суспільства усієї країни, де люди поінформовані, де активні засоби масової інформації. І люди не йдуть голосувати! Не йдуть, бо розчаровані. Вони вважають, що це нічого не змінює, нічого не дає.

– Наскільки об’єктивно й широко російські засоби масової інформації висвітлювали цю проблему?

– Преса наша, вона все більше бере на себе відповідальність. Слава Богу, що у цій ситуації вона займає таку позицію... Мовчить наша преса, правду кажучи. Сказали: поставте оце запитання та й будемо розходитися після відповіді на нього. Мене найбільше турбує, що преса пописує, читач почитує, а далі тиша... Ця ситуація далі просто нестерпна. Якщо ми збираємося стати нормальною країною з нормальним самопочуттям громадян, треба повернути те, що було ще 1989 році. Треба обирати усіх. А поки що номенклатура не витримує випробування демократією. Суспільство має саме вийти з проектами і запропонувати винести їх на референдум. Наступні вибори мають бути демократичними.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.