Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заява Політради Всеукраїнського об’єднання “Свобода”

Громадянська позиція 22317 переглядів

Опубліковано - 26.01.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Заява Політради Всеукраїнського об’єднання “Свобода”
Результати голосування на виборах Президента України 17 січня 2010 року засвідчили, що в другому турі за посаду глави держави боротимуться лояльні до Кремля кандидати. Цей невтішний підсумок президентства Віктора Ющенка поставив патріотичних українців перед проблемою: проголосувати проти всіх або не прийти голосувати, чи все-таки віддати свій голос за “менше зло”.

Відповідальність перед прихильниками, які проголосували за лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока, зобов’язує нашу політичну силу прояснити це болюче для багатьох українців питання з позиції національних інтересів.

Українці, що віддали свій голос за націоналістичну ідею, є перш за все ідеологічними та незалежними у своєму виборі. Завдяки цим якостям вони не піддаються на підкуп і політтехнологічні маніпуляції.

Принципово заявляємо, що Всеукраїнське об’єднання "Свобода" за жодних обставин не буде підтримувати висуванця Партії регіонів Віктора Януковича. Закликаємо всіх українців не віддати жодного голосу за цього кандидата.

Не все так однозначно з Юлією Тимошенко як кандидаткою "меншого зла". По-перше, історія підтверджує, що кожне, навіть найменше зло обов’язково стає великим, особливо після приходу до влади. По-друге, Юлія Тимошенко причетна до надто великої кількості антиукраїнських дій. Лише у 2009 році українці стали свідками сумнівних газових угод з Путіним, колосальних зовнішніх запозичень, намагань узурпувати владу через ПРиБЮТ. Але, головне, величезна кількість українофобів у середовищі Прем’єрки.

Не вимагаємо від Юлії Тимошенко чогось надскладного. Не вимагаємо навіть негайно очистити своє оточення від олігархів, що перебувають у партії "Батьківщина" чи фракції БЮТ, таких як Губський, Васадзе, Фельдман, Жеваго та їм подібних. Так само як відмовитися від послуг групи Кравчука-Медведчука та ідеї призначення останнього Генеральним прокурором України. Розуміємо, що до другого туру Юлія Тимошенко не зможе відновити соціальну справедливість і позбавити енкаведистських катів персональних пенсій, а натомість надати соціальні ґарантії ветеранам ОУН-УПА, репресованим та політв’язням.

Проте є питання, вирішення яких залежить винятково від Юлії Тимошенко як Прем’єр-міністра та лідерки БЮТу. Їх вона має всі можливості вирішити вже зараз, ще до другого туру голосування (до 7 лютого 2010 року), не чекаючи на обрання Президентом України:

1. Оприлюднити тексти підписаних у січні 2009 року газових угод із Москвою з усіма додатками, щоб наочно довести, що в них немає шкоди українським національним інтересам.

2. Відмовитись від послуг комуністичної партії та негайно звільнити із посад голову Державного комітету архівів Ольгу Гінзбург, голову Державного комітету лісового господарства Миколу Тимошенка, заступника міністра охорони здоров’я Валерія Бідного, заступника міністра МВС Василя Мармазова, заступника міністра юстиції Володимира Богатиря, заступника міністра молоді та спорту Юрія Сизоненка, заступника глави Державної податкової адміністрації Олега Матвєєва, заступника міністра транспорту Михайла Чубая та інших ставлеників КПУ в Уряді.

3. Покарати депутатів та чиновників, які захищали колишнього народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко, "мисливця на людей" – Лозінського та пропонували відзначити його державними нагородами (В. Яворівського та інших).

4. Покарати народних депутатів фракції БЮТ, які проголосували за відзначення на державному рівні 90-ої річниці комсомолу України, депутатів Одеської міської ради від БЮТ, які проголосували за встановлення пам’ятника російській імператриці Єкатєріні ІІ.

5. Озвучити офіційну позицію щодо визнання ОУН-УПА борцями за державну незалежність України та гарантувати, що не будуть скасовані Укази про присвоєння звання Герой України Романові Шухевичу та Степанові Бандері.

Не слово, а чин дасть виборцям мотивацію для голосування, і тільки тоді Юлія Тимошенко зможе отримати підтримку патріотичних українців.

Водночас, незважаючи на те, чи будуть конкретні дії з боку Юлії Тимошенко чи ні, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" як єдина сила українців гуртуватиме навколо себе національну опозицію.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.