Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Морський патруль»: розважальний детектив про чоловічу дружбу і заплутане кохання

Кіномистецтво 81788 переглядів

Опубліковано - 12.02.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Фільм про міцну чоловічу дружбу...
Фільм про міцну чоловічу дружбу...
Російський кінематограф після чорнушних і гламурних серіалів демонструє приклад, - як потрібно знімати сравжнє розважальне кіно з патріотичним підтекстом і справжніми чоловічими стосунками. Ще й на фоні яскравої картинки: море-сонце-курорт. Яка до того ж відіграє своєрідну рекламну роль напередодні зимової Олімпіади-2014 року в Сочі та й популяризує чорноморські курорти.

Думка про те, що серіал «Морський патруль» відрізняється від більшості сучасних російських детективних серіалів, з'являється з перших секунд перегляду. Причому перегляду навіть не самого серіалу, а лише його початкових титрів. Ну не може бути похмурим, серйозним серіал, що робить акцент на суворій правді не менш суворого кримінального життя і де головну музичну тему виконує Валерій Сюткін. Тут одразу починаєш підозрювати, що нас очікує щось легке, практично водевільне.

І передчуття, потрібно сказати, не обманює. Тому як назвати справжнім детективом історію трудових буднів співробітників патруля морської міліції одного з міст чорноморського узбережжя - язик не повертається. Занадто велика в ньому «питома вага» романтичних і комедійних сцен. Настільки велика, що деякі глядачі, які цінують моторошнуваті «чорнушні» серіали, зневажливо називають «Морський патруль» мелодрамою.

Ні, це не мелодрама. Та й про яку мелодраму може йти мова, якщо місце дії - заповітна мрія всіх росіян, що мають законне право на 28 днів відпустки на рік, - Чорне море. Цілком очевидно, що автори серіалу ставили перед собою мету створення не чергового похмурого проекту, після перегляду якого телеглядач в черговий раз «переконається», що життя марне і безглузде. Навпаки - все було зроблено для того, щоб створити максимально позитивну атмосферу. Тому в кожній серії так багато літа, моря, сонця. Так що називати серіал «Морський патруль» детективом було б невірно: скоріше це розважально-романтичний проект з елементами гостросюжетного кіно.

Саме тому, що таке завдання ставилася з самого початку, творці серіалу заслуговують всілякого схвалення. Робота знімальної групи «Морського патруля» вигідно відрізняється щирою захопленістю творчим процесом. Взяти хоча б таку на перший погляд незначну деталь, як наявність сцен, знятих рухомою камерою. Та обставина, що режисери і оператор фільму не бояться використовувати рухомі, динамічні плани, багато чого варта - у виробництві серіалів це рідкість, зазвичай так не ризикують, прагнучи зняти простіше, швидше і, в результаті, - нудніше.
...і заплутане кохання
...і заплутане кохання
Ну і, само собою, успіх будь-якого серіалу залежить від того, наскільки точними вийшли образи головних героїв і наскільки вдало під ці образи підібраний акторський склад. З цієї точки зору в «Морському патрулі» все за канонами серіальної науки. В наявності тріо головних героїв, «морських» міліціонерів. Один - мовчазний, суворий, в чомусь навіть грубуватий капітан Дмитро Мельников («Кеп»), з майже драматичною історією особистого життя, але при цьому справжній лідер. Другий - старший сержант Сержик Довлатян, чергове втілення одвічного типажу Казанови, цього разу з вірменським акцентом, веселої зовнішності і з невичерпним почуттям гумору. Третій - міліціонер-початківець, молодший лейтенант Єгор Ковальчук, якй отримав гарну теоретичну підготовку й упевнений, що його дедуктивні таланти не поступаються здібностям Шерлока Холмса, але насправді лише щойно приступив до освоєння практичної роботи.

І, звичайно, не можна обійтися без жіночого романтичного образу - за це в серіалі відповідає співробітник прокуратури Марина Вікторівна Заєць, жінка наскільки чарівна, настільки й вимоглива, чиї відносини з Мельниковим складні і наповнені взаємно прихованою симпатією.

З усіх акторських позицій робота може бути сміливо оцінена як «хороша», а вже Дмитро Орлов (Мельников) та Світлана Антонова (Заєць) і зовсім знаходяться в обоймі російських кінозірок «другого ешелону».

Зовсім недавно український телеканал ICTV показав обидва сезони серіалу «Морський патруль». Чи буде в сьогоднішніх непростих фінансових умовах зніматися продовження, залежить, за словами продюсерів, від бажання глядачів. Щось підказує, що більшість глядачів навіть дуже бажають, щоб продовження було. Тим більше, що не отримана поки що відповідь на головне питання - чи будуть разом «Кеп» і Марина Вікторівна...

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Кіномистецтво»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.