Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


А ви вмієте читати знаки долі?

Дозвілля 61488 переглядів

Опубліковано - 3.05.2012 | Всі публікації | Версія для друку

А ви вмієте читати знаки долі?
Багато хто з нас хоча б раз зіштовхувався з якоюсь дріб’язковою подією, на яку ми не звертали особливої ​​уваги. Але саме вона виявлялася передвісником, з якого починалося щось змінюватися в житті.

Це не передчуття, а знак долі, який добре б взяти до уваги, щоб вчасно зупинитися...

Капці П’єра-Сімона Лапласа

П’єр-Сімон Лаплас - видатний французький фізик, математик і астроном. За наукові досягнення Наполеон нагородив ученого титулом графа і багатьма орденами Імперії. Лаплас був дуже уважний до будь-яких подій, що відбувалися навколо нього. Якось він звернув увагу на дивну закономірність: якщо вранці його капці виявлялися не на місці, то саме в цей день його кишені намагалися обчистити злодії.

Він вирішив перевірити. Виявилося, якщо капці на місці, то пограбування ніколи не відбувалося. Якщо господар вранці не міг знайти своє взуття, то вдень ​​його атакували кишенькові злодії, від яких доводилося відбиватися палицею.

Чи не ці спостереження послужили поштовхом до створення теорії ймовірностей, одним з авторів якої є П’єр-Сімон Лаплас? Можливо, йому захотілося отримати відповіді на питання: яка імовірність одночасного настання двох подій і чи існує достовірна кореляція між ними. Непоганий спонукальний мотив для спостережливого математика!

Моряки добре розбираються в знаках долі

Ймовірно, моряки - особливо спостережливі люди, оскільки кожний вихід в море пов’язаний з небезпеками. Щоб їх уникнути, треба уважно придивлятися до віщих знаків.

Наприклад, Джон Бенбоу, будучи простим капітаном корабля, якщо помічав, як рудий кіт перебігає йому дорогу, був упевнений, що не уникнути морської катастрофи. Ставши адміралом, він завжди уважно озирався на всі боки і дивився, - чи не перебіжить перед його каретою рудий кіт. Якщо це траплялося, то вихід в море відкладався.

До речі, Джон Бенбоу був в житті вельми практичною людиною. У 1698 до Англії прибуло велике посольство з Росії на чолі з Петром I. Три місяці російський цар та його люди жили в будинку Бенбоу. Коли гості покинули його резиденцію, то він звернувся до казни з проханням про фінансову компенсацію за збитки, завдані росіянами!

Флотоводець Уїльям Август, герцог Кумберлендський, шляхом до порту теж уважно дивився по сторонам. Якщо він помічав на вулиці більше двох сажотрусів, то карета за його наказом повертала додому. Для герцога багато сажотрусів було пророкуванням страшного морського шторму.

Капітан піратського корабля Джон Флінт з роману Р.Л. Стівенсона «Острів скарбів» ніколи не виходив в море, якщо його люлька двічі не розкурювалася.

Які бувають знаки долі?

На перший погляд знаки долі нагадують прикмети, але це не зовсім так. Кожна людина має свої знаки-попередження. Наприклад, ви йдете по вулиці, один раз спіткнулися, потім зачепилися ногою за поребрик, чортихнувшись, продовжуєте рухатися в обраному напрямку, раптом нога підвернулася, потрапивши в ямку на дорозі. Зупиніться! Ви тільки що тричі отримали попередження згори: «Будьте максимально обережні, ви можете зламати ногу або потрапити під машину!»

Знаки долі відрізняються від прикмет тим, що вони повторюються регулярно в одних і тих самих ситуаціях. Якщо їх проігнорувати, то може трапитися якась небажана подія. Дехто вважає, що попереджувальні знаки - це всього лише життєвий досвід кожного. У критичних обставинах людям допомагає передчуття - підсвідоме вміння передбачити подію, яка може мати місце в майбутньому. Так чи інакше, щоб уникнути небезпек і жити щасливо, кожному потрібно навчитися сприймати знаки, виокремлюючи їх з подій повсякденного життя.

Людство впродовж багатьох століть зіштовхується з феноменом знаків долі. Були навіть зроблені спроби їх класифікації. Але це виявилося заняттям безглуздим, оскільки у кожної людини вони свої власні. Можна тільки на конкретних прикладах показати, як це працює.

Як приходять до людей знаки-провісники?

Деніс Лінн у своїй книзі «Вказівники, знаки, знамення. Вслухайтеся в шепіт Всесвіту» наводить дуже цікавий приклад, як одна людина кілька разів отримувала знаки, які, як з’ясувалося, врятували йому життя.

Бізнесмен з Австралії зібрався відплисти на невеликому рейсовому судні з Аделаїди в Бомбей. Він тричі запізнився на судно. Перший раз просто проспав, не чув будильник. Вдруге захворіла улюблена собака, і йому довелося терміново шукати ветеринара. Втретє він не міг знайти паспорт... Пізніше він дізнався: перший корабель був захоплений піратами, другий - пропав без вісті, а на третьому спалахнула пожежа і більше половини пасажирів згоріло.

В описаному випадку доля тричі посилала людині знаки. Якщо виникають якісь несподівані перешкоди, то потрібно прийняти це до відома. Так простіше уникнути можливих неприємностей.

Іноді можна знайти знак для себе в розмові незнайомих людей. Якось Олена їхала в автобусі, і дві пані на передньому сидінні дуже голосно обговорювали, який препарат треба приймати, якщо є проблеми зі шкірою і волоссям. Дівчина не знала, куди подітися від базік, але тут щось усередині неї клацнуло: «Але ж у мене останнім часом з волоссям коїться щось страшне. Воно вилазить прядками, січеться і виглядає, як мочалка!» Вона почала прислухатися до бесіди, одна пані повторювала іншій назву препарату. Олена запам’ятала. Під час першого ж візиту до аптеки вона побачила на вітрині цей препарат і придбала його. Через кілька місяців вона знову милувалася своїм красивим блискучим волоссям.

Так сталося, що Олена опинилася в потрібний час в потрібному місці і отримала знак від зовсім незнайомих людей, як вирішити проблему, що завдавала їй страждання.

Якщо ви щось робите і відчуваєте радість і задоволення, - це знак того, що ви на правильному шляху, і задумане вами буде здійснене. Якщо ж «душа не лежить» до певної справи, візиту, поїздки, зміни роботи, то краще це і не починати. Це ваша підсвідомість намагається вам підказати, - аби убезпечити від зайвих помилок і розчарувань.

Знаки долі скрізь: в наших думках, в людях, яких ми зустрічаємо, в словах і маленьких пригодах, які ми інколи не помічаємо. Знамення повідомляють нам про те, де ми зараз знаходимося, що нас чекає і як скоро це станеться. Потрібно бути трохи уважнішими до себе і до навколишнього світу...

Якщо ви навчитеся читати знаки долі, то ваше життя стане легким і радісним.
* * *

Інструкція для «користування» знаками долі

По-перше, що не робиться, - то все на краще. Якщо ви збиралися кудись їхати і на вашому шляху раптом постала нездоланна перешкода, не впадайте у відчай.

Можливо, доля повідомляє вам, що зараз не найкращий момент.

Іноді для того, щоб не поїхати кудись, людям досить дивного передчуття або втрати документів.

Не завжди потрібно сліпо вірити своїй інтуїції. Кожен іноді необґрунтовано хвилюється перед поїздкою, певною подією або робить неправильні речі з захопленням. В цьому випадку найголовніше — навчитися прислухатися до свого внутрішнього голосу, не намагатися приховувати своє занепокоєння, якщо вас це дійсно турбує.

Дуже часто люди не знають, як повідомити про свою проблему близьким. Наприклад, ви вже в аеропорту, з валізами і проводжаючими, але тут вас охоплює непереборне відчуття страху і хвилювання. Варто сказати про це. Не хвилюйтеся, адже близькі люди завжди зрозуміють нас, хай навіть з часом.

Наша підсвідомість влаштована дивним чином. Навіть хвороби іноді відбуваються мовби «спеціально», для того, щоб людина не гнала вперед, а зупинилася, озирнулася, відпочила.

Головне для того, щоб розпізнати часом мудрі знаки долі, — це вірити в те, що доля вже дана нам згори, але ми самі можемо її змінити.

Навіть від імені людини залежить багато чого. Як часто буває, коли мама з татом обрали дитині ім’я, але в пологовий будинок прийшла бабуся і сказала, щоб його назвали по-іншому. Не допускайте таких змін. Лінія життя повинна бути плавною, не потрібно приймати спонтанних рішень без особливих причин.

Як корабель назвеш, так він і попливе, — людина в залежності від правильності власного імені може чинити більший або менший вплив на свою долю. Є щасливі люди, які по максимуму користуються наданими шансами, і навпаки, є люди, які все знаки долі пропускають крізь пальці.

Як відомо, люди прийшли в цей світ не для смутку, а для радості. Багато релігій та філософських шкіл закликають людей саме до неї, а найбільш освічені і святі люди відрізнялися особливим світлом, радістю. Знання, позитивний настрій правильне життя, і вміння читати знаки доля додадуть світла і вашій неповторній особистості.

Перший і найбільш дієвий спосіб дізнатися вірність своїх вчинків — зазирнути всередину себе і запитати: «Якщо я так зроблю, чи принесе цей вчинок мені і оточуючим радість, задоволення і щастя?» І якщо ви відчуваєте, що — так, то сміливо дійте! Тільки намагайтеся бути далекоглядними: чим довговічнішою буде ваша радість, тим краще.

Сигнал другий. Пам’ятайте про «на душу ляже?» Чудово, що ви вже налаштовані на цю хвилю, бо це і є другий сигнал — слухайте себе, — грубе насильство над собою ні до чого доброго ще не приводило. Якщо ви відчуваєте, що ваша душа до чогось схильна, і, не забуваючи другий сигнал, ви бачите для себе в цьому особливу радість, значить це знак долі, зелене світло, — сміливо рушайте вперед.

Сигнал третій — мусить вдатися. Це зрозуміло: якщо у вас виходить те, що ви робите, — вірною дорогою йдете, товаришу. Ваша доля вам киває. Так тримати!

Сигнал четвертий — випадковості. Як стверджують обізнані люди, їх не буває, — адже кожна випадковість — це продумана наперед закономірність. Однак багато хто забуває, що все слід робити з розумом, і, цитуючи мудреців, цю частину згадати зазвичай забувають. Не буває великих випадковостей. Дрібні збіги ж — цілком реальні і відбуваються часто.

Думайте, зіставляйте, аналізуйте всі події з позиції значущості для вас. Тоді вам буде особливо помітна турбота про вас, і ви зможете відповісти туди, в небо: «Дякую!»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.