Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Діалог між Україною і ЄС завмер до закінчення виборів

Євроінтеграція 19680 переглядів

Опубліковано - 18.10.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Діалог між Україною і ЄС завмер до закінчення виборів
У Євросоюзі напряму повязують розвиток діалогу з Києвом від здатності влади провести чесні та відкриті вибори. Водночас загалом єврочиновники скептичні щодо позитивної динаміки у відносинах з Києвом.

Понад п’ять тисяч міжнародних спостерігачів, які згодом мають оцінити демократичність та вільність волевиявлення українців, уже акредитовані в Україні. За результатами цих спостережень Євросоюз складе алгоритм подальшої двосторонньої співпраці з Києвом. Але вже зараз у ЄС занепокоєні підготовкою до голосування й проведенням виборчої кампанії. Про це говорили європейські дипломати та експерти на засіданні Німецького економічного клубу, яке відбулося цього тижня в українській столиці.

Серед питань, які найбільше бентежать європейську спільноту, - проблеми зі свободою ЗМІ, зокрема обмежена можливість перегляду опозиційних та незалежних телеканалів. «Вибори в Україні та інших європейських країнах мають суттєву різницю. У Європі головне питання кого обирають, в Україні - як вибирають», - сказав керівник політичної секції представництва ЄС в Україні Ганнес Шрайбер. За його словами, європейська спільнота дуже сподівається, що хоча б за процедурою ці вибори були подібні до процесу волевиявлення українців 2006 та 2010 років. Тоді міжнародні спостерігачі визнали українські вибори чесними і демократичними.

Зараз представники ЄС констатують, що в Україні є тиск на кандидатів, підкуп виборців, нечесна агітація та непорозуміння з представництвом опозиційних партій у виборчих комісіях. «Клімат недовіри таки є. Визначаючи черговість партій у виборчому бюлетені ЦВК поставила «Батьківщину» під номером 19, а Партія регіонів отримала двадцятий номер. Очевидно коли людина захоче проголосувати за одну партію, а недобачить і помилиться, то її бюлетень буде зіпсований. Хоча у ЦВК запевняють, що все чесно відповідно до процедури», - зазначила постійний представник посольства Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Політики-в’язні

Європейські представники підкреслюють, що головними критеріями для продовження плідної співпраці офіційного Києва з Брюсселем є проведення демократичних виборів, реальні реформи у сфері юстиції, звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка з ув’язнення.

Разом з тим український експерт, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко впевнений: чим більше європейські політики чинитимуть тиск на українського президента щодо звільнення із в’язниці опозиційних лідерів, тим довше чекатимуть на позитивний результат. «Європейці ніяк не збагнуть, що це - психологія Януковича. Він хоче здаватися сильним і не поступитися, коли на нього тиснуть», - вважає Фесенко.

Керівник представництва Фонду Генріха Белля в Україні Кирило Савін також вважає, що представникам Євросоюзу варто «зберігати холодні голови» щодо України й не поспішати з ідеями про санкції, якщо висунуті умови не будуть виконані. «Це означає, що ЄС вже не визнає результатів виборів, як це було в Білорусі. Це шлях ізоляції, який негативно впливає на двосторонні відносини», - впевнений Савін.

Угода про асоціацію й вибори

Про застосування санкцій щодо офіційного Києва в Брюсселі поки ніхто офіційно не заявляв. Але й, схоже, поки що особливо ніхто не поспішає з розширенням відносин з нею. України нема в списку найбільших економічних партнерів ЄС. Адже лише 0,7 відсотка від всього європейського ринку припадає на торгівлю з Україною, зазначили представники Євросоюзу.

Разом з тим європейці не проти дати українцям більший доступ на цей ринок підписавши Угоду про асоціацію. «Багато країн платять за такий доступ. Україні ми даємо це безкоштовно. В Україні у нас не тільки економічні інтереси. Ми хочемо стабільність у цьому регіоні, але ви мусите розділяти наші цінності. Важко підписати угоду без цього», - каже Шрайбер та наголошує, що підписання Угоди про асоціацію залежатиме від результатів українських парламентських виборів.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Євроінтеграція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.