Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пропаганда на крові. Кому потрібно було розстрілювати зупинку громадського транспорту?

Національне питання 43330 переглядів

Опубліковано - 23.01.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Автомобіль в якому везли українського полоненого, Донецьк, 22 січня 2015 року
Автомобіль в якому везли українського полоненого, Донецьк, 22 січня 2015 року
Мінометний обстріл тролейбуса, від якого загинуло від 8 до 15 цивільних у підконтрольному сепаратистами Донецьку у четвер вранці, є вочевидь порушенням міжнародного гуманітарного права.

Це потрібно терміново та неупереджено розслідувати, заявила правозахисна організація Amnesty International. «Міномети не повинні використовуватися в густонаселених районах проживання цивільного населення. Всі сторони в цьому конфлікті добре знають, що саме цивільні платять своїми життями за використання неточної вибухової зброї у містах. Ця атака показує повну зневагу до життя цивільних осіб і законів війни», – мовиться у заяві правозахисників.

Журналіст Радіо Свобода Олексій Мацука, який працює у проекті «Донбас.Реалії», розповів про обставини, про які дізнались журналісти на місці трагедії.

– Власне, нам відомо те, що коли це сталося, то місцеві мешканці почули вибухи навколо цієї локації, де сталася надзвичайна ситуація. І є декілька версій – вони залежать від того, хто їх озвучує, кожна сторона обвинувачує одна одну. Озброєні сепаратисти навіть вигадали таку ситуацію, що, нібито, в місті Донецьку діє диверсійна група з боку України, нібито якісь партизани...

Але що помітили наші журналісти («Донбас.Реалій»), які працювали на місці у момент, коли вже стало відомо, що це сталося. По-перше, на місце події одразу за 5 хвилин буквально прибули іноземні журналісти з Російської Федерації, якось дуже швидко це виглядає. По-друге, були групи людей, коментатори, які щось казали, а до них підходила якась жінка і заохочувала: «Підходьте, підходьте сюди, кажіть більше!» – це дослівно було сказано. Тобто виглядало на щось таке, нібито спеціально людей «заводили», щоб ті щось казали, щоб більше критики було для російських телекамер.

Прокуратура Донецької області класифікувала це як терористичний акт, але зрозуміло, що дуже важко зараз вести розслідування на території, яка контролюється озброєними сепаратистами, а не українською владою. Тому я не уявляю навіть, як фактично українська влада буде вести розслідування… А ті дані, які можуть бути у представників організації «ДНР», то я думаю, що довіри до тих даних дуже мало.

– Amnesty International також обурена кадрами полонених бійців, яких провели парадом перед місцевими жителями на місці цього вибуху тролейбусу вранці. В ЗМІ з’явилося відео, на якому видно, що принаймні одного з полонених побили. Жорстоке поводження з ув’язненими є порушенням міжнародного гуманітарного права, мовиться у повідомленні. Яку мету переслідують проросійські сепаратисти, вихваляючись такими кадрами, які є протизаконними у всьому цивілізованому світі, і принижуючи привселюдно «кіборга», який потрапив у полон?

– Я думаю, що таким чином вони намагаються показати ставлення до процесу мобілізації, яке відбувається зараз у Києві, і деморалізувати українське суспільство, і таким чином показати, що вони можуть зробити з українськими військовими, які потрапили до полону.

У сепаратистських ЗМІ щодня ідуть повідомлення про те, що, нібито, в Україні кияни не хочуть іти до армії і відмовляються від мобілізації. Крім того, ще цікаво, що деякі українські ЗМІ також пишуть про це. Я думаю, що та ситуація з «кіборгом», яка сталася сьогодні, це абсолютна постановка така піарівська, яка має на меті саме зрив мобілізації в Україні.

Крім того, автомобіль, в який вони заштовхували полоненого, номерні знаки на ньому були російські. Власне, як показує попереднє розслідування українських журналістів, номери належать Міністерству внутрішніх справ Російської Федерації. Тобто полонених по Донецьку возять саме на автомобілях Російської Федерації з російськими номерними знаками, з мигалками! Це, як на мене, вже не те що боком якимось вказує на ситуацію російського втручання, а фактично нам дає доказ того, що Росія сьогодні керує на окупованій території в місті Донецьку.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національне питання»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.