Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Сокольниках розстріляли першого заступника глави ЦБ

Правопорядок 25039 переглядів

Опубліковано - 14.09.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Андрій Козлов
Андрій Козлов
Замах на Андрія Козлова був здійснений напередодні близько 9 годин вечора, на території футбольного манежу "Спартак", на вулиці Оленячий Вал. Двоє невідомих розстріляли автомобіль банкіра. Він отримав важкі поранення в груди і живіт, його водій був убитий на місці. Козлов помер в 5:30 ранку в лікарні №33.

Злочинці з місця події зникли. У Москві було введено план "Вулкан-5", але він не дав результатів.

Слідство відпрацьовує всі можливі версії замаху на Андрія Козлова. "Ми відпрацьовуємо всі можливі версії, зокрема, професійну діяльність, помилку об'єкту, особисті стосунки", - повідомив прокурор Москви Юрій Семін. Офіційний представник Генпрокуратури заявив, що розслідування справи узяв під особистий контроль генпрокурор Юрій Чайка.

У свою чергу міністр фінансів Олексій Кудрін відзначив, що Андрій Козлов "був дуже сміливою й чесною людиною, яка знаходилася на вістрі боротьби з фінансовою злочинністю". За його словами, Козлов, останнім часом, займався роботою по нагляду над банками, "його робота, часто, закінчувалася відкликанням ліцензій у банків, які займалися відмиванням грошей і фінансовими злочинами". "За останні декілька років, у результаті його роботи, було відкликано декілька десятків ліцензій у недобросовісних банків, - підкреслив міністр. - Він неодноразово наступав на інтереси недобросовісних фінансистів".

"Природно, це може бути пов'язаним із його професійною діяльністю", - сказав заступник голови комітету Держдуми по кредитних організаціях і фінансових ринках Анатолій Аксаков. "Він мав жорстку позицію щодо банків, які переводили в готівку, відмивали гроші або займалися іншою протизаконною діяльністю", - пояснив депутат. Аксаков нагадав, що коли йшов відбір у систему страхування внесків, і виникали конфліктні ситуації між банками, що не ввійшли до системи, і ЦБ в особі Козлова, який займався кураторством банків у ССВ, навіть тоді Козлов не користувався охороною.

Як заявив президент Асоціації регіональних банків Росії Олександр Муричев, якого цитує Інтерфакс, Андрій Козлов займався "найважливішою сферою" в банківській системі - це нагляд, а "наше суспільство ще дуже нецивілізоване".

Козлов на посту глави наглядового блоку ЦБ проводив послідовну й жорстку політику з очищення банківської системи від банків, що займаються відмиванням злочинних доходів, переводом цих грошей у готівку, сумнівними операціями, що беруть участь у податкових злочинах. З початку року ЦБ відкликав ліцензії в 44 банків. У переважній більшості випадків відкликання ліцензій було пов'язане із протиправною діяльністю кредитних організацій. Козлов також запропонував увести заборону на професію для банкірів, які беруть участь у відмиванні грошей і податкових злочинах.

Біографія

Андрій Козлов народився в 1965 році в Москві.

З 1989 року працював у валютний-економічному управлінні Держбанку СРСР, з 1991 - начальник відділу по операціях із цінними паперами головного управління по регулюванню грошового обігу Центробанку РФ, в 1992-95 - начальник управління цінних паперів ЦБ, в 1995-97 – заступник глави ЦБ, в 1997-99 - перший заступник глави ЦБ. У 1999-2000 - голова правління ЗАТ "Банк Російський Стандарт", в 2000-2001 - гендиректор компанії "Мір Аерофлота". У квітні 2002 року знов призначений першим заступником глави ЦБ, де відповідав за блок банківського нагляду й регулювання банківської системи; також був членом ради директорів ЦБ.

У нього залишилася дружина й троє дітей.

Одним із хобі була гра у футбол.

Переклад з російської Аратта-Україна

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.