Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Колективний «тягнибок» і колективний «ляшко» так і не зрозуміли, чим їхні дії загрожують країні

Думка українця 23145 переглядів

Опубліковано - 4.09.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Колективний «тягнибок» і колективний «ляшко» так і не зрозуміли, чим їхні дії загрожують країні
Трагедія під Верховною Радою, де протестувальник-радикал кинув у натовп солдатів гранату, – це історія про те, як легко бути ідіотом у країні, в якій є попит на прості рішення.

Революцію починає той, хто виводить людей на вулиці, але закінчує її не той, хто скидає тирана. І не той, хто перемагає на виборах. Її закінчує той, хто відправляє людей по домівках. Але проблема в тому, що завжди з’являються ті, хто опирається цьому до останнього.

Тому що «вулиця» живе емоціями. Розгойдати її на черговий спалах – простіше простого. Тому що мрію людей про одномоментні зміни на краще не викорінити. І в якийсь момент завжди виникає прогалина між реальністю й очікуваннями. І в цю прогалину може провалитися вся країна.

Тому що на зміну революції з її легкістю простих рішень завжди приходить необхідність еволюції. Гасла гарні для площі, але економіка чи міжнародна дипломатія до них глухі. Починається повільний і складний процес перезбирання держави на нових умовах. І цей етап завжди нудніший, ніж будь-яка революційна історія.

Будь-яка держава – це історія про монополію на насильство. Янукович програв не в той момент, коли «беркутівці» почали стріляти в протестувальників. Він програв тоді, коли у відповідь почали кидати «коктейлі Молотова». І сучасна Україна проходить через аналогічний етап. Тому що граната, яку радикал кидає в натовп солдатів-строковиків, це, в першу чергу, спроба перевірити, хто тут влада.

Проблема навіть не в радикалах: вони неминучі в будь-якій країні і в будь-якій ситуації – тим більше в розпаленій атмосфері нинішньої України. Проблема в тому, що за їхніми спинами стоять політики, які хочуть на спинах цих радикалів в’їхати до коридорів влади. Проблема в колективному «тягнибоку» і колективному «ляшку», які так і не зрозуміли, чим загрожують країні їхні дії.

Тягнибок і Ляшко використовують чужу недалекоглядність для власної кар’єри

Іронія долі в тому, що якщо Тягнибок чи Ляшко завтра опиняться в кабінетах, то вже вони стануть тими самими системними хлопцями, які боротимуться від «вулиці». Саме вони кричатимуть, що «не можна розгойдувати човен». Саме вони стоятимуть за спинами солдатів-строковиків, які стануть прикривати їх від чергової хвилі вічних революціонерів.

Тому що самі вони не революціонери. Вони лише політики, які використовують чужу недалекоглядність для власної кар’єри. Всі їхні заяви – це звичайний торг про умови входження до влади, всередині якої вони знову змінять камуфляжі на краватки.

Їхнє кредо – безвідповідальність. Якби їм здалось, що суспільство внутрішньо аплодує тому, хто кинув гранату, ми б почули про «псів режиму» і необхідність «їх знищувати». Про те, що «у війні зі зрадниками» «всі засоби добрі». Про те, що не можна стояти на шляху в народного гніву. Та іншу пафосну нісенітницю.

Але виявилось, що Україна змінилась. Що її симпатії вже не на боці тих, хто висмикує чеку з гранати. І тому нам належить вислухати пафосну проповідь про «кремлівську спецоперацію», покликану дискредитувати «патріотів». Ці хлопці готові жонглювати власною позицією заради рейтингу – і надія грати з ними у просторі логічних доказів нагадує спробу сісти за один стіл із шулером і перемогти.

Ми часто говорили про те, що популізм убиває країну. Події біля Ради довели: на додачу він убиває цілком конкретних хлопців. Як, наприклад, 25-річного уродженця Херсонської області рядового Національної гвардії Ігоря Дебріна.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.