Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВАС ТУТ НЕ СТОЯЛО

Під ковдрою влади 23301 перегляд

Опубліковано - 15.09.2006 | Всі публікації | Версія для друку

На нараді у Президента України.
На нараді у Президента України.
Нещодавно топ-новиною всіх телеканалів України та закордонних медіа були можливі призначення Віктора Пинзеника й Юрія Єханурова в апарат РНБО. Політики, аналітики вже прогнозували нові розклади політичних сил й перспективи у геополітичному контексті... Насправді ж, все виявилося банальніше...

"Бомба" таки валялася під ногами. Здавалася, от ще хвилина - і український політичний Олімп одержить ще одну вершину, мало не таку ж серйозну, як у часи Віктора Володимировича Медведчука. На перший погляд усе виглядало філігранно, і чисто "по-візантійськи".

Минулого тижня газета "Коммерсантъ-Украина", посилаючись на інформацію із Секретаріату Президента, "розкрила" багатоходівку, що народилася в надрах оточення глави держави. Мовляв, екс-прем'єр-міністр, а тепер член парламентського комітету з питань освіти й науки Юрій Єхануров, стане Секретарем Ради Національної безпеки й оборони, а колишній міністр фінансів (у кабінеті все того ж Юрія Івановича) Віктор Пинзеник стане його заступником. І все логічно - два не останніх у країні економіста стануть противагою "регіоналам", які підім'яли під себе промислово-економічний блок в уряді. І от у такій здоровій конкуренції "помаранчеві" і "біло-блакитні" повели б вітчизняну економіку до досягнення нових висот. Як говориться, усі щасливі, усі сміються.


А "бомба" взяла й виявилася без ґнота й із відвологлим порохом. Ніхто не очікував від тимчасово виконуючого обов'язки Секретаря Радбезу патріарха української політики Володимира Горбуліна, риторики Олександра Волкова. Пам’ятаєте, як колишній "директор Верховної Ради" заявив, що представляє партію "херів-бубликів"? У партійні й геополітичні дискусії Горбулін не вступав, а просто мальовничо прокоментував інформацію, що з’явилася, "із кулуарів": "Х.. с ними, із цими чутками. Можете сказати де завгодно - х.. з ними, із цими чутками. Я продовжую працювати, як нормальна людина, віддана своїй справі. Чутки мене не цікавлять". Потім аксакал, щоправда, отямився, і розповів, що в Радбезі проходить реформування, розпочате ще 24 травня, коли Горбуліна туди призначили на роботу, і стати цей орган повинен "аналітичним центром стратегічного планування - авторитетним органом, що покладається на свій розум, принциповість і совість, а не на повноваження". Не виключив Володимир Павлович і можливості того, що апаратам РНБО й Секретаріату Президента доцільно стати "двома серйозними складовими, які виключили б недолік інформаційної й аналітичної роботи, необхідної Президентові".


І от тут вималювалася друга складова тієї згаданої альтернативної вершини вітчизняної версії політичного Олімпу - Секретаріат Президента. Шеф цієї структури Олег Рибачук днями заявив, що ніякого указу про призначення Юрія Єханурова Секретарем РНБОУ в природі не існує, а все це – плід хворої уяви журналістів, які, похваляючись крутими зв’язками "у верхах", насправді вигадують усілякі нісенітниці. Для точності процитуємо наперсника Віктора Андрійовича: "Це його (видання "Коммерсантъ-Украина" - прим. "ВД") піар-технологія. Швидше за все, ніяких джерел інформації в цього видання в Секретаріаті Президента не існує".


Не будемо акцентувати увагу на тому, що Олег Борисович, виявляється, не в курсі, що діється в підвідомчому йому господарстві - ну що це за "швидше за все", "ніяких джерел"? Однак складається враження, що Рибачук власноручно провів нескладну операцію з нейтралізації друга-конкурента. Зроблено все просто, але ефективно, у кращих традиціях вітчизняної підковдрової політики. Якщо відбувається "злив" інформації про те, що когось кудись призначать, то з величезною ймовірністю цей "хтось", саме туди призначений не буде. Згадайте хоча б нещодавнє мусування теми "Червоненко - міністр внутрішніх справ".


А Олег Борисович у такий нехитрий спосіб намагався підстрахуватися від зазіхань на займану ним посаду. Якщо в нього вийде, то, напевно, бути Юрію Івановичу народним депутатом із Комітету з освіті й науці, а Рибачук і Горбулін продовжать реформувати довірені їм відомства. Якщо ж ця комбінація не пройде, то Рибачуку доведеться терміново шукати собі нове робоче місце.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Під ковдрою влади»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.