Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Back in USSR. 22 грудня Путін “відмінить” Помаранчеву революцію?

Національна безпека 24552 перегляди

Опубліковано - 6.12.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Back in USSR. 22 грудня Путін “відмінить” Помаранчеву революцію?
Сергій Іванов звірить в Києві годинник перед візитом на Україну президента Росії, пише російська “Нєзавісімая газета” у статті “Тест на НАТО”.

Сьогодні, в день Збройних сил України, до Києва прилітає віце-прем'єр міністр оборони РФ Сергій Іванов. Але, може так трапитися, що поздоровляти зі святом йому буде нікого: в середу Верховна Рада планує заслухати питання про відставку очільника українського оборонного відомства Анатолія Гриценка. Якщо відставка відбудеться, то підписувати план військової співпраці двох країн (цей пункт значиться в програмі візиту) Іванову доведеться не з Гриценко, а з його заступником.

Тим часом джерело “НГ” в уряді України повідомило, що головні зустрічі російського віце-прем'єра відбудуться не в Міністерстві оборони: Сергія Іванова можуть прийняти Президент Віктор Ющенко й прем'єр-міністр Віктор Янукович. Останній, як відомо, знаходиться у Вашингтоні, але, за інформацією прес-служби уряду, повинен повернутися додому в середу увечері. На думку українських експертів, Іванову необхідна зустріч із Януковичем, щоб звірити годинник перед візитом до Києва Президента Росії: Володимир Путін повинен прилетіти в Україну 22 грудня. Це перша поїздка російського Президента в українську столицю після приходу до влади Віктора Ющенка. У плані візиту - засідання міждержавної комісії “Путін – Ющенко”, яка була утворена в березні 2005 року, але жодного разу так і не збиралася.

За словами першого віце-прем'єра РФ Дмитра Мєдвєдєва, ця зустріч давно назріла, і тепер до неї підготовлений цілий пакет документів. "Зараз всі основні елементи цього пакету узгоджені", - повідомив Мєдвєдєв у понеділок на першому форумі національних ЗМІ країн СНД і Балтії. За його словами, вже практично вирішені питання російсько-української комісії з економічного співробітництва, гуманітарної й оборонної взаємодії. Тим часом в Україні пов'язують майбутній візит Путіна до Києва з візитом Януковича, що відбувається в ці дні, до Вашингтона. Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко сказав "НГ", що "якщо Янукович в США підтвердить ті ствердження, які він озвучив на недавній зустрічі з Путіним у Москві, то київські зустрічі російського Президента будуть теплими". Але, оскільки відомо, що український прем'єр підтвердив на зустрічі з держсекретарем США Кондолізою Райс свою позицію по НАТО, яку він оприлюднив раніше в Брюсселі (буцімто Україна ще не готова до вступу до альянсу), то, вважає політолог, можна припустити, що зустрічі Путіна з Віктором Ющенком і Віктором Януковичем стануть продуктивними. Віктор Небоженко вважає, що "переговори Путіна з Ющенком і Януковичем будуть рівнозначними". На думку політолога, "Президентові Росії важливо, щоб Янукович у себе удома повторив те, що говорив у Москві з приводу можливого вступу України в ЄЕП (Єдиний економічний простір), а також по НАТО".

Директор російського НДІ проблем глобалізації Михайло Делягін згоден з українським колегою. Він відзначив "НГ": "Розмова про те, що Україна не поспішатиме в НАТО, хоч це і не було офіційно позначено, насправді стане в українських діалогах Путіна основною".

"Але в цілому сенс візиту Путіна - в зміні власне характеру відносин Росії й України: останній візит російського лідера в українську столицю, як відомо, викликав Помаранчеву революцію. А майбутній, - повинен повернути відносини двох країн у колишнє русло", - сказав Делягін.

Від “Аратти”. Маємо нагадати нашим читачам, що візит Путіна майже співпадає з однією знаковою датою – 30 грудня 1922 року. Саме в цей день, 84 роки назад офіційно був створений СРСР, до складу якого на момент утворення увійшли 4 республіки – РРФСР, УРСР, БРСР і ЗРФСР (Закавказька федерація, яка згодом була поділена на три республіки).

Так що, панове, - Back in USSR? Погралися у Незалежність і досить? Вже й маємо свого керманича – “антикризову коаліцію” (в народі – СРАКА) із більшовицьким трупним сморідом, яка й приведе у “світле майбутнє” (хоча яке може бути світле майбутнє з такою назвою?).

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.